Din oras

CEREM AUTORITĂȚILOR SĂ VERIFICE: Din ce minte bolnavă s-au născut aceste capcane în pădure?

Scris de 912

Organizația pentru Protecția Mediului și Combaterea Braconajului i-a avertizat pe iubitorii de natură că în pădurile din jurul Clujului pot să găsească „capcane”, precum țepușe amplasate în jurul potecilor: ”ATENȚIE LA CAPCANELE DIN PĂDURI!” Ziar de Cluj solicită o anchetă a autorităților competente cu privire la acest caz. Numai o minte bolnavă putea să pună pe potecile din pădure asemenea capcane!

”ATENȚIE LA CAPCANELE DIN PĂDURI!

Colegul nostru «a dat peste» (la propriu) acest tip de tepuse, amplasate în jurul potecilor sau al traseelor de bicicletă , în pădurile din jurul Clujului. A avut mare noroc cu talpa groasă, altfel ar fi fost ranit puternic la picior, lucru care se poate întâmpla oricui, chiar unui copil”, a transmis Organizația.

Cei de la OPMCB îi avertizează pe stăpânii de câini să fie atenți unde își duc animalele de companie și să nu uite să le țină mereu în lesă când sunt în pădure, mai ales dacă nu vor să riște „sancțiuni serioase”:

”Reamintim că accesul cu câinii sau alte animale este permis doar în anumite zone de pădure, destul de puține, într-adevăr, și DOAR ÎN LESA. Cu atât mai mult cu cât în ariile protejate, acest lucru este interzis cu desăvârșire.

– De ce?

– Pentru că foarte multe animale sălbatice sunt atacate sau gonite de către câini, unii ajungând să mănânce pui de căprior sau mistreț, iepuri și orice altceva.

Cei care își lasă câinele sau pisica liberi în pădure, sau în afara gospodariei, în general, riscă sancțiuni serioase! Avem deja o listă cu zone pe care le vizam pentru fi controlate de către autoritățile  competente”.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 2 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 2 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 3 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 3 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 5 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 6 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 8 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 19 hours General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
 • Acum 1 day In vizor
  UN ADEVĂRAT SUCCES AL LUCRĂRILOR DE REȚELE DE ALIMENTARE CU APĂ din Cluj: În 12 localități, oamenii primesc apă cu ”porția”
 • Acum 1 day Rautacisme
  După cum era de așteptat, Parcul de Est ”VA FI”, ”VA AVEA” (cândva, cumva), dar, deocamdată, ARE NEVOIE DE 96 de milioane de euro pentru a fi creat. Încă o poveste peste care bate vântul viitorului
 • Acum 1 day Sport
  ÎN RITMUL ACESTA, NE AȘTEAPTĂ PLAY-OFF-OFF-UL: Universitatea Cluj, la a treia înfrângere în stagiul din Austria. Clujenii n-au marcat niciun gol
 • Acum 2 days In vizor
  Clădirea Filialei BCR Cluj-Napoca este scoasă la vânzare din 2019. Acum Emil Boc zice că o cumpără din motiv de metrou
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE