Din oras

Ce se intampla cu replantarea copacilor taiati de pe Oasului

Cu toate ca reprezentantii Primariei sustineau in toamna anului trecut cand Ziar de Cluj atragea atentia ca arborii de pe strada Oasului urmeaza sa fie taiati, ca acestia vor fi replantati se pare ca artera va ramane in continuare fara verdeata.

“A fost o discutie pe tema aceasta, arborii au fost prevazuti spre taiere, dar vor fi plantati altii in locul lor”, declarau reprezentantii Primariei in luna octombrie a anului trecut, cand lucrarile erau in toi.

Acum, aproape de finalul acestora se pare ca nu mai este loc pentru plantarea copacilor promisi.

Consilierul local PNL Ioan Bildea a atras atentia pe pagina lui de Facebook asupra faptului ca va fi imposibil sa se planteze copaci noi pe strada Oasului.

Pe Oasului au disparut copacii si nici alveole unde sa-i sadesti nu mai sunt. Beton”, a scris consilierul pe pagina sa de Facebook.

In urma cu cateva zile Ziar de Cluj atragea atentia ca acelasi lucru se intampla si pe strada Plopilor. Lucrarile de modernizare a tramei stradale presupun si taierea copacilor de pe margine, lasand strada fara verdeata.

Reprezentantii Primariei spun ca se vor replanta copacii pe strada Oasului pana la finalul lucrarilor.

Au fost taiati in jur de 60 de copaci. Se vor replanta 10-15% arbori in plus fata de cei taiati. Amplasamentele au fost decise impreuna cu cei de la Agentia de Mediu, iar copacii vor fi plantati pana la finalizarea lucrarilor”, au precizat reprezentantii Biroului Mass-Media al Primariei.

Licitatia pentru modernizarea tramei stradale din zona industriala a Clujului (lotul I) a fost adjudecata de consortiul Diferit-Kiat, care a ofertat 53.092.092,20 de lei. Asocierea Diferit-Kiat a castigat contractul de modernizare a tramei stradale in fata a trei concurenti: Viarom Construct SA, Asocierea Constructii Erbasu cu Edelweiss Holding si Asocierea Nordconforest SA cu Puentes y Calzadas Infraestructuras SLU. Durata de executare a lucrarilor este de 18 luni. Contractul prevede lucrari pe strada Plopilor intre strada Primaverii si Splaiul Independentei, strada Oasului intre strada Decebal si Valea Chintaului, bulevardul Muncii de la intersectia cu strada Oasului pana la Sinterom, respectiv de la intrarea in CUG pana la str. Cpt. Grigore Ignat, dar si pe Calea Baciului.

In ultimii 10 ani Diferit-Kiat s-a ocupat de intretinerea si modernizarea strazilor din Cluj-Napoca, incasand din bugetul local 508 milioane de lei.

Foto: Facebook Ioan Bildea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *