Din oras

Centura metropolitană trebuie să treacă fie prin parcul Colina, fie peste blocuri. Tarcea: ”Nu sunt alte variante, avem o singură soluție”

Viceprimarul Dan Tarcea recunoaște că centura metropolitană ”va mușca” din zona verde a orașului, traseul centurii traversând parcul Colina. Tarcea precizează însă că această variantă de traseu este singura pe care o au. Centura fie trece prin Colina, fie trece peste blocuri. 

”Avem varianta 8 aprobată de Compania Națioanală de Investiții Rutiere. Probabil că va prinde și o parte din zona verde a orașului. Dar nu avem alte variante. Are o particularitate zona respectivă. În vecinătatea Muzeului de Apă sunt 250 de hectare nu putem să facem nimic, fiind zona strategică a orașului de apă și acolo nu putem să intervenim. Nu are pe unde trece această centură. Ea trebuie să vină până în proximitatea Cora, va veni paralel cu drumul care merge din Mănăștur înspre Cora pe acea variantă și nu are pe unde să treacă. Sunt costuri suplimentare pentru varianta 8, dar nu sunt alte variante, avem o singură soluție. Această centură nu poate să fie deviată și să ocolească Parcul Colina. Orice deviere a Centurii spre Florești ar trebui să treacă peste câteva blocuri care sunt deja construite. Acolo suprafața afectată din acel parc nu este foarte mare și se poate compensa cu alte lucrări de amenajare a zonei respective. Orice variantă de trafic, de centură afectează și o parte din pădure”, potrivit lui Tarcea

Pe lângă Parcul Colina, centura va afecta și o parte din pădurea Făget, dar așa cum spune Tarcea și Boc, altă variantă nu este, iar centra metropolitană trebuie să fie făcută. Parcul Colina a reprezentat locul de joacă pentru generații de clujeni, acesta va fi însă sacrificat pentru a face loc centurii metropolitane. În tot acest timp, Boc încearcă să compenseze aceste pierderi de spațiu verde de care este conștient, anunțând construcția unor parcuri noi, precum Parcul Est sau Parcul de pe Bulevardul Muncii. Rămâne de văzut care proiecte vor fi finalizate mai întâi, centura sau parcurile.

Citește și:

VIDEO Clujenii se revoltă după ce au aflat că Centura Metropolitană va trece prin curtea lor! „Să vină Boc aici să locuiască el lângă autostradă! O rușine!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *