In vizor

Ce răspuns a dat primarul din Floreşti unei tinere mame obligată să aştepte o oră în trafic: ”Alte familii aşteaptă de 60 de ani”

Dialog siropos între o mămică din comuna Floreşti şi primarul Horia Şulea. Totul s-a petrecut în direct în această după amiază la un post local de radio unde, invitat în emisiune a fost nimeni altul decât întâiul gospodar al comunei. Atitudinea de superioritate prin care edilul înţelege să trateze membrii comunităţii poate fi observată în discuţia purtată de acesta în direct. 

În ultimele zile primarul comunei Floreşti a fost prezent la mai multe emisiuni în direct unde a răspuns întrebărilor incomode ale locuitorilor. După ce joi seara  a „dat-o de gard” în problema gunoaielor, azi, în cadrul unei intervenţii în direct la postul de radio  Napoca FM, Horia Şulea a luat peste picior o mămică care a avut „îndrăzneala” de a-i adresa primarului câteva întrebări incomode, întrebări care privesc în mod direct  majoritatea locuitorilor din comuna: trafic, promisiunile electorale, unităţile de învăţământ etc. 

Camelia Drăgan este o mămică ce locuieşte în comuna Floreşti de mai bine de 7 ani. Aceasta s-a adresat telefonic primarului, în cadrul unei emisiuni transmise în direct la un  postul de radio, pentru a se plânge de traficul infernal de zi cu zi şi pentru a afla care mai este stadiul lucrărilor de la centura de sud a comunei, drum promis de edil în campania electorala din vară că va fi finalizat până în luna noiembrie. După campania electorală şi anunţarea câştigătorului în competiţia pentru funcţia de primar, utilajele amplasate pe locaţia viitorului şantier au dispărut, iar floreştenii au rămas să suporte în continuare aglomeraţia din trafic.

Ziar de Cluj vă prezintă cum a decurs dialogul dintre alegătorul de rând şi cel care a promis în campania electorală că ccentura de sud va fi gata în noiembrie. După ce a ironizat-o în direct pe doamna Drăgan, Horia Şulea a lăsat să se înţeleagă ideea că îşi mai doreşte încă un mandat de primar peste patru ani. 

Camelia Drăgan:

“Când a fost campania electorală, au fost plasate acolo ( pe centura sud n.a . ) nişte utilaje care pur şi simplu au dispărut, după ce a dispărut campania electorală.

Horia Şulea:

“Le-a furat cineva?”

Camelia Drăgan: 

“Ce se întâmplă. Traficul ne ingrozeşte” 

Horia Şulea:

 “Unde locuiţi dacă nu vă supăraţi?”

Camelia Drăgan: 

“Pe Eroilor…..

Horia Şulea:

“Şi apoi ce aveţi dumneavoastră cu şoseaua de ocolire pe partea de sud

Camelia Drăgan:

„Pentru că nu pot să îmi ţin copilul în maşină o oră, că fac o oră de acasă până la grădiniţă, pentru că dumneavoastră nu aţi făcut o grădiniţă în Floreşti 

Horia Şulea:

“Ba da am făcut-o este în spate la primăriei şi grădiniţa este gata. La 1 octombrie va fi dată în folosinţă doamnă.

Camelia Drăgan: 

“Şi o lună de zile sau două săptămâni ce fac cu copilul?”

Horia Şulea:

“Doamnă sunt familii în Floreşti care aşteaptă de 50-60 de ani momentele ăstea  (costruirea unei grădiniţe n.a.) aşa că….

Camelia Drăgan: 

„Să nu exagerăm domnule Şulea”

Horia Şulea:

“Eu vă înţeleg supărarea dumneavoastră dar nu pot să înţeleg nerăbdarea dumneavoastră. De când locuiţi în Floreşti?”

Camelia Drăgan:

„Din 2009….” 

Horia Şulea:

“Extraordinar .. e mult întradevăr”

Camelia Drăgan:

“De problemele acestea ( traficn.a. ) nu m-am bătut recunosc pentru că nu am avut copil. Acuma copilul meu a împlinit 3 ani”  

Horia Şulea:

„Pot să vă spun că pe anul viitor Floreştiul va avea inclusiv o instituţie liceeală în imediata dumneavoastră apropiere. Dacă cumva locuiţi pe Eroilor în zona Multiserv de acasă…..

Camelia Drăgan:

„Locuiesc pe Eroilor mai jos de Multiserv….”

Horia Şulea:

“Dacă locuiţi mai jos veţi avea posibilitatea să faceţi un abonament gratuit pentru copilul dumneavoastră care poate să se deplaseze două staţii de autobuz cu M26 ….

Camelia Drăgan:

„Despre centură ce mai ştiţi să ne ziceţi?”

Horia Şulea:

Despre centură  pot să vă spun că suntem în parametri legali astfel încât să fie gata în timp util”

Camelia Drăgan:

„Deci tot un răspuns vag fără o dată concretă.”

Horia Şulea:

„Doamnă ştiţi cum e şi în familie sunt momente când nu toate aspectele familiale depind de noi ca persoane darămite când te loveşti de legislaţia în vigoare …”

Camelia Drăgan:

„Legislaţia în vigoare, la momentul campaniei electorale, se pare ca era alta legislaţie” 

Horia Şulea:

Dacă faceţi referire la campania electorală cred că este un moment de mult trecut, iar rezultatul alegerilor a fost atâta de elocvent şi evident în favoarea mea încât ….”

Camelia Drăgan:

„Era vorba de promisiunile dumneavoastră când spuneaţi că se lucrează la asta mă refeream…”

Horia Şulea:

Doamnă se lucrează dar dacă dumneavoastră nu puteţi înţelege că acest proiect este unul complex…

Horia Şulea:

„Ştiţi care este diferenţa domule Şulea? Faptul că spuneţi că eu nu înţeleg e una, dar ideea este în felul următor, probabil că eu am curajul să v-o spun în faţă….” 

Horia Şulea:

„Sunteţi convinsă de chestia asta? Mă bucur pentru curajul dumneavoastră şi îmi pare rău pentru faptul că nu aveţi capacitatea să înţelegeţi că sunt nişte paşi „

Camelia Drăgan:

„E normal că numai dumneavoastră aveţi capacitatea noi restul nu”

Horia Şulea:

„Mie imi pare rău dar dumneavoastră nu puteţi să vorbiţi decât în numele dumneavoastră doamnă. Nu puteţi să vorbiţi în numele “NOI”

Camelia Drăgan:

„Probabil că noi, cu studii de patru ani, nu ne ştim scrie nici numele, dacă avem doar 4 clase ştiţi cum este….până mai abslovim o facultate mai trebuie să treacă timp”

Horia Şulea:

„Nu cred că a scrie corect ţine de cele 4 sau 8 sau 12  sau 18 case. Gramatica din câte ştiu se învaţă din clasa a 5-a până în casa a 8-a. Dacă e vorba de centură şi gunoaie vă daţi seama că alte aspecte, în ăştia patru ani, nu prea mai am de rezolvat. Cu alte cuvinte îi spun doamnei care a fost la telefon, îi spun, cu siguranţă, după cum în anul ăsta nu mi-am făcut campanie electorală peste 4 ani nici măcar atâta am să imi fac. ” 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *