In vizor

Ce soluții are Primăria Florești pentru a rezolva problema inundațiilor de pe strada Porii

Strada Porii a fost una dintre străzile cele mai afectate de ploile abundente care au căzut în ultimele 24 de ore. Apa s-a scurs de pe carosabil în garajele subterane, iar locuitorii cer Primăriei soluții. 

„Pe strada Porii 110 au fost trei garaje inundate la subsol. Problema este cauzată de un ansamblu de locuințe în pantă situat pe Porii 130. Apele pluviale curg spre blocul situat la 110. A fost identificată o soluție pentru redirecționarea apelor pe un teren viran din apropiere. De asemenea, se va încerca pornirea stației de pompare care să ajute, stație care acum nu e funcțională”, potrivit Primăriei Florești.

Primăria a transmis totodată că vor fi identificate toate zonele cu probleme foarte grave și se va încerca remedierea acestora. Fie constructorii vor fi somați să realizeze o rețea de colectare a apelor pluviale, fie va face Primăria acest lucru. 

„Au fost identificate puncte problematice unde se va interveni punctual. Toate aceste zone au fost inventariate. Din păcate, în trecut problema nu a fost tratată cu seriozitate. Străzile se inundă deoarece surplusul de la apele pluviale ajunge în canalizarea menajeră. Unde se poate vom soma constructorii să soluționeze problemele, unde nu vom încerca să cuprindem noi canalizarea apelor pluviale separat de canalizarea menajeră, în proiectele de modernizare a străzilor. Oamenii au așteptări, au tot dreptul să le aibă, dar nu au și răbdare să se rezolve. Înainte, proiectele imobiliare erau discutate individual. De la începutul anului au fost adunați toți dezvoltatorii la aceeași masă și li s-a explicat să nu mai facă dezvoltare individuală. Să nu mai apară în aceeași zonă trei drumuri cu garduri despărțitoare, să fie un singur drum sufiecient de larg”. a mai transmis Primăria Florești.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *