Din oras

Centrul „european” al Clujului, spart ardelenește

Scris de 253

Până și puținele zone cu alură „europeană” din centrul Clujului, care contrastează puternic cu specificul comunist al cartierelor, încep să capete un aspect ardelenesc clasic.

chiar autobuzele care circulă prin centrul „european” al municipiului Cluj-Napoca nu mai sunt exclusiv electrice

La începutul noului an școlar, în urma unei avarii la rețeaua publică de alimentare cu apă, pe str Regele Ferdinand s-a intervenit în regim de urgență.

După remedierea problemelor apărute însă, perimetrul intervenției a fost împrejmuit corespunzător, iar dalele de beton au rămas mărturie că, într-adevăr, s-a mai spart, dar s-a și lucrat. 

CITEȘTE ȘI: Strada Regele Ferdinand, spartă din nou pentru o intervenție de urgență, la început de an școlar

Lucrările de modernizare a străzii Regele Ferdinand s-au încheiat în iunie 2020. 

După finalizarea proiectului, artera a fost spartă în repetate rânduri pentru remedierea diverselor defecțiuni sau pentru lucrări la rețelele de utilități.

Lucrările de execuție au fost realizate de SC Diferit SRL, cu o durată inițială de execuție de 11 luni, însă termenele au fost depășite. 

Valoarea totală estimată a proiectului a fost de 23.056.184,98 lei, din care valoarea nerambursabilă solicitată este de 21.425.503,55. Proiectul a fost realizat de Primăria Cluj-Napoca prin fonduri europene – Programul Operațional Regional 2014-2020.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE