Rautacisme

Cea mai bună calitate a vieții: o garsonieră de 26 mp, în zona străzii Horea, se vinde cu 99 000 de euro

Garsonierele din Cluj-Napoca au ajuns să coste, în medie, 70 000 de euro. În jurul acestei sume, +/- 5000 de euro, se învârt majoritatea ofertelor, indiferent de zonă și de cartier. Suprafețele acestor locuințe în care clujenii trăiesc „cea mai bună calitate a vieții” variază între 23 și 30 mp (confort I și II).

În arealurile centrale și semicentrale ale orașului ”smart”, micile proprietăți au ajuns să coste o avere.

O garsonieră la cheie, în zona străzii Horea, aflată în apropierea „punctelor de interes” ale orașului, limitrofă și cu festivalul Untold, este scoasă la mezat pe compariimobiliare.ro cu 99 000 de euro.

Garsoniera de mai sus are o suprafață de 26 mp, prețul/mp fiind de 3 807 euro. Se află la ultimul etaj al unui imobil cu 3 niveluri, iar patul este supraetajat studențește, pentru economie de spațiu.

Achiziționată prin credit ipotecar-imobiliar, pe 30 de ani, ați avea de plătit o rată lunară de circa 500 de euro. Mai scump chiar decât o chirie, însă nu oricine se poate mândri că este proprietar în orașul cu „cea mai bună calitate a vieții”. Suma totală de plată, cu dobândă, ajunge la cca. 175 000 de euro. E fain la Cluj!