Vocea ta

#CenturaMetropolitană, tot un fel de “metrou”. Să-nvățăm ranchiună de la Emil Boc și cum asta se transformă în procese. Gidro Stanca a dat în judecată: Municipiul Cluj-Napoca, Agenția pentru Protecția Mediului, CNAIR, Agenția Națională pentru Resurse Naturale și Statul Român

Scris de 779
Așa cum consemnam ieri, la Cluj dar și în Românica în general, ca să construiești un metrou sau o centură, ai nevoie de o autorizație de construire (AC). Dar ca să ai un AC, ai nevoie de un DTAC (documentația tehnică pentru obținerea AC). Dar de ce ai nevoie ca să ai un DTAC?

Păi, în Certificatul de Urbanism al Centurii Metropolitane scrie așa: “La elaborarea DTAC se va trece după aprobarea PUZ de către Consiliile Locale ale Municipiului Cluj-Napoca și ale Comunelor Apahida, Florești, Gilău, Baciu, Feleacu și Căpușu Mare.”
Deci ai nevoie de multiplu de PUZ . Buun. Și, avem? Nu.
În realitate, PUZ-ul centurii metropolitane este tot la fel de NE-dat ca și PUZ-ul metroului.
El este dat așa “în principiu”, dar asta are o valoare legală nu. Bun, și ce are nevoie PUZ-ul dar “în principiu” , ca să aibă valoare legală?

HCL-uri. Dar de ce nu se mai dau HCL-urile alea? Pentru că li-i frică că le desființează proprietarii care trebuie expropriați, în tribunal. Ce au nevoie consilierii, ca să nu le tremure mâna când pun iscălituri pe HCL? Ca exproprierile să fie făcute pe tot culoarul, imobilele să fie trecute la stat. Păi bun, atunci să se facă exproprierile pe tot culoarul!

Dar nici asta nu merge așa ușor. Că spre exemplu, o avem pe doamna Gidro Stanca, moștenitoarea Băilor Someșeni. Care a și anunțat acum multe luni că centura i-ar strica nămolul de la Băile Someșeni, și că nu e ok cu asta. Ce ar avea nevoie doamna Stanca?

De o soluție satisfăcătoare. Și, a obținut-o?
Nu. (că așa vor mușchii politici ai lui Boc, voința sa politică care pare mai presus de lege, ranchiunile sale personale; n-a putut face el Aqua Park la Băile Someșeni? NOSĂ facă nimeni)
Ce act administrativ dorește doamna Gidro Stanca desființată? Vom afla.

Sau, poate e nevoie de un alt PUZ, care să-i ocolească terenul? Sau, poate e nevoie de un alt CU? Sau o altă soluție?

O zi faină, și vise mărețe despre cum se va rezolva mobilitatea din ce în ce mai de ”harcoreală” a Clujului.
Szakats Isvan (în paranteză și titlu sunt alegațiile Ziar de Cluj)


ULTIMA ORĂ

 • Acum 17 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 20 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 21 hours Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 23 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 23 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 24 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 2 days Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 2 days PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
Citește și...
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]