In vizor

Celălalt Cluj: viceprimarul Köln-ului, Andreas Wolter, „mâhnit” după vizita făcută la Pata Rât

Scris de 821

Viceprimarul Köln-ului, oraș înfrățit cu municipiul Cluj-Napoca, s-a arătat mâhnit de priveliștea pe care a descoperit-o la Pata Rât. Andreas Wolter a postat câteva imagini de la groapa de gunoi din Pata Rât: în sfârșit, orașul în care se respiră cel mai „curat” aer își arată și cealaltă ipostază. 

Din păcate, din 1976 (protocolul de înfrățire între Cluj-Napoca și Köln a fost semnat în noiembrie 1976) și până în 2019, adică vreme de peste 40 de ani, nici Primăria Cluj-Napoca, nici Consiliul Județean Cluj nu au găsit cu cale să se inspire de la orașele dezvoltate care au rezolvat într-un mod onorabil problema deșeurilor. 

Din păcate, administrația locală încă stă cu mâna întinsă și așteaptă donații de la orașele cu care municipiul Cluj-Napoca este înfrățit.

CITEȘTE ȘI: Roadele înfrățirii Clujului cu 23 de orașe: o maimuță și 70 de paturi de spital

„Gunoiul nu trebuie aruncat sub preș.

Sunt în vizită de lucru cu viceprimarul Koln-ului, Andreas Wolter, la Pata Rât și în propunerea noastră de Parc Est.

Clujul merită colectare separată a deșeurilor, depozite conforme și spații verzi, nu depozite neconforme de gunoi la Pata ori în parc, unde autoritățile trebuie amendate pentru ceea ce fac.

Am stabilit să învățăm din experiența orașului Koln, oraș înfrățit cu Clujul, pe viitor cu privire la ce înseamnă respectarea libertăților civile, incluziunea minorităților, management eficient al deșeurilor, crearea de spații publice verzi și mobilitate alternativă la trafic auto la o vizită ulterioară la Koln, la care m-aș bucura să vină și reprezentanți ai autorităților locale.

În ceea ce privește Parcul Est, e rușinos că RADP tocmai a răspuns la o sesizare că au făcut curățenie cand mizeria e și mai mare!”, notează deputatul independent de Cluj, Adrian Dohotaru.ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 14 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 16 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 17 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE