In vizor

Centrul de colectare deșeuri din Mănăștur a fost închis și va fi relocat

Centrul de colectare deșeuri voluminoase din Mănăștur administrat de Rosal va fi relocat. Primarul Emil Boc a anunțat că Academia de Muzică a demarat lucrările de realizare a noului sediu de la Colina, astfel că centru de colectare a fost închis. În acest moment Primăria Cluj-Napoca a identificat o nouă locație unde va funcționa centrul după obținerea autorizației de mediu. 

„În Mănăștur Academia de Muzică începe lucrările la noul sediu și a notificat firma Rosal cu 48 de ore înainte să elibereze acel spațiu. În mod normal trebuia eliberat în luna iunie, dar pentru că aceste lucrări încep mai repede decât era programat, am găsit o soluție alternativă și suntem în faza depunerii documentelor pentru obținerea autorizației de mediu pentru că nu poate funcționa fără autorizație de mediu. Ne bucurăm că încep lucrările mai repede decât era programat. Sediul nou înseamnă veche clădire a spitalul vechi de Urgență. Va intra într-o fază de modernizare, iar șantierele presupun eliminarea tuturor lucrărilor din zonă unde aveam și noi acel centru de colectare. Deșeurile se ridică în continuare și facem apel la conștiința civică a clujenilor pentru că nu scapă nimeni. Monitorizăm toate zonele cu Poliția Locală și mergem până la confiscarea mașinilor pe lângă amendă”, a declarat primarul Emil Boc. 

Zilele trecute în spațiul public au apărut informații potrivit cărora deșeurile din construcții nu mai sunt primite la centrele de colectare. Primarul a dat asigurări că aceste centre primesc în continuare astfel de deșeuri în mod gratuit. 

„Deșeurile din construcții se ridică în continuare. Până la 1 mc sunt primite gratuit la centrul de colectare din Mărăști. Cetățenii pot suna firmele de salubritate Rosal și Brantner pentru a prelua deșeurile contra cost sau pot suna alte patru firme care prelucrează aceste deșeuri pentru a le ridica contra cost”, a declarat primarul Boc.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *