Afacerea zilei

Cel mai modern institut de Neurologie din Estul Europei se afla la Cluj! La RoNEURO, pacientii pot beneficia de investigatii neurologice complexe, la cel mai inalt nivel si cu cea mai avansata tehnologie

RoNEURO este un institut unic in Estul Europei, care functioneaza in regim ambulator si acopera toate specialitatile conexe Neurologiei, necesare pentru o diagnosticare completa. Bazele acestuia au fost puse de renumitul prof. dr. Dafin Fior Muresanu, presedintele Societatii de Neurologie din Romania si seful Departamentului de Neurostiinte din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie „Iuliu Hatieganu”.

Specializarile din cadrul institutului sunt: Neurologie, Neuro-Otologie (ORL), Cardiologie, Diabet Zaharat si Boli Metabolice, Reumatologie, Endocrinologie, Pneumologie, Neuropediatrie, Pediatrie, Psihiatrie, Psihologie si Psihologie Pediatrica.

Exista un modul de Neuro-Otologie care analizeaza cauzele aparitiei tulburarilor de echilibru, vertijurile, ametelile. RoNEURO este printre putinele centre medicale din tara care face analize de posturografie. De fapt, aparatura de ultima generatie  de aici este folosita nu numai la diagnosticare, ci si la tratarea acestor simptome.

Un alt modul din cadrul institutului e cel de Electroneurofiziologie, care efectueaza electroencefalograme (EEG) si electroneuromiografii (ENG si EMG).

De asemenea, aici se afla si o unitate speciala de Neurosonologie, care exploreaza sistemul nervos cu ajutorul echipamentelor Doppler. Institutul este printre putinele din tara care fac Doppler intracranian corect si complet.

Practic, la Institutul RoNEURO, orice problema cu implicatii neurologice poate fi corect diagnosticata si tratata, datorita medicilor specialisti pasionati si implicati si celei mai moderne aparaturi.

Un sistem integrat de comunicare asigura accesul eficient la informatiile despre istoricul pacientului si tratamentele urmate, din orice cabinet din cadrul institutului, prin care acesta trece in timpul investigatiilor.

Institutul RoNEURO este prima institutie de acest gen din tara, administrat de o fundatie pe sistemul „Not for profit”, in care se porneste de la principiul ca nimeni nu incaseaza dividente, tot profitul se reinvesteste.

 „Ideea acestui institut a venit ca urmare a unei indelungi experiente desfasurate pe toate continentele, in zeci de universitati. Cel mai mult m-a impresionat, in 1996-1997, Barrows Neurological Institute in Phoenix, organizat dupa modelul „Not for profit”. Aici, oamenii gestioneaza un institut enorm, cu buget echivalent cu cel al unui stat, bazandu-se pe fundraising si pe furnizarea de servicii de sanatate catre diverse sisteme de asigurari”, spune prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele Societatii pentru Studiul Neuroprotectiei si Neuroplasticitatii (SSNN).

RoNEURO este un proiect de antreprenoriat privat, gandit sa se dezvolte continuu, fara ca cineva sa faca profit. Tot profitul se reinvesteste in dezvoltarea institutului, care este structurat pe trei piloni importanti: Serviciile medicale, Cercetarea si Educatia.

Serviciile medicale sunt prestate catre populatie, in colaborare cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate.

Departamentul de cercetare cristalizeaza un nucleu de specialisti pasionati si cei mai talentati dintre rezidentii de la Universitate, care sunt implicati in proiecte de anvergura cu institute de renume din toate colturile lumii.

RoNEURO ofera studentilor si rezidentilor capabili si determinati posibilitatea instruirii in Neurologie si in disciplinele conexe, pentru a pregati generatia de maine a specialistilor neurologi.

„Incercam sa retinem in tara materia cenusie, le oferim posibilitatea sa se dezvolte profesional si sa faca performanta aici”, spune prof. dr. Dafin Muresanu, presedintele si fondatorul Institutului RoNEURO.

Clinica furnizeaza servicii medicale, cu accent pe cercetare. Este un institut specializat in gestionarea unui caz neurologic pana la capat.

Desigur, consultatiile se platesc de catre pacienti sau se compenseaza de catre CNAS. Institutul se autofinanteaza, iar profitul obtinut este utilizat in totalitate la dotarea cabinetelor cu cea mai moderna aparatura.

Prof. dr. Dafin Muresanu colaboreaza pe proiecte mari de cercetare cu institutii de prestigiu din intreaga lume si incerca sa dirijeze aceste cercetari spre Romania, prin intermediul institutului, pentru ca aici exista specialistii si dotarile necesare pentru a face performanta.

„Vreau ca in urma mea sa ramana ceva adevarat, important si sanatos, o entitate de tip business medical care sa nu poata fi deturnata de la sopul sau originar. Iar din punct de vedere profesional, imi doresc sa pot sa desfasor, la parametri foarte inalti, serviciile medicale si cercetarea”, marturiseste prof. dr. Dafin Muresanu.

Sursa foto: RoNEURO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *