Din oras

Cea mai bună calitate a vieții! Primăria mondernizează 21 de locuri de joacă pentru copii tocmai în vacanța de vară

Scris de 504

În ultimii ani, Ziar de Cluj a semnalat foarte multe locuri de joacă din Cluj-Napoca situate în zone periculoase (lângă calea ferată, lângă parcări aglomerate, în imediata apropiere a carosabilului ori a ghenelor de gunoi ș.a.), ori pe terenuri în pantă, pline de noroi sau de bălării. Alte locuri de joacă, plasate între blocuri, sunt mobilate auster, iar puținul mobilier e deteriorat, murdar sau pictat cu inscripții nerecomandate minorilor.

Modernizarea locurilor de joacă a fost propusă și în cadrul procesului de bugetare participativă din acest an.

„Unele locuri de joacă nu au mai fost modernizate de mult timp.

S-a creat o discrepanță între aceste locuri de joacă și cele din Parcul Central, baza sportiva din Gheorgheni sau baza sportivă La Terenuri”, a sesizat inițiatorul propunerii.

Astăzi, Primăria a anunțat modernizarea a 21 de spații de joacă pentru copii: strada Constantin Brâncuși nr.194/strada Alverna; strada Grigore Alexandrescu nr.39-41; strada Grigore Alexandrescu nr.41-43; Aleea Cioplea nr.9; strada Buzău; strada Retezat nr.5/Mehedinți nr.27; strada Retezat nr.6/strada Mehedinți nr.21-23; strada Mehedinți nr.51-53; strada Parâng (biserică); Parc Kovari; strada Tășnad nr.18-20;  strada Izlazului nr.17-19/strada Mehedinți nr.1-3; strada Donath nr.109; Parc Făt Frumos;  strada Donath V/ Hațeg 4 /Virgil Onițiu; Baza Sportivă Unirea; Parc Lăcrămioarelor – completare; Parc Tulcea; Parc Gheorghe Asachi; Parc Bibliotecii (Coastei); strada Meteor/strada Jupiter.

Multe pe hârtie, puțin pe teren, dacă locurile de joacă vor fi amenajate la fel ca celelalte, adică doar de formă.

Activitatea de modernizare ar urma să se desfășoare în intervalul 1 iulie – 30 septembrie, adică tocmai vara, când copiii au mai mare nevoie de ele. Dacă nu în vacanța de vară, atunci când?

„Pe amplasamentele menționate se vor înlocui echipamentele de joacă vechi cu echipamente de joacă noi, preponderent din lemn, iar pe anumite locații se va realiza și montarea de echipamente pentru fitness în aer liber, precum și înlocuirea sistemului de protecție antilovire sub aparatele de joacă și fitness montate.

Ca urmare, în perioadele în care se constată efectuarea acestor operațiuni, rugăm utilizatorii acestor spații să evite accesul în zona unde se execută lucrările, pentru a evita accidentarea, în special a copiilor. Zonele vor fi împrejmuite cu bandă de protecție și vor conține informații privind perioada în care este recomandată evitarea accesului în spațiul respectiv”, a precizat astăzi Primăria Cluj-Napoca.

Pe durata lucrărilor, copiilor le rămân, așadar, la dispoziție, clasicele spații de joacă, printre blocurile gri. Cea mai bună calitate a vieții!ULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours Analiza
  BASMELE DESPRE METROU CONTINUĂ. Primarul Emil Boc susține că studiile tehnice pentru aceste proiecte conțin toate soluțiile, inclusiv un plan de managemet al traficului. MATEMATICA, IDIOATA DE EA, ÎL CONTRAZICE. Dar ce contează?
 • Acum 7 hours Eveniment
  Pompierii clujeni au intervenit anul trecut la peste 900 de incendii de vegetație. Apel (degeaba) către cetățeni să nu mai dea foc la miriști
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Cine-i ”idiotul”?
 • Acum 23 hours Politica
  Dosarul privind certificatul de revoluționar al liderului PSD Marcel Ciolacu a fost clasat: „Fapta nu este prevăzută de legea penală”
 • Acum 1 day Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 1 day Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 1 day In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 1 day Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 1 day In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 1 day Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 1 day In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 1 day Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 1 day Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
Citește și...
Recomandările redacției
OPINIE Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol […]

TOP CITITE