In vizor

Centrul de colectare deșeuri din Mănăștur a fost închis și va fi relocat

Scris de 222

Centrul de colectare deșeuri voluminoase din Mănăștur administrat de Rosal va fi relocat. Primarul Emil Boc a anunțat că Academia de Muzică a demarat lucrările de realizare a noului sediu de la Colina, astfel că centru de colectare a fost închis. În acest moment Primăria Cluj-Napoca a identificat o nouă locație unde va funcționa centrul după obținerea autorizației de mediu. 

„În Mănăștur Academia de Muzică începe lucrările la noul sediu și a notificat firma Rosal cu 48 de ore înainte să elibereze acel spațiu. În mod normal trebuia eliberat în luna iunie, dar pentru că aceste lucrări încep mai repede decât era programat, am găsit o soluție alternativă și suntem în faza depunerii documentelor pentru obținerea autorizației de mediu pentru că nu poate funcționa fără autorizație de mediu. Ne bucurăm că încep lucrările mai repede decât era programat. Sediul nou înseamnă veche clădire a spitalul vechi de Urgență. Va intra într-o fază de modernizare, iar șantierele presupun eliminarea tuturor lucrărilor din zonă unde aveam și noi acel centru de colectare. Deșeurile se ridică în continuare și facem apel la conștiința civică a clujenilor pentru că nu scapă nimeni. Monitorizăm toate zonele cu Poliția Locală și mergem până la confiscarea mașinilor pe lângă amendă”, a declarat primarul Emil Boc. 

Zilele trecute în spațiul public au apărut informații potrivit cărora deșeurile din construcții nu mai sunt primite la centrele de colectare. Primarul a dat asigurări că aceste centre primesc în continuare astfel de deșeuri în mod gratuit. 

„Deșeurile din construcții se ridică în continuare. Până la 1 mc sunt primite gratuit la centrul de colectare din Mărăști. Cetățenii pot suna firmele de salubritate Rosal și Brantner pentru a prelua deșeurile contra cost sau pot suna alte patru firme care prelucrează aceste deșeuri pentru a le ridica contra cost”, a declarat primarul Boc.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 4 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 6 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 7 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 7 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 8 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 9 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 10 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 11 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 12 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 23 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 1 day FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE