Editorial

Cele două experimente politice, târâte în Parlament de interese securistice, sfârșesc în certuri pe ciolan (ca de obicei)

Adevărul este că în viaţa fiecărui experiment politic post decembrist vine un moment în care în faţa sediului central apar fantomele lui Ciorbea şi Aurelian Pavelescu păruindu-se pe ştampila şi cheia sediului defunctului Partid Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat.

Este momentul în care fiecare dintre părţile adunate sub flamura ideologiei “maţionale” (umplerea maţului în mod naţional) simte că poate prelua puterea absolută în partid, să-l ducă pe cele mai înalte culmi de glorii. Gloria în care acvila se mulţumeşte să prindă muşte.

Cei de la SecUSR și verișorii lor mult mai dezaxați ideologic de la AUR, nu-și mai pot ține chiloții liderilor în coșul cu rufe murdare. La USR e scandal, la AUR e scandal. Deja le-au venit facturile la ”energia” investită în ei de către ”sponsori” și trebuie să se hotărască care dintre ei au ars gazul degeaba, sau au furat curent.

Care n-a fost eficient și nu a îndeplinit sarcinile trasate? Care e mai prostoi și mai debarasabil, să poată să facă partidul un nou salt în sondaje. Care poate fi azvârlit peste bord și să lase castronelul cu ciolan la gura celorlalți flămânzi.

Vreți iubire de Patrie? Dar sunt cu toții pregătiți, pentru suma corectă, să dea prinos de dragoste. Din dragoste de Ţară s-au căţărat pe Tricolorul acesteia până în pita banului public. Din dragoste de Ţară se numără zile până la următorul scrutin electoral şi se evaluează suma depunătorilor de vot în dreptul formaţiunii: vor fi fiind acestea suficiente pentru a da o nouă tură de bani nemunciţi la gura expectoratorilor de Dragoste faţă de Ţară, sau mulţi vor fi nevoiţi să se retragă în neantul galeriilor de fotbal sau al scriitorilor de “consutanţă” pe “fonduri”?

Lui Cioloș i-au trebuit extrem de multe luni să-și dea seama că Barna l-a tras în piept la alegerile pe care a crezut că le-a câștigat, sau a crezut că victoria de etapă îi deschide alte perspective. Acum realizează că este într-un etern șah și că nu se poate impune în partid pentru că nu are majoritate în forurile de conducere. Așa că a propus, săptămâna trecută, niște modificări majore în noul său program politic și şi-a anunţat colegii că va supune aceste modificări votului Biroului Politic în cursul zilei de luni. A şi zis că el nu ameninţă, dar să se ia în considerare faptul că îşi dă demisia din funcţia de preşedinte în cazul în care nu este ascultat şi susţinut.

”Băi, Daciane, e USR, nu se poate face așa” – i-a zis Barna, inclusiv în scris într-un schimb de mesaje pe grupurile interne.

Barna îl acuză pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb Cioloş afirmă că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă (ceea ce şi este), iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Că șandramaua de tip falanster politic nu este pregătită (conform așteptări sponsori) pentru alegerile din 2024, fiind ”departe de a fi un partid capabil de a creşte electoral”.

Așa că ai lui Barna s-au folosit de declaraţia lui Cioloş şi au aruncat-o pe piață. Dacă nu reuşeşte să-şi impună punctul de vedere în partid, Tiranul ”tehnocrat” își ia plus-securiștii și-i desparte de-ai USR.

Deh, în politica românească se dansează ca la Nunta Zamfirei: “doi paşi la stânga binişor şi alţi doi paşi la dreapta lor”, cam “pe loc, pe loc, pe loc, să răsară busuioc”. Să aibă băieţii ce drege, după ce freacă bine menta.

A doua zi, Dacian Cioloş zicea deja că nu intenţionează să plece din partid şi nici să-şi facă grupuri separate în Parlament sub denumirea PLUS, acuzându-şi colegii de răspândirea de ştiri false. Admitea, însă, că la şedinţa de săptămâna trecută a existat o discuţie pe tema separării grupurilor parlamentare. Citez: ”mai bine ar face colegii să se gândească la măsurile de reformă pe care le-am propus, să vină cu amendamente argumentate, să dezbată conţinutul lor, decât să răspândească ştiri complet false”.

Mă-ntreb ce-are să le facă Cioloș ”colegilor” care nu vor să se gândească la măsurile de reformă”? Îi face culegători de prune la el acasă în Sălaj, Teloermanul Ardealului? Locul de baștină al tuturor securiștilor și milițienilor post-decembriști?

Cert este că încă se mai ceartă. Ghiniştii şi Barniştii i-au desecretizat declaraţia în care ameninţa că-şi ia jucăriile şi pleacă, Cioloș a anunțat că acceptă câteva dintre amendamentele făcute de membrii Biroului Național la proiectul său, dar principalele amendamente le refuză. “Birou” în faţa căruia s-a prezentat ca mielul la cina cu lupii, să ceară să i se servească şi lui o porţie de ficat de Secretar General. Ce-am mai râs.

Dincolo, la verișorii de la ”Galerie”, situația e ca la ”Liga lui Mitică”: nici Simion nu le-a zis că ”mai vedem noi cine pe cine dă afară”, nici Târziu și Lavric n-au negat că sunt mai mulți cu unul decât Simion la luarea deciziilor.

Deocamdată Simion se joacă de-a strânsul oamenilor la un nou miting. În 27 ale lunii februarie, fix, fără a explica la ce anume face referire, acesta sugerează că Guvernul ar vrea să comită o hoție, „noaptea”, și își cheamă simpatizanții la protest. ”Hoții vor să dea un OUG noaptea, așa că diseară ieșim în Piața Victoriei iar pe 27 februarie va ieși iar AUR în stradă pentru facturi, prețuri și dreptate!”, a scris Simion pe contul său de facebook.

Lumea aștepta să ne spună ”cine pe cine dă afară”, după un mesaj sibilinic, gen Tudorel Toader, cum că ”urmează un mesaj important pentru țară”.

Important pentru Ţară este faptul că principalii piloni ai acestor ciomăgari Biserica şi Academia Română, s-au dezis public de ei. Biserica i-a definit clar “zăltaţi” religioşi, iar Ioan Aurel Pop, a declarat că are alte obligaţii decât să devină “onorevole” la un partid de confuzi ideologic. Care se dau patrioţi, dar stâlcesc limba română cu orice manifestare publică. Nu se făcea, ditamai academicianul, să devină “onoarea” analfabeţilor, nu?

La fel de confuz, Claudiu Târziu ne scrie, tot pe Facebook, că (citez): ”După ce AUR a crescut în simpatie, la noi s-au înscris și foști ofițeri din poliție, jandarmerie, servicii, iar unii dintre ei au lucrat cu informații de o anumită factură”. Asta ca să aflăm cât de urmăriți sunt ei, cocalarii politici.

Doar că toți ăia înșirații de întârziatul ideologic sunt de fapt cei care au creat mizeria numită AUR. Șoșonarii Poliției și ai Serviciilor, ăia rămași încremeniți de la “mica” și “ticu” în patrihoțism de tip naționalism-ceaușist. Unde îți iubești Patria dacă te închizi în ea și-i urăști pe toți restul că nu recunosc că ești Buricul Universului și nu te acceptă ca pe parazitul ce ești şi te-ar pune la muncă.

Îl mai țineți minte pe domnul Dan? Acela care ținea națiunea trează în căutarea unei curviștine din Brașov, dispărută la un moment dat, sau omorâtă de soțul încornorat. Același domn Dan care se proclamase la un moment dat patronul unicului post de televiziune „al poporului”, de parcă poporul circula ca și el cu Rolls Royce și locuia în vile de lux. Este vorba despre domnul Dan Diaconescu în Direct, simbolul luptei împotriva „ciocoilor”, cel care a vrut să salveze Oltchim, dar nu a fost lăsat de coruptul și nemernicul Victor Ponta. Și apoi s-a dovedit că nu e capabil să facă față cerințelor așa că a fost vârât la închisoare pe motive de borfășie economică.

Problema e că poporului disperat de reprezentare i se servesc tot felul de ”domni-dan”: unii mai spălați, gen Cioloș, Barna, Drulă – alții scoși din canalizare sau deslipiți de pe zidurile stadioanelor, gen: Târziu, Lavric, Simion, să ”facă” partide ”noi” în care să-și agațe speranțele de mai bine.

Între timp, deștele bătrâne își fac de cap. Cu complicitatea acestor ”noi”, aduși la putere cât să se facă un triaj dacă pot să acceadă mai departe în Liga Hoților Profesioniști.

De ani de zile, la fiecare tură de alegeri democratice, politicienii noștri ne-au arătat că, în funcție de interesele lor personale, împachetate în ”interesele Patriei”, sunt traseiști, incompatibili, anchetați în diferite dosare penale, sau în combinații din aceste minunate „virtuți”. Iar pentru bravul popor votant acestea au fost criteriile care au definit cuvinte precum: responsabil, demnitate, onestitate, corectitudine șamd, cuvinte care au definit onestitatea politică a unor oameni cu care să poți construi “o țară ca afară”. Deci, poporul a ales ceea ce-l reprezintă: traseiști, devalizatori, turnători ai fostei securități, anchetați penal – adică numai “de-ai noștri, din popor”, că nu e om să nu fi comis vreo găinărie, măcar o dată-n viața lui…

Și nu a votat cu găinarii numai “poporul de proști”. O privire aruncată peste statistici, ne arată că numărul “intelectualilor” care votează și simpatizează cu deșeuri cu față umană este relevant pentru demonstrația cu ”chipul și asemănarea”, cu ”toți o apă și-un pământ”.

Prin urmare, nu vă mai chinuiți, nu ne mai chinuiți să creați ”partide” ”noi”. Furați, mințiți, înșelați, devalizați, privatizați – românii vă vor trimite în Parlament și la Guvernare!

Și, gata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *