Din oras

Centrul orașului, „invadat” de brânzeturi, prăjituri și costume populare

Azi s-a dat startul celei de-a 98-a ediție a Târgului Produs de Cluj. Evenimentul se desfășoară în Piața Avram Iancu și reunește 30 de întreprinzători locali de brânzeturi și preparate din carne, miere de albine, uleiuri presate la rece, lavandă, produse cosmetice și de igienă personală, sucuri, siropuri și gemuri naturale, turtă dulce, prăjituri și ciocolată de casă, costume populare, bijuterii lucrate de mână, obiecte de marochinărie și jucării.

Manifestarea expozițională este coordonată de Asociația Produs de Cluj, entitate care funcționează sub egida Consiliului Județean Cluj, și se bucură de sprijinul Mitropoliei Clujului, Maramureșului și Sălajului.

„Revenim la Cluj-Napoca și organizăm târgul în Piața Avram Iancu, în umbra Catedralei Mitropolitane, un loc în care ne dorim de mult să fim prezenți, dat fiind faptul că principalii noștri colaboratori sunt promotori ai spiritualității românești, strâns împletită cu credința în biserica străbună. Chiar dacă acest eveniment nu va avea formatul care l-a consacrat, fiind redus ca număr de participanți, orar de funcționare și fără a avea spectacole de folclor, considerăm că noi, ca autoritate a administrației publice județene, suntem obligați să dăm o mână de ajutor micilor fermieri și artizanilor, categorii sociale afectate de pandemie, și, respectând cu strictețe regulile necesare pentru limitarea efectelor epidemiei de COVID-19, să oferim clujenilor ocazia de a se bucura de reîntâlnirea cu tradiția.”, a declarat Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe.

Târgul este deschis timp de 10 zile, din 9 până în 19 iulie, de luni până sâmbătă, în intervalul orar 14:00 – 18:00. Cei care doresc să participe, trebuie să poarte mască de protecție, să se supună controlului temperaturii și să se dezinfecteze cât de des posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *