In vizor

Ce spune directorul Aeroportului din Cluj despre reluarea zborurilor. Care ar putea fi primele destinații spre care se va zbura

Directorul Aeroportului Avram Iancu din Cluj, David Ciceo, a declarat că în acest moment se fac demersuri pentru a fi reluate cât mai repede zborurile către trei țări europene: Germania, Austria și Elveția, acestea neavând restricții pentru zborurile din România.

”Din păcate s-au extins restricțiile către celelalte țări europene până în 16 iunie inclusiv, dar noi și Aeroportul Cluj și Asociația Aeroporturilor, am cerut deschiderea traficului spre anumite țări. Este vorba de Austria sub 1000, Elveția ara sub 1000 și Germania are sub 10.000 și de asemenea, cele trei țări nu au restricții pentru zborurilor din România. Sunt țări care mai continuă restricțiile, dar din analiza noastră tehnică am propus aceste trei țări. Domnul Lucian Bode susține această propunere, ieri ne-am adresat și Comitetului Național în vederea sprijinirii acestei inițiative. Din 17 iunie ne așteptăm să se reia 18 destinații în special cu compania Wizz Air. Ne așteptăm ca Lufthansa, Turkish și LOT să reia zborurile după 1 iulie. Noi considerăm că traficul s-ar putea relua treptat, cu cele trei țări, ar fi un avantaj pentru aeroporturi și pentru companiile aeriene”, a declarat Ciceo.

De asemenea, David Ciceo are o voste bună pentru cei care vor să își petreacă vacanța în afara țării. Din luna iulie vor fi reluate și zborurile charter.

”O veste bună pentru toți clujenii este că în luna iulie vom avea chrtere turistice. Este vorba de Antalya și Egipt și probabil vom avea și ceva chartere în Grecia. De asemenea, suntem în discuții avansate cu TAROM și aeroportul din Constanța pentru zboruri directe Cluj-Constanța. Acesta ar fi momentul oportun să încurajăm turismul românesc, produsele și serviciile românești”, potrivit directorului Ciceo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *