Din oras

Centrul Clujului ramane un mare santier pana in noiembrie

De cateva zile, traficul in centrul orasului a ajuns sa fie de-a dreptul paralizat. Daca pana acum, lucrarile de pe strada Plopilor si de pe strada Memorandumului ingreunau circulatia masinilor, inceperea lucrarilor pe stada Horea au dus la blocarea efectiva a intersectiilor la orele de varf. Haosul nu se va opri, insa, curand. Alte strazi din centru se pregatesc sa intre, in cateva zile, in santier.

Daca pe strada Memorandumului lucrarile promit sa fie finalizate la finalul lunii mai, o alta artera importanta a orasului se pregateste sa intre in reparatii capitale.

Incepand cu 1 mai, intram si pe Avram Iancu, pana pe 30 iulie. Cei care aveti rute de transport pe strada Avram Iancu, sa o evitati in perioada aceasta”, a anuntat primarul Clujului, Emil Boc, in cadrul unei emisiuni la Napoca FM.

Practic, toate arterele mari care ajung in gentrul Clujului vor fi, pentru cel putin o luna, in reparatii capitale. Iar santierele vor dura pe intreaga perioada a verii. Acest lucru i-a adus pe unii dintre soferi la capatul rabdarii.

Acelasi drum pe care il faceam in 10 minute dureaza acum cel putin 20 de minute. Asta daca am noroc si tupeu, sa ma bag in intersectiile blocate si sa ma strecor printre masini. Altfel, as sta in trafic 30 de minute. Deja am ajuns sa nu mai am nervi. In fiecare dimineata e aceeasi poveste, iar lucrurile se inrautatesc pe zi ce trece„, spune un sofer nervos.

Cu toate acestea, clujenii mai pot spera ca circulatia sa se fluidizeze abia in luna noiembre noiembrie.

In continuare, Clujul va fi un santier intreg pe tot cuprinsul orasului. Zona centrala va fi, din nefericire, mai afectata decat alte zone ale orasului. Pe strada Memorandumului se lucreaza in fiecare zi, numai ca acolo sunt lucrari grupate ale celor de la canalizare, ale celor de la cabluri subterane, de la Electrica, de la Gaz, care trebuie sa mute o conducta. Data de finalizare a strazii in integralitate este 30 mai. Pana atunci, vor fi in continuare lucrari ale unora sau altora, dar se lucreaza intens”, a mai spus primarul.

Pe strada Motilor, lucrarile vor incepe din data de 1 iunie si vor dura pana in 30 octombrie. De asemenea, pe strada Horea termenul de finalizare a lucrarile este de 15 septembrie.

In toamna, insa, promite Emil Boc, centrul orasului va fi de nerecunoscut.

Nu veti mai recunoaste zona centrala. Mergeti pe Calea Turzii si vedeti cum arata aceasta zona superba, fara cabluri deasupra, prrin inlocuirea tuturor stalpilor vechi de Electrica – asa va fi si pe Memorandumului si pe Motilor; cu trotuare cu pavaj modern, stalpii vechi vor disparea, cablurile in subteran. Cand va fi gata, aceasta zona centrala nu o vom recunoaste si va fi o placere. Pana atunci, din nefericire, vor fi multe greutati in trafic si imi cer scuze clujenilor pentru disconfortul pe care il produce mutarea statiilor de transport in comun”, a mai spus acesta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *