Din oras

Cetatenii de onoare ai judetului au fost premiati astazi. Tise a boicotat ceremonia

Patru fosti presedinti ai Consiliului Judetean (CJ) Cluj au primit azi, in cadru festiv titlul de Cetatean de Onoare al Judetului – Clujean de Onoare. Alin Tise, al cincilea pe lista, nu s-a prezentat.

Manifestarea i-a reunit la aceeasi masa pe Victor-Romulus Constantinescu, Gratian Serban , Ioan Rus si Marius Nicoara.  Din sirul sefilor judetului Cluj a lipsit Alin Tise.

Fostul presedinte Constantinescu si-a exprimat multumirea pentru titlu daruindu-i presedintelui Horia Uioreanu un set de reguli emise cu multi ani in urma de catre Universitatea Oxford pentru gestionarea polemicilor.

Ioan Rus, urmatorul vorbitor, i-a adus omagii lui Constantinescu, fostul sau profesor la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca (UTCN).

“Nu am fost decat putin timp presedinte al CJ Cluj, dar nu pot sa nu mentionez faptul ca domnul Constantinescu a fost unul din marii profesori ai UTCN si primul meu indrumator de an. Ceea ce cred eu si propun e sa facem ca mandria de a fi clujean sa fie pe deplin indreptatita. Clujul a fost mentinut la inalte standarde de marii sai dascali si oameni de stiinta si poate ar fi oportun ca aceste distinctii sa li se acorde acestor personalitati de acum incolo”, a declarat Rus.

Serban Gratian a subliniat buna sa colaborare cu consilierii CJ si “regiile sale puternice”.

“Judetul Cluj trebuie sa fie fruntea tarii”, a spus fostul presedinte CJ.

In continuare, senatorul Marius Nicoara a declarat ca sustine si el propunerea lui Ioan Rus, ca “demersul sa continue cu personalitati care fac cinste Clujului”.

“In timpul mandatului meu Clujul a ajuns pe locul intai in tara ca dezvoltare. Trebuie sa recunosc ca aceasta li se datoreaza celor care au ocupat aceasta functie inaintea mea si echipei pe care am gasit-o in institutie. Am si eu un merit, acela ca am apreciat valoarea oamenilor si nu culoarea lor politica”, a declarat Nicoara.

Ultimul care ar fi trebuit sa primeasca distinctia de Cetatean de Onoare al Judetului Cluj – Clujean de Onoare ar fi trebuit sa fie Alin Tise.

“Alin Tise nu este aici? Nici cineva care sa ii duca premiul?”, a spus Uioreanu, insa nu a raspuns nimeni.

Potrivit unor surse din cadrul CJ, Alin Tise urmeaza sa primeasca prin posta titlul oferit de Uioreanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *