In vizor

Ce se întâmplă cu elevii clujeni care nu au fost repartizați la liceu? Elevi cu medii mari ar putea ajunge la școli profesionale

314 elevi din județul Cluj nu au fost repartizaţi în această etapă, dintre care 148 din municipiul Cluj-Napoca, motivul fiind necompletarea unui număr suficient de opţiuni care să le permită încadrarea într-o unitate de învăţământ liceal. Aceștia vor fi repratizați în cea de a două etapă în funcție de locurile rămase libere atât la liceele teretice cât și la școlile profesionale. Astfel elevi cu medii mari care nu au completat suficiente opțiuni pot ajunge să urmeze o școală profesională în loc de un liceu teoretic. 

”Din păcate dacă nu au completat un număr de opțiuni care să le asigure reparizarea în prima etapă, e dureros și pentru noi fiindcă sunt copii cu medii mari. Noi în toate comunicatele i-am îndemnat să completeze un număr cât mai mare de opțiuni. Noi ne ddorim să poată urma traseul educațional pe care și l-au propus într- o formă sau alta o soluție există, iar pentru noi este prioritar sa găsim răspunsuri la aceste întrebări cu care să mergem înspre ei și să le putem oferi variantele și alternativele și căutăm cele mai bune soluții”, a declarat Amalia Gurzău.

Conform calendarului admiterii în învățământul liceal de stat, în perioada 13-20 iulie 2020, candidații vor depune/ transmite dosarele de înscriere la secretariatele liceelor în care au fost admiși. În zilele de 22, 23 și 24 iulie 2020, Comisia judeţeană de admitere de la nivelul județului Cluj va rezolva toate cazurile speciale apărute după prima etapă de repartizare computerizată.

Repartizarea elevilor se va face în funcție de medie pe locurile rămase libere în învăţământul liceal, învăţământul profesional sau învăţământul dual. 

”Toate situațiile speciale sunt analizate de către comisia județeană de admitere. Comisia inventariază foarte atent toate situațiile speciale, respectiv elevii nerepart8zati în prima etapa. Pana pe 20 iulie se depun cererile la ISJ in vederea repartizării celor cu situații speciale. Selecționarea acestora se face în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere după analiza tuturor cererilor care se depun și în limita locurilor libere. În acest moment se centralizează toate locurile neocupate, locurile speciale și locurile pe care la mai avem în învățământul profesional și dual. Toate aceste situații speciale sunt analizate  ținându-se cont de media de admitere. Toți elevii care nu au fost repartizați în prima etapa sa poată fi consiliați și orientați”, a explicat Amalia Gurzău. 

Potrivit primelor informații, rămăseseră în învățământul liceal doar 42 de locuri disponibile dintre care 16 în municipiul Cluj-Napoca. Acestora li se adaugă locurile libere rămase în învățământul profesional și dual astfel încât toți elevii care vor depune cereri să poată fi repartizați. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *