In vizor

Ce răspuns a dat primarul din Floreşti unei tinere mame obligată să aştepte o oră în trafic: ”Alte familii aşteaptă de 60 de ani”

Scris de 2,069

Dialog siropos între o mămică din comuna Floreşti şi primarul Horia Şulea. Totul s-a petrecut în direct în această după amiază la un post local de radio unde, invitat în emisiune a fost nimeni altul decât întâiul gospodar al comunei. Atitudinea de superioritate prin care edilul înţelege să trateze membrii comunităţii poate fi observată în discuţia purtată de acesta în direct. 

În ultimele zile primarul comunei Floreşti a fost prezent la mai multe emisiuni în direct unde a răspuns întrebărilor incomode ale locuitorilor. După ce joi seara  a “dat-o de gard” în problema gunoaielor, azi, în cadrul unei intervenţii în direct la postul de radio  Napoca FM, Horia Şulea a luat peste picior o mămică care a avut “îndrăzneala” de a-i adresa primarului câteva întrebări incomode, întrebări care privesc în mod direct  majoritatea locuitorilor din comuna: trafic, promisiunile electorale, unităţile de învăţământ etc. 

Camelia Drăgan este o mămică ce locuieşte în comuna Floreşti de mai bine de 7 ani. Aceasta s-a adresat telefonic primarului, în cadrul unei emisiuni transmise în direct la un  postul de radio, pentru a se plânge de traficul infernal de zi cu zi şi pentru a afla care mai este stadiul lucrărilor de la centura de sud a comunei, drum promis de edil în campania electorala din vară că va fi finalizat până în luna noiembrie. După campania electorală şi anunţarea câştigătorului în competiţia pentru funcţia de primar, utilajele amplasate pe locaţia viitorului şantier au dispărut, iar floreştenii au rămas să suporte în continuare aglomeraţia din trafic.

Ziar de Cluj vă prezintă cum a decurs dialogul dintre alegătorul de rând şi cel care a promis în campania electorală că ccentura de sud va fi gata în noiembrie. După ce a ironizat-o în direct pe doamna Drăgan, Horia Şulea a lăsat să se înţeleagă ideea că îşi mai doreşte încă un mandat de primar peste patru ani. 

Camelia Drăgan:

“Când a fost campania electorală, au fost plasate acolo ( pe centura sud n.a . ) nişte utilaje care pur şi simplu au dispărut, după ce a dispărut campania electorală.

Horia Şulea:

“Le-a furat cineva?”

Camelia Drăgan: 

“Ce se întâmplă. Traficul ne ingrozeşte” 

Horia Şulea:

 “Unde locuiţi dacă nu vă supăraţi?”

Camelia Drăgan: 

“Pe Eroilor…..

Horia Şulea:

“Şi apoi ce aveţi dumneavoastră cu şoseaua de ocolire pe partea de sud

Camelia Drăgan:

“Pentru că nu pot să îmi ţin copilul în maşină o oră, că fac o oră de acasă până la grădiniţă, pentru că dumneavoastră nu aţi făcut o grădiniţă în Floreşti 

Horia Şulea:

“Ba da am făcut-o este în spate la primăriei şi grădiniţa este gata. La 1 octombrie va fi dată în folosinţă doamnă.

Camelia Drăgan: 

“Şi o lună de zile sau două săptămâni ce fac cu copilul?”

Horia Şulea:

“Doamnă sunt familii în Floreşti care aşteaptă de 50-60 de ani momentele ăstea  (costruirea unei grădiniţe n.a.) aşa că….

Camelia Drăgan: 

“Să nu exagerăm domnule Şulea”

Horia Şulea:

“Eu vă înţeleg supărarea dumneavoastră dar nu pot să înţeleg nerăbdarea dumneavoastră. De când locuiţi în Floreşti?”

Camelia Drăgan:

“Din 2009….” 

Horia Şulea:

“Extraordinar .. e mult întradevăr”

Camelia Drăgan:

“De problemele acestea ( traficn.a. ) nu m-am bătut recunosc pentru că nu am avut copil. Acuma copilul meu a împlinit 3 ani”  

Horia Şulea:

“Pot să vă spun că pe anul viitor Floreştiul va avea inclusiv o instituţie liceeală în imediata dumneavoastră apropiere. Dacă cumva locuiţi pe Eroilor în zona Multiserv de acasă…..

Camelia Drăgan:

“Locuiesc pe Eroilor mai jos de Multiserv….”

Horia Şulea:

“Dacă locuiţi mai jos veţi avea posibilitatea să faceţi un abonament gratuit pentru copilul dumneavoastră care poate să se deplaseze două staţii de autobuz cu M26 ….

Camelia Drăgan:

“Despre centură ce mai ştiţi să ne ziceţi?”

Horia Şulea:

Despre centură  pot să vă spun că suntem în parametri legali astfel încât să fie gata în timp util”

Camelia Drăgan:

“Deci tot un răspuns vag fără o dată concretă.”

Horia Şulea:

“Doamnă ştiţi cum e şi în familie sunt momente când nu toate aspectele familiale depind de noi ca persoane darămite când te loveşti de legislaţia în vigoare …”

Camelia Drăgan:

“Legislaţia în vigoare, la momentul campaniei electorale, se pare ca era alta legislaţie” 

Horia Şulea:

Dacă faceţi referire la campania electorală cred că este un moment de mult trecut, iar rezultatul alegerilor a fost atâta de elocvent şi evident în favoarea mea încât ….”

Camelia Drăgan:

“Era vorba de promisiunile dumneavoastră când spuneaţi că se lucrează la asta mă refeream…”

Horia Şulea:

Doamnă se lucrează dar dacă dumneavoastră nu puteţi înţelege că acest proiect este unul complex…

Horia Şulea:

“Ştiţi care este diferenţa domule Şulea? Faptul că spuneţi că eu nu înţeleg e una, dar ideea este în felul următor, probabil că eu am curajul să v-o spun în faţă….” 

Horia Şulea:

“Sunteţi convinsă de chestia asta? Mă bucur pentru curajul dumneavoastră şi îmi pare rău pentru faptul că nu aveţi capacitatea să înţelegeţi că sunt nişte paşi “

Camelia Drăgan:

“E normal că numai dumneavoastră aveţi capacitatea noi restul nu”

Horia Şulea:

“Mie imi pare rău dar dumneavoastră nu puteţi să vorbiţi decât în numele dumneavoastră doamnă. Nu puteţi să vorbiţi în numele “NOI”

Camelia Drăgan:

“Probabil că noi, cu studii de patru ani, nu ne ştim scrie nici numele, dacă avem doar 4 clase ştiţi cum este….până mai abslovim o facultate mai trebuie să treacă timp”

Horia Şulea:

“Nu cred că a scrie corect ţine de cele 4 sau 8 sau 12  sau 18 case. Gramatica din câte ştiu se învaţă din clasa a 5-a până în casa a 8-a. Dacă e vorba de centură şi gunoaie vă daţi seama că alte aspecte, în ăştia patru ani, nu prea mai am de rezolvat. Cu alte cuvinte îi spun doamnei care a fost la telefon, îi spun, cu siguranţă, după cum în anul ăsta nu mi-am făcut campanie electorală peste 4 ani nici măcar atâta am să imi fac. ” 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Eveniment
  Facturi în rate la energie pentru români. Care sunt condițiile
 • Acum 21 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 22 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 23 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 24 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 2 days In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE