Sanatate

„Cei din linia întâi”, susținuți declarativ de administrația locală. Ungureanu: „Medici, asistente, infirmiere sunt batjocoriți în ultimul hal”

Scris de 68

„Într-un oraș care în filmele de propagandă ale administrației liberale se compară cu Viena, niște medici, asistente, infirmiere sunt batjocorite în ultimul hal”, semnalează deputatul clujean Emanuel Ungureanu. Situația din păcate nu este doar jenantă, ci de-a dreptul periculoasă: atât cadrele medicale, cât și bolnavii care pleacă din zona Gării în direcția Spitalului de Boli Infecțioase – spital suport Covid-19 – sunt transportați cu un microbus ruginit și infect, aspect ce pune în pericol sănătatea tuturor celor implicați în actul medical, mai ales în contextul pandemiei. 

Mai mult chiar, după cum mărturisesc cadrele medicale de la Institutul Oncologic, directorul CTP Cluj, același Liviu Neag, nu a fost deschis pentru a oferi acestora un mijloc de transport decent, care să circule în baza unui orar adaptat nevoilor cadrelor medicale. 

Cei din linia întâi – susținuți doar cu vorba 

După cum notează Emanuel Ungureanu, candidat USR-Plus la Primăria Cluj-Napoca, atât conducerea Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, cât și administrația PNL-istă sunt reticente în a susține eforturile cadrelor medicale în lupta cu pandemia, astfel încât să faciliteze în cazul unor cadre medciale accesul în siguranță la locul de muncă.

Susținerea liberală este, după cum semnalează Ungureanu, mai mult una verbală.

„BĂTAIE DE JOC!

Microbuzul 22, cursa “fantomă” din Cluj-Napoca!

Ce vedeți în imagini este un microbuz din anul 2004, plin de rugină, care circulă, atenție, doar de 2 ori pe zi pe ruta Piața Gării- Spitalul de Boli Infecțioase, la 6.05, respectiv 7, apoi “cotețul” se retrage la garaj!!!

Microbuzul acesta are opriri pe Memorandumului, Institutul Oncologic și Spitalul de Boli Infecțioase.

Cadrele medicale, bolnavii care pleacă din zona Gării, în mod absolut absurd, nu au nicio variantă de întoarcere din zona Zorilor, nici măcar una.

Vă puteți imagina? într-un oraș care în filmele de propagandă ale administrației liberale se compară cu Viena, niște medici, asistente, infirmiere sunt batjocorite în ultimul hal.

Doamna doctor Deac de la Institutul Oncologic mi-a explicat îndelung pe traseu cât de mult s-a zbătut pentru un orar decent pe acest tronson și cum a fost tratată cu dispreț total de către Liviu Neag, “dinozaurul” care conduce cu neamurile lui cu tot, Compania de Transport Public Cluj-Napoca încă de pe vremea dacopatului Ghiță Funar”, notează Ungureanu.

De altfel, deputatul Emanuel Ungureanu precizează și motivul pentru care primarul Emil Boc „îl ține” în funcție pe directorul CTP Cluj, Liviu Neag. Motivul pentru care CTP Cluj a optat pentru autobuzele Mercedes nu reflectă grija pentru confortul călătorilor clujeni, ci poate fi explicată în virtutea prieteniei dintre Emil Boc și Ucu Rus, șeful Mercedes Benz Cluj-Napoca.

„De ce îl ține Boc în funcție pe Neag?

Vă rog să ghiciți, având în vedere că Ioan Rus, pesedistul, prietenul lui Boc, este șeful Mercedes Benz din Cluj-Napoca…”, notează deputatul Emanuel Ungureanu pe pagina sa de socializare.

De asemenea, Emanuel Ungureanu a afirmat că va prezenta un reportaj din care publicul urmează să afle „disprețul total al administrației locale din Cluj-Napoca la adresa unor cadre medicale și cât de reticentă este la nevoile unor cetățeni Compania de Transport Public!” Dar cu același prilej, candidatul USR-Plus la Primăria Cluj-Napoca, Emanuel Ungureanu, anunță că va prezenta și o serie de soluții în acest caz. 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 16 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 17 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 17 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 18 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 18 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 19 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 19 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 19 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 20 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 20 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 20 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 21 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE