Sport

Cererea la FED Cup România – Germania putea umple Cluj Arena în doar câteva ore: „Se puteau vinde 29.000 de bilete”

Viteza cu care s-au epuizat biletele la meciul FED Cup România – Germania a stabilit un record absolut pentru tenisul românesc, iar oficialii Eventim spun că în câteva ore ar fi putut comercializa 29.000 de bilete. 

Cererea şi-ar fi găsit răspuns mai degrabă într-un stadion precum Cluj Arena, cu 30.201 locuri, decât în Sala Polivalentă, care deşi este cea mai mare şi modernă din România, dispune de 7.300 de locuri, potrivit CJSport.ro.

Confruntarea România – Germania, din play-off-ul Grupei Mondiale FED Cup este programată între 16-17 aprilie la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, iar cele 10.000 de tichete puse în vânzare miercuri pe portalul Eventim s-au terminat în patru ore, potrivit Federaţiei Române de Tenis. Din păcate, celelalte peste 4.500 de bilete, câte 2.300 pe zi, nu vor mai fi scoase la vânzare, fiind destinate suporterilor Germaniei, cluburilor afiliate, partenerilor şi sponsorilor, conform organizatorilor.

“În cateva ore de la începerea vânzării, aproximativ 9.000 de vizitatori unici au accesat site-ul Eventim. Media a fost de 3,3 bilete pe comandă, deci cei 9.000 de vizitatori ar fi putut achiziționa fără probleme 29.000 de bilete, adică de trei ori mai mult decât ceea ce a fost disponibil. Sistemele noastre sunt făcute să suporte valori mult mai mari de trafic si vânzări. La concertul Robbie Williams, de exemplu, s-au comandat peste 40.000 de bilete într-o oră, iar Festivalul George Enescu este deja renumit pentru epuizarea biletelor și abonamentelor în câteva minute”, a declarat Valentin Vasiloiu, director executiv al Eventim, citat de site-ul oficial al FRT.

„Vrem să fim 100% transparenţi: au fost puse în vânzare 5.000 de bilete pentru fiecare dintre cele două zile. Restul de bilete, până la capacitatea maximă a sălii, trebuie alocate, în baza regulilor Federației Internaționale de Tenis (ITF), suporterilor Germaniei, cluburilor noastre afiliate, sponsorilor și partenerilor”, a declarat George Cosac, preşedintele Federaţiei Române de Tenis. Preşedintele FR Tenis a aflat de la Cjsport despre epuizarea biletelor, miercuri.

Sala Polivalentă din Cluj-Napoca este cea mai încăpătoare şi cea mai modernă slă multifuncţională din România, capacitatea pentru meciurile de tenis fiind de 7.300 de locuri.

Noutatea partidelor România – Germania este că deşi se vor disputa în interior, se vor juca pe zgură. Meciul vedetă se anunţă între Simona Halep şi Angelique Kerber.

Amintim, Clujul a găzduit la începutul acestei luni meciul de FED Cup România – Cehia, încheiat cu victoria oaspetelor cu 3-2.

Confruntarea se desfăşoară după sistemul cel mai bun din cinci meciuri: primele două meciuri de simplu în ziua de sâmbătă(16 aprilie), urmând ca duminică(17 aprilie) să se dispute celelalte două meciuri de simplu și, dacă mai este necesar, meciul de dublu.

Copiii preșcolari, dar nu mai mici de 3 ani, au acces gratuit, ocupând același loc cu persoanele majore care îi însoțesc, deținătoare a unui bilet valabil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *