Eveniment

Cea mai mare farmacie voodoo din lume: capete de maimuta stafidite, bratari din oase de elefant si potiuni de dragoste realizate din praf de cameleon

De la capete uscate de mainuta si cranii de antilope, pasari moarte sau schelete de pui de crocodil, obiectele vandute in Marche des Feticheurs din capitala togoleza Lome sunt cel putin neobisnuite.

Considerata cea mai mare farmacie voodoo din lume, piata ofera o multime de tratamente bizare, cum ar fi „consolidarea” oaselor cu ajutorul prafului obtinut din femur de elefant sau piele de sarpe boa, care, spun localnicii, vindeca arsurile.

„Capetele de maimuta sunt un favoritele studentilor. Aduc noroc in perioada examenelor”, spune Constantine James, fotograful care a surprins aceste imagini incredibile.

In lista animalelor folosite in medicina voodoo si de pe urma carora comerciantii profita se inscriu elefantii, hipopotamii, antilopele, balenele si pasarile vii.

„Soimii vii nu sunt sacrificati”, dezvaluie James. „Cel care este posedat de un duh rau va cumpara pasarea, iar un preot voodoo va transfera spiritul negru in soim, pe care il va elibera apoi”.

El are, de asemenea, o reteta pentru o potiune de dragoste.

 „Daca amesteci praful obtinut dintr-un cameleon uscat cu Chanel No. 5, iar apoi te parfumezi cu el, il va atrage magic cel pe care il admiri in secret,” mai spune fotograful.

sursa: dailymail.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *