PubliNews

Cea mai tare băcănie din Cluj-Napoca! ATENȚIE, pericol pentru gurmanzi să creadă că au aterizat în rai!

S-a deschis o super băcănie pe timp de pandemie. Cu bănătăți de excepție și, mai tare de atât, toți producătorii sunt locali.

De la miere aromată de lingi și capacul borcanului, bună de pus pe pâine cu maia ce te aruncă direct în vremuri de tihnă de țară, la mezeluri nemaivăzute, la care tresar de plăcere papilele gustative, până la carne proaspătă preparată cu condimente din sertare secretoase. De toate! De toate de-ale noastre, găsești la noua băcănie deschisă pe strada Napoca nr 13 din Cluj-Napoca. Da, exact acolo unde se desfătau cele mai fandosite preparate de ouă. Nu dispar nici ele. Rămân pe varianta delivery. Dar! Patroana Eggcetera, Ioana Lazăr, a hotărât să nu stea cu ușile închise, ci să strângă la un loc mai mulți producători de produse gourme și să le etaleze nebuniile nu în fața clienților, ci oaspeților, pentru că așa îi numesc ei pe cumpărători.

„Noul concept la care lucrăm funcționează ca un curator între producătorii locali și restaurante și oaspetele final. Suntem înainte de toate oameni de service și oameni de HORECA și din pricina reglementărilor aflate în vigoare, din faptul că ne doream să fim mai aproape de oaspeții noștri, am decis, și bine am făcut, să facem o colaborare cu oamenii din domeniul nostru, care împărtășesc aceleași viziuni cu viziunea noastră. Așa ne-am hotărât noi, împreună cu cei de la Baracca, cu Email de Sighișoara, cu Emma Cremma, cu Cimbru, cu Piața 9, pe care îi avem în premieră în Cluj-Napoca.

Doar produse de top. Zaliari, ei sunt o familie de români care cultivă măsline în Grecia și produc uleiurile și le aduc în țară. Avem producători și oameni din industria restaurantelor din România, produsul nu este neapărat cu specific românesc, însă totul este produs în România, de români. Asta este marea diferență între noi și ceilalți.

Asta este schimbarea pe care Eggcetera o face acum, pentru a ajunge mai aproape de oaspeții săi”, spune Ioana Lazăr, inițiatoarea proiectului. Tot Ioana are un mesaj pentru voi: „Vă invit la noi să ne dați același vot de încredere pe care ni l-ați dat până acum, nu doar nouă, ci tutror celor care lucrează cu noi și care colaboreză cu noi. Proiectul nou nu este despre mine, nu este despre Eggcetera, este despre noi toți, cei care am decis să fim împreună și mai creativi ca niciodată. Vă invit să veniți să gustați, să încercați și să susțineți buisness-urile locale, fie că veniți la noi, fie că mergeți la alți producători locali. Vă invit și vă rog din toată inima să încercați să susțineți tot ce înseamnă industria HORECA din România și din orașele voastre, pentru că este necesar acum sprijinul dumneavoastră ca să ne mai găsiți aici și după ce o să treacă problemele acestea”.

În total, în băcănie s-au strâns 40 de producători de delicii. Care, până trece pandemia și nu își pot deschide restaurantele, vor să fie aproape de clienții lor vechi. Ca să nu-și uite unii altora… gustul.

Un exemplu este restaurantul Baracca. A venit la băcănie și rămâne acolo cu fel de fel de grozăvii. Una dintre ele, preferata publicului pofticios, pâinea cu maia, despre care Roland spune: „Lucrăm la ea de foarte mult timp, de 4 ani de zile, este o pâine cu maia pe care o hrănim zilnic, are 3 tipuri de făină organică.” Dar Baracca scoate la bătaie tot ce are mai bun, inclusiv deserturi cum numai ei știu să învârtă.

Clienții, pardon, oaspeții, ce să mai zicem de ei? Sunt mai bucuroși decât dacă s-ar fi dat drumul circulației de noapte. „Îmi era foarte dor să ajung din nou în acest spațiu în care n-am putut intra o lungă perioadă de timp, din cauza pandemiei și mă bucur tare mult să reînvie într-o altă formă, într-un alt conținut și să văd atâta viață și atâtea produse deosebite în jurul meu”, spune Tudor, unul dintre oaspeții de onoare, venit la inaugurarea băcăniei.

Ne băgăm și noi în seamă și vă spunem: nu vă puneți pofta în cui! Băcănia este deschisă pentru voi în fiecare zi, de luni până sâmbătă, de la 10 dimineața la 6 seara.

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *