Sport

CFR Cluj a pierdut: Universitatea Craiova a câștigat, în premieră, Supercupa României

Universitatea Craiova a cucerit în premieră Supercupa României la fotbal, după ce a învins-o pe CFR Cluj cu 4-2 la loviturile de departajare, sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un meci în care scorul a fost 0-0 după cele 90 de minute regulamentare.

Portarul Mirko Pigliacelli a fost eroul Universităţii, italianul apărând penalty-urile executate de Adrian Păun şi Billel Omrani.

Pentru deţinătoarea Cupei României au înscris Gustavo Vagenin, Valerică Găman, Alexandru Cicâldău şi Jovan Markovic , în timp ce de la campioni au transformat Jonathan Rodriguez şi Valentin Costache.

Meciul care inaugurează nou sezon competiţional a fost unul de un nivel bun, chiar dacă ocaziile clare de gol au fost destul de puţine, cele două formaţii fiind mai preocupate se nu se expună unor riscuri decât să construiască atacuri periculoase.

Universitatea a făcut o primă repriză mai bună, a avut o posesie a mingii superioare şi a încercat să găsească unele culoare spre poarta lui Arlauskis.

Vătăjelu a încercat un şut de la 22 de metri (2), dar a fost blocat de un fundaş.

La prima acţiune periculoasă a oaspeţilor, Debeljuh (10), a fost deposedat in extremis de M. Constantin. Campionii au mai avut o situaţie bună, dar Sigurjonsson (13) a şutat de la 18 metri, pe lângă. Apoi, Debeljuh (21) a ratat reluarea din doar 3 metri, la centrarea lui Deac.

Universitatea a fost aproape de gol prin Marius Constantin (25), care a reluat la colţul lung cu capul, dar Koljic nu a ajuns la minge. Atacantul bosniac nu a ajuns nici la centrarea lui Cîmpanu (34), în faţa porţii.

CFR a mai avut o oportunitate în finalul primei reprize, când Debeljuh (41) a trimis cu capul pe lângă, după lovitură liberă executată de Deac.

În repriza secundă, ardelenii au fost mai activi şi au ratat câteva ocazii, în timp ce Universitatea nu a tras niciun şut pe poartă.

Omrani (53) a şutat din marginea careului, dar Mateiu a blocat, apoi Petrila (54) a tras pe lângă din careu. Costache a ratat o situaţie foarte bună (72), reluând cu capul pe lângă poartă de la 11 metri, la centrarea lui Camora.

Unica şansă a Craiovei după pauză a fost lovitura de cap a lui Bălaşa (83), peste poartă, la un corner.

Până la final nimeni nu a mai riscat, iar antrenorul Universităţii, grecul Marinos Ouzounidis a părut pregătit pentru momentul loviturilor de departajare (la Supercupă nu se joacă prelungiri, n. red.), efectuând trei schimbări special pentru şuturile din punctul fatidic – Gustavo, Găman şi Markovic. Mişcarea i-a dat dreptate, toţi trei au transformat (Markovic cu şansă, Arlauskis respingând şutul în poartă), iar Universitatea a câştigat.

Universitatea Craiova este a zecea echipă care câştigă Supercupa României.

Universitatea a mai jucat o Supercupă, pierzând-o chiar la Craiova, în 2018, 0-1 cu CFR Cluj.

CFR Cluj, care are patru trofee în palmares, a jucat ultimele patru ediţii ale competiţiei, câştigând două şi pierzând alte două.

FC CFR 1907 Cluj – Universitatea Craiova 0-0; 2-4, la loviturile de departajare

Au executat în ordine loviturile de departajare: Gustavo Vagenin 0-1 (gol), Jonathan Rodriguez 1-1 (gol), Valerică Găman 1-2 (gol), Adrian Păun 1-2 (ratare – apără Mirko Pigliacelli), Alexandru Cicâldău 1-3 (gol), Valentin Costache 2-3 (gol), Jovan Markovic 2-4 (gol), Billel Omrani 2-4 (ratare – apără Mirko Pigliacelli).

Bucureşti, Arena Naţională

Supercupa României

Au evoluat echipele:

CFR Cluj: 87. Giedrius Arlauskis – 4. Cristian Manea, 29. Rachid Bouhenna, 6. Daniel Graovac, 45. Mario Camora (căpitan) – 5. Jonathan Rodriguez, 8. Runar Mar Johansson (7. Adrian Păun, 46) – 11. Alexandru Chipciu (18. Valentin Costache, 70), 10. Ciprian Deac, 27. Claudiu Petrila – 22. Gabriel Debeljuh (9. Billel Omrani, 46). Antrenor: Marius Şumudică.

Rezerve neutilizate: 34. Cristian Bălgrădean – 14. Iasmin Latovlevici, 21. Anas Tahiri, 28. Ovidiu Hoban, 75. Adrian Mihai Gîdea, 92. Mike Cestor.

Universitatea: 13. Mirko Pigliacelli – 29. Antoine Conte (18. Ştefan Vlădoiu, 83), 23. Marius Constantin, 4. Mihai Bălaşa, 5. Bogdan Vătăjelu – 16. Dan Nistor, 8. Alexandru Mateiu (22. Gustavo Vagenin, 90+3)- 28. Alexandru Cîmpanu (6. Vladimir Screciu, 72), 10. Alexandru Cicâldău (căpitan), 9. Andrei Ivan (25. Valerică Găman, 90+3) – 19. Elvir Koljic (20. Jovan Markovic, 90+3). Antrenor: Marinos Ouzounidis.

Rezerve neutilizate: 1. David Lazar – 15. Ovidiu Bic, 21. Matteo Fedele, 39. Ionuţ Mitran.

Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi); arbitri asistenţi: Marius Badea (Râmnicu Vâlcea), Ferencz Tunyogi (Zalău); arbitru de rezervă: Sorin Costreie (Buftea)

Observator CCA: Constantin Gheorghe (Suceava)

Cartonaşe galbene: Mateiu (69), Petrila (88), Cicâldău (90+2).

Cum explică Marius Șumudică primul său eșec major la CFR Cluj

Antrenorul CFR Cluj, Marius Şumudică, a fost foarte dezamăgit de pierderea Supercupei României, primul lui meci ca antrenor al campioanei şi nu a vrut să vorbescă foarte mult despre partida de sâmbătă.

„Toate au fost contra noastră. Am avut câteva situaţii de a marca în timpul meciului, nu am marcat, asta e, fotbalul te pedepseşte, am pierdut la loviturile de departajate, practic nu au avut nicio situaţie de gol, nici nu au ajuns la poarta noastră, dar asta este viaţa. Am trăit meciul cu maximă intensitate, a fost un joc dificil, cu o echipă bună, îi felicit şi le doresc baftă! Nu ştiu dacă ne luptăm cu ei la titlu sau cu cine ne luptăm, e o echipă bună. Mai avem de muncit”, a spus Şumudică, la microfonul teeviziunilor care au transmis Supercupa României.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *