Din oras

Cea mai bună calitate a vieții! Primăria mondernizează 21 de locuri de joacă pentru copii tocmai în vacanța de vară

Scris de 354

În ultimii ani, Ziar de Cluj a semnalat foarte multe locuri de joacă din Cluj-Napoca situate în zone periculoase (lângă calea ferată, lângă parcări aglomerate, în imediata apropiere a carosabilului ori a ghenelor de gunoi ș.a.), ori pe terenuri în pantă, pline de noroi sau de bălării. Alte locuri de joacă, plasate între blocuri, sunt mobilate auster, iar puținul mobilier e deteriorat, murdar sau pictat cu inscripții nerecomandate minorilor.

Modernizarea locurilor de joacă a fost propusă și în cadrul procesului de bugetare participativă din acest an.

„Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp.

S-a creat o discrepanță între aceste locuri de joacă și cele din Parcul Central, baza sportiva din Gheorgheni sau baza sportivă La Terenuri”, a sesizat inițiatorul propunerii.

Astăzi, Primăria a anunțat modernizarea a 21 de spații de joacă pentru copii: strada Constantin Brâncuși nr.194/strada Alverna; strada Grigore Alexandrescu nr.39-41; strada Grigore Alexandrescu nr.41-43; Aleea Cioplea nr.9; strada Buzău; strada Retezat nr.5/Mehedinți nr.27; strada Retezat nr.6/strada Mehedinți nr.21-23; strada Mehedinți nr.51-53; strada Parâng (biserică); Parc Kovari; strada Tășnad nr.18-20;  strada Izlazului nr.17-19/strada Mehedinți nr.1-3; strada Donath nr.109; Parc Făt Frumos;  strada Donath V/ Hațeg 4 /Virgil Onițiu; Baza Sportivă Unirea; Parc Lăcrămioarelor – completare; Parc Tulcea; Parc Gheorghe Asachi; Parc Bibliotecii (Coastei); strada Meteor/strada Jupiter.

Multe pe hârtie, puțin pe teren, dacă locurile de joacă vor fi amenajate la fel ca celelalte, adică doar de formă.

Activitatea de modernizare ar urma să se desfășoare în intervalul 1 iulie – 30 septembrie, adică tocmai vara, când copiii au mai mare nevoie de ele. Dacă nu în vacanța de vară, atunci când?

„Pe amplasamentele menționate se vor înlocui echipamentele de joacă vechi cu echipamente de joacă noi, preponderent din lemn, iar pe anumite locații se va realiza și montarea de echipamente pentru fitness în aer liber, precum și înlocuirea sistemului de protecție antilovire sub aparatele de joacă și fitness montate.

Ca urmare, în perioadele în care se constată efectuarea acestor operațiuni, rugăm utilizatorii acestor spații să evite accesul în zona unde se execută lucrările, pentru a evita accidentarea, în special a copiilor. Zonele vor fi împrejmuite cu bandă de protecție și vor conține informații privind perioada în care este recomandată evitarea accesului în spațiul respectiv”, a precizat astăzi Primăria Cluj-Napoca.

Pe durata lucrărilor, copiilor le rămân, așadar, la dispoziție, clasicele spații de joacă, printre blocurile gri. Cea mai bună calitate a vieții!ULTIMA ORĂ

 • Acum 20 mins FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 2 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 2 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 2 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 4 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 5 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 6 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 6 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 7 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 7 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 8 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE