Afacerea zilei

Ce se intampla cu Da Pino? Schimbarea de aseara. O coada de taur si Guantanamera. Voi, tot la televizor?

Ati vrut si ati zbierat multi dintre voi, si eu am fost in acest cor, ca in Cluj nu se intampla mare lucru, ca la Bucuresti e mai „viata”, ca suntem provinciali.

Dar se intampla lucruri. Incep sa fie tot mai multe evenimente mici si interesante, happening-uri culturale, ateliere, parca Clujul se trezeste.

Iar eu m-am trezit de-a binelea aseara cand, alaturi de 5 prieteni, am participat la Seara Spaniola de la Da Pino, unul dintre cele mai bine cotate restaurante din oras.

Da Pino, restaurantul premium setat pe bucatarie italiana sa faca o seara spaniola? Da’ ce dracu se intampla la Da Pino?

Se intampla si se intampla multe. Da Pino o vireaza usor spre ceea ce ar fi trebuit si altii, mai vechi din bransa, sa isi asume, si anume faptul ca vrea sa depaseasca nivelul de simplu restaurant si sa devina un soi de hub gastronomic al Clujului, ceea mi se pare foarte tare si foarte indraznet.

Familia care detine Da Pino „stie cu distractia”, au deja experienta enorma in a sti cum sa ii faca pe clienti sa se simta bine – pachetul complet.

Am fost si eu pentru prima data in noul lor spatiu situat deasupra restaurantului Da Pino, se numeste Oberjin si am ramas impresionat de atmosfera, de „aerul” decadent si confortabil din interior.

Cred ca am fost undeva la 70 de persoane care au mancat si s-au dantuit, dar nu am avut impresia nici de inghesuiala, nici de lipsa de intimitate.

Pentru aceasta calatorie gastronomica, Da Pino a adus direct din Spania toate ingredientele, ca sa nu fie discutii de autenticitate. Si Da Pino a mai adus ceva: niste ingrediente muzicale sub forma unei formatii de trubaduri spanioli care au facut deliciul serii. Bai, in sfarsit, vedem si la Cluj ca restaurantele trebuie sa faca si antren live, ca trebuie investit si in „colaterale”.

Aperitivul a fost o calatorie pe repede inainte cu preparate spaniole emblematice. Nota 10.

Pentru felul principal, eu am optat pentru tocanita din coada de taur, desi am „furat” si din farfuriile celor ce au ales peste sau purcelus de lapte facut la cuptor sau meniul vegan.

Eu insa nu am regretat nicio secunda alegerea facuta, coada de taur e o delicatesa pe care nu o puteam ignora. Si bine am facut.

Bucatarul adus de Da Pino ca special guest a meritat toate aplauzele primite.

Dar cel mai fain a fost ca participantii s-au degajat si au dansat si cantat fara greata. La Guantanamera, zici ca eram corul nationalei Spaniei.

N-ar fi rau ca Da Pino sa continue aceasta serie de seri cu specific gastronomic si in viitor si nu ar fi rau ca si voi sa mai iesiti din case pentru o seara cu prietenii si familia, fiindca nu in fata televizorului iti faci rost de amintiri de neuitat.

Rezervari puteti face la 0733 222 444, in aceasta seara „ostilitatile” incep de la ora 20. Maine va fi organizat si un brunch intre 14 si 18, si duminica e o ocazie misto de relaxare.

PS: Pentru ca inca nu am scapat de tarania reprosurilor „unora” dintre cititori, sa precizez ca aceasta nu e reclama platita, e reclama dorita, in semn de recunostinta a mea pentru eforturile unor oameni care baga bani si timp in emanciparea Clujului. Nu am mancat nici gratis la schimb cu acest articol, ne-am platit cu totii masa si antrenul.

La final, va las un mic video cu atmosfera, asa, de gust: