Rautacisme

Cei mai cheltuitori deputați sunt fix papagalii care nu muncesc nimic pentru Cluj. Dintre ei, se distinge nesimțitul de Sorin Moldovan

Îngerul Gabriel ne-a trimis un email azi noapte cu cheltuielile vajnicilor noștri deputați care reprezintă cu atâta sârg Clujul, adică nici vorbă, cu câteva excepții. Citind listuța și încropind un top, era să picăm pe jos de surpriză. Noi credeam că în topul cheltuielilor ar trebui să fie cei mai activi deputați din Cluj, însă presupunerea ne-a fost grav înșelată de realitatea cruntă. 

Primele 4 locuri sunt ocupate de cei mai papagali deputați pe care i-a avut Clujul. În ordinea numerelor de pe cheltuieli, Sorin Moldovan, Csoma Botond, Florin Stamatian, Horia Nasra. 

Am căutat în memoria colectivă a ziariștilor din redacție, am căutat în suflet și în inimă și nu am putut identifica un papagal tâmpit mai mare în istoria deputaților clujeni precum „bgihoreanul” Sorin Moldovan, un narcisist politic ce nici crustă de superficialitate nu are atâta e de sinecurist și de penibil.

Dar ce surpriză, și la locul doi, unde îl regăsim pe alt arivist fantomatic, chiulangiul UDMR-ist Csoma Botond. Respectând genetica politică a înaintașilor săi de Cluj, Csoma Botond este atât de invizibil încât nu a reușit să lase nicio urmă politică în 2 ani de mandat, nici măcar o urmă pe buda de la Camera Deputaților. 

Locul trei este ocupat de Majestatea Sa, Regele Somnorilă, Florin Stamatian, care despre el măcar atâta putem spune: nu s-a dus în Parlament pentru bani de cafea, ci pentru alte interese. De aia doarme nea Stamatian în Parlament, fiindcă și-a făcut deja apele, pironindu-și fiul într-o sinecură bancară de zile mari. 

În fine, locul patru este deținut de șeful PSD Cluj, Horia Nasra, cel care reușește performanța negativă de a avea partid la putere, în timp ce el se crede mai mereu în Opoziție. Ieri seară de exemplu, preocupat de problemele cetățenilor, adică nici vorbă, domnul Nasra o freca prin față pe la Diesel, relaxat, cu burtica de deputat tot mai proeminentă. 

Pe locul cinci, este Emanuel Ungureanu, de departe cel mai activ și mai interesant parlamentar clujean. Despre cei care se află sub Emanuel Ungureanu, Oros, Cătăniciu, Burciu, Itu, nu am prea ști ce să vă spunem fiindcă ei sunt genul de moluște politice care se suie discret prin Palatul Parlamentului. Tot e bine că măcar nu semnalizează ca papagalul de Sorin Moldovan. Bă, tuturor celor care vă bateți joc de funcția asta, să vă fie rușine! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *