Din oras

Cezara, fetița de 7 ani care suferă de o boală cruntă a ajuns la spitalul din Italia. Acum are nevoie mai mult ca oricând de noi. Rugați-vă și implicați-vă. Impreună putem să o făcem să zâmbească!!!

După multe rugăciuni și eforturi din toate părțile, fetița din Zalău, cu chip de inger, Cezara de 7 anișori, bolnavă de leucemie a ajuns în weekend-ul trecut la o clinică din Italia unde va începe un tratament și va efectua un transplant de măduvă, cu speranța implinirii visului…de a trăi. 

Pentru Ionuț și Dana, părinții Cezarei au fost aproape două săptămâni de teamă, de panică în care și-au privit copilul în lacrimi, de frică că în orice moment puteau să-l piardă. Dumnezeu a fost cu ei, oamenii cu sufet mare au fost alături de ei, iar în ultima clipă soarele a răsărit și pe strada lor…puțin, însă acum au speranțe că Cezara se va face bine și se va putea juca fericită și zâmbitoare cu sora ei mai mică, Renata de 3 anișori. 

În 2016 au primit vestea cumplită

Ionuț și Dana au primit vestea cumplită în luna aprilie a anului 2016, pe când Cezara avea doar 4 anișori. Atunci, Cezara a prezentat tuse tot mai frecvente și febră. În 9 aprilie 2016 s-a prezentat la medic, iar fetița a fost supusă la mai multe investigații și examinări de laborator și s-a semnalat anemie severă, motiv pentru care a fost trimisă la Pediatria Spitalului din Zalău. Cezara a primit o transfuzie de MER și s-a făcut o puncție medulară care confirma LAL, motiv pentru care părinții s-au îndreptat spre Spitalul de Pediatrie din Cluj-Napoca. 

La 4 anișori, Cezara s-a internat la Spitalul de Pediatrie din Cluj Napoca cu suspiciunea unei HEMOPATII MALIGNE prin transfer de la Spitalul Zalău. La internare Cezara era febrilă, somnolentă, astenică, facies încercănat, tegumente palide, cu erupție peteșială la nivelul gâtului, toracelui și a membreleor superioare, echilibrată cardiorespirator, tuse productivă, abdomen moale, depresibil, insensibil la palpare, fără organomegalii, fără semne de irițație meningiană sau de focar neurologic. 7

După mai multe ivestigații s-a confirmat diagnosticul de LEUCEMIE acută limfobalistică L1 cu precursori B CD 10 Negativ, cu prezența translocației TEL-AML 1. A urmat pentru Cezara terapie citostatică, cu răspuns bun la terapia de inducție, dar din cauza leucocitozei marcate la diagnostic, Cezara a fost încadrată în grupa de risc mediu. În cele din urmă tratamentul a avut efect și se părea că Cezara va scapă de această boală cruntă. Însă în această lună, în urma unor analize, boala i-a recidivat și acum această fetiță are nevoie de ajutorul nostru pentru a trăi în continuare alături de surioara ei mai mică, Renata de doar 3 anișori. Cezara trebuie să ajungă foarte repede la o clinică în Italia, pentru a fi supusă la un transpalnt de măduvă al cărui cost este de aproximativ 150 de mii de euro.

Mobilizare generală pentru Cezara

Oameni cu suflet mare s-au mobilizat foarte rapid și s-a început o campanie de strângere de fonduri pentru salvarea micuței Cezara. S-a format un grup pe Facebook, ”Împreună pentru Cezara”, unde puteți achiziționa diverse lucruri, iar banii vor merge în conturile familiei. De asemenea s-a dat drumul la o strângere de fonduri și pe Facebook ”O șansă la viață pentru Cezara”. 

Puteți face donații online aici https://www.facebook.com/donate/300636800615215/

Puteți să ajutați și aici https://www.facebook.com/groups/2932894280085391/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *