Din oras

Celebra păruială din PSD CLUJ se termină în instanță

Scris de 1397

Consilierul local PSD Cluj, Anca Ciubăncan și Angela Sacaliș, de la tineretul aceleiași filiale, s-au luat la bumbăcit pentru o țigară. Ca pedeapsă pentru notorietatea nedorită aduse filialei care, altfel, nu se remarcă prin nimic, cele două bătăușe au fost imediat excluse din partid.

Tot scandalul a început pe data de 17 martie, la sediul organizației municipale, după ce Anca Ciubăncan s-ar fi luat de femeile care fumau în interior. În acel moment, Angela Sacaliș ar fi înjurat-o pe consilierul local PSD, după care i-ar fi dat cu picioarele în burtă.

Pe cealaltă parte, potrivit declarațiilor Angelei Sacaliș, lucrurile au fost cu totul diferite, Ciubăncan fiind cea care a început scandalul, nicidecum ea. La nici două zile după eveniment, bumbăceala dintre cele două a ajuns în toată presa din România. Așa că Biroul Permanent Municipal al PSD Cluj-Napoca, obișnuit să ascundă mizeria sub preș, nu a mai avut încotro și a decis excluderea din partid a celor două. Milea Evelina, președintele organizației de tineret al PSD Cluj, și Neagu Luzia au fost sancționate cu avertisment.

Alexandru Cordoș, președintele PSD Cluj, a declarat că astfel de comportamente pătează imaginea partidului și nu-i fac cinste, din contră.

Gazeta de Cluj a luat legătura cu Anca Ciubăncan pentru a cere un punct de vedere legat de ceea ce s-a întâmplat pe 17 martie la sediul partidului. Consilierul local a precizat pentru ziarul nostru că ceea ce PSD a făcut, prin excluderea ei din partid, nu reprezintă o decizie definitivă. Mai mult, Ciubăncan nu a vrut să comenteze prea multe despre incidentul în care a fost implicată, precizând că așteaptă ca justiția să-și facă treaba. De altfel, consilierul local nu mai precizat dacă va rămâne în Consiliul Local din Cluj-Napoca până la proba contrarie, iar faptul că Mircea-Iosif Rus ar urma să-i ia locul nu reprezintă o informație care ar fi trebuit să fie promovată în spațiul public, atâta timp cât instanța nu s-a pronunțat.

”Nici măcar nu este o decizie definitivă, este atacabilă. Am primit o decizie? M-a audiat cineva? Întâi împușcăm omul apoi îl resuscităm? Cum să mă excludă? Pe ce temei. Nu vă supărați, dar eu cred că trăim încă într-o țară democratică. Când va fi definitivă, atunci mai discutăm”, susține Anca Ciubăncan.

Anca Ciubăncan a fost președintele PSD Cluj-Napoca până în 2020, iar după numirea lui Alexandru Cordoș ca șef al filialei, Anca Ciubăncan nu a mai fost văzută cu ochi buni de către șefii ei. Dacă decizia pe care Biroul Permanent  Municipal al PSD Cluj-Napoca rămâne în vigoare, Anca Ciubăncan își va pierde și funcția de consilier local.

Gazeta de Cluj a luat legătura și cu Răzvan Ciortea, președintele PSD Turda, care a declarat că acest scandal care a izbucnit la filiala din Cluj a fost umflat extrem de mult de către presă. Subprefectul Clujului a mai spus că nu a existat o bătaie în adevăratul sens al cuvântului, ci doar o îmbrânceală de câteva secunde. Îmbrânceală care s-a lăsat cu entorse, defilare cu căruciorul cu rotile și spitalizare…

Apreciem cum orice politician se hărnicește să dea vina pe presă pentru mizeriile pe care aceasta le descoperă.

”Această poveste a fost foarte mult umflată de presă. Din câte am înțeles de la colegii mei a fost o îmbrânceală de 10-15 secunde. Nici nu știu dacă a durat mai mult toată chestia asta. Eu cred că nici 5% din ceea ce s-a vorbit nu este adevărat. Presa a pus prea multe paie pe foc. În timp o să vedem actele medicale și ancheta poliției și atunci o să știm ce s-a întâmplat cu adevărat”.

Întrebat cum îl vede pe Mircea-Iosif Rus, cel care va veni în locul doamnei Anca Ciubăncan, dacă decizia rămâne definitivă, Răzvan Ciortea a precizat că acesta are un CV impresionant și că este potrivit la comisia de urbanism.

 • Mircea-Iosif Rus, care ar urma să fie noul consilier local, este cercetător științific gr. II la INCD Urban-Incerc, Sucursala Cluj-Napoca, fiind colaborator al Universitatății Tehnice din Cluj-Napoca.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 11 hours Politica
  ARUNCAREA ÎN DERIZORIU A ÎNVĂȚĂMÂNTULUI: Examenele orale de la Bacalaureat se echivalează cu notele din timpul liceului – prevede un proiect de Ordonanță de Urgență publicat de Ministerul Educației, în contextul celor mai mari proteste ale profesorilor în ultimii 18 ani
 • Acum 12 hours Justitie
  ROMÂNIA EȘUATĂ: O femeie al cărei copil de 12 ani a fost ucis la Revoluția din 1989 și-a dat foc în Poiana Brașov în semn de protest față de tergiversarea dosarului Revoluției. Poliția și procuratura au tăcut două săptămâni
 • Acum 14 hours Politica
  SOLDĂŢEL DISCIPLINAT AL PARTIDULUI: Boc îi ceartă pe profesorii greviști și ia partea puterii, care se dovedește zilnic incapabilă: ”Nu putem sacrifica aceste generații”. E, să fi fost altcineva la guvernare, ce discurs fulminant ar fi avut Maestrul!
 • Acum 14 hours PubliNews
  Educație și distracție la Iulius Mall Cluj: workshopuri pentru părinți și copii cu mentori de la școala Solis
 • Acum 15 hours Eveniment
  Ce vor solicita sindicatele din educație la Guvern: ”Îi transmitem și lui Iohannis că noi rezistăm”
 • Acum 15 hours Politica
  Președintele Iohannis ar fi avut o întâlnire ”decisivă” cu Ciucă și Ciolacu: Rotativa se face săptămâna viitoare pentru a evita criza de timp
 • Acum 15 hours Rautacisme
  Pe unde, Maestre, printre gropile de la metrou, OSĂ se facă culoar de transport public din Mănăștur până în Mărăști?
 • Acum 15 hours Rautacisme
  Emil Boc, primarul care le știe pe toate, numai administrație nu prea: De la ”Ioan Sabău nu pleacă nicăieri”, la ”felicitări noului antrenor”
 • Acum 16 hours In vizor
  Poliția Locală folosește semnalele acustice și luminoase în mod ilegal. ”Poliţia Locală încearcă din păcate să copieze Poliţia Română şi nu este de bun augur pentru că se ajunge la confuzii”
 • Acum 17 hours Eveniment
  A 12-a zi de grevă a profesorilor, nu e al 12-lea ceas și pentru Guvern și locatarul de la Cotroceni: Un nou miting de protest al profesorilor, la Guvern și la Cotroceni
 • Acum 17 hours Eveniment
  Grav accident de circulație pe DN1 E60, în Izvoru Crișului, județul Cluj. Un bărbat a rămas încarcerat, minoră consultată de echipajul SMURD
 • Acum 19 hours In vizor
  Pentru cine ar fi dispusă Ligia Deca, ministrul Educației, să facă pârnaie? Conform Legii Dialogului social, nr 367/2022, art 159. alin 2. ”Angajatorul nu poate încadra personal care să îi înlocuiască pe cei aflați în grevă”. Prin urmare, situația școlară la disciplina profesorilor aflați în grevă, NU POATE FI ÎNCHEIATĂ, decât ILEGAL
 • Acum 19 hours Din oras
  DONEAZĂ pentru Centrul Comunitar KHETANE de la Pata Rât! Împreună putem șterge pata de pe obrazul Clujului!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE