Focus

Ce pot face clujenii care au decis pe ultima sută de metri că vor să meargă în concediu?

Scris de 485

Clujenii care s-au trezit pe ultima sută de metri că doresc să meargă în concediu acum au șanse mici să prindă o ofertă bună pentru câteva zile de relaxare, indiferent că este vorba despre o vacanță în țară sau una în străinătate. Iar ofertele care există sunt, desigur, mai scumpe decât pachetele oferite cu câteva luni înainte. 

Sejururile sunt la mare căutare de către clujeni. În toamna fiecărui an, agențiile de turism sunt luate cu asalt de către oamenii care doresc să prindă cele mai bune oferte în materie de vacanță. Locații exotice, hoteluri care oferă toate condițiile și bilete de avion la prețuri mici sunt preferatele clujenilor, care își organizează concediul chiar și cu un an înainte. Desigur, pentru a avea parte de cele mai bune oferte. Cei care sunt mai puțin organizați au puține șanse să găsească excursii rentabile la multe dintre agențiile de turism. 

„Nu prea mai pot găsi oferte fiindcă nu mai sunt bilete de avion, chartere cel puțin, cu plecare din Cluj. Mai sunt doar pentru luna septembrie, deși sunt puține și acolo. Avantajul este că prețurile sunt mai mici pentru luna septembrie decât pentru lunile de vară, dar majoritatea oamenilor, normal, doresc să plece vara în concediu. Cei care vor totuși să meargă acum în concediu trebuie să ia în considerare plecările de pe aeroporturile din Budapesta sau București, deși nici în Capitală nu mai sunt foarte multe bilete. Atunci Budapesta ar trebui să fie luată în considerare, fiindcă este aproape de Cluj. Pe viitor, cele mai bune oferte pot fi găsite încă din octombrie, noiembrie pentru anul următor. Sunt reduceri de aproximativ 40% față de prețurile care sunt în martie-aprilie. Și există posibilitatea să plătească în rate și pot să prindă cazare la un hotel bun pe bani puțini”, explică Amalia Boboc, agent de turism. 

Desigur, alte agenții au oferte potrivite oricărui clujean chiar și în această perioadă aglomerată, însă, prețurile nu sunt la fel de bune ca cele ale sejururilor programate în avans cu câteva luni.

„Au șanse să găsească foarte multe oferte pentru că la noi, cel puțin, oferta e nelimitată. În țară, pe litoral sunt locuri, dar, desigur, asta depinde și de stațiune și de cazare. Și extern depinde de destinație. Dar oricând se poate face un pachet combinat care să satisfacă cerințele lor. Pentru pachetele charter de exemplu, cele clasice, sau pentru destinația Turcia care este foarte căutată este foarte greu să mai găsești locuri. Nu ai cum să găsești locuri așa cum le găsești la pachetele de early booking. Practic vânzările la prețuri foarte bune încep din octombrie anul acesta pentru anul viitor. Dar întotdeauna există soluții. Depinde ce dorește clientul”, explică Lucia Morariu, directorul Eximtur. 

Reprezentanții agențiilor de turism spun însă că în ultimii ani, clujenii s-au învățat să își programeze din timp concediile pentru a putea beneficia de cele mai bune condiții în vacanță.

„Majoritatea clienților își programează din timp. Programele early booking atât pe extern cât și pe intern se dublează în fiecare an. Nu sunt foarte multe persoane care rămân de azi pe mâine”, spune Lucia Morariu. 

Lipsa ofertelor pe ultima sută de metri lasă agențiile de turism fără clienți, mulți dintre ei preferând să găsească cazare și apoi să se descurce singuri cu alte detalii cum ar fi cazarea, mâncarea sau obiectivele turistice care doresc să le viziteze.

 
„Nu am găsit nimic convenabil prin agențiile de turism, însă am găsit oferte foarte bune pe booking. Odată ce ai găsit cazare și este o destinație la care poți ajunge ușor cu mașina, restul sunt detalii. Am căutat ieri pe la agențiile de turism o ofertă care să ne satisfacă nevoile, însă ia-le de unde nu sunt. Pe viitor voi merge în concedii doar prin booking.com, fără să apelez la agenții de turism”, mărturisește Lucia, o clujeancă ce a decis că pleacă în concediu chiar în mijlocul verii. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 19 hours Rautacisme
  “Părintele” Urbanismului de Cumetrie şi al dezastrului urban din Cluj-Napoca, ales președinte al comisiei pentru politica de coeziune teritorială și bugetul UE din cadrul Comitetului European al Regiunilor
 • Acum 20 hours Justitie
  JUSTIŢIE CU DEDICAŢIE. Blocaj total în dosarul ritualurilor cu Ayahuasca în care sunt judecați Gelu Oltean și Vanessa Youness: De aproape nouă luni instanța nu motivează decizia de CP
 • Acum 22 hours Politica
  George Simion s-a crezut pe stadion. Aceeaşi concepţie de #misecuvine şi la parvenitul acesta căţărat pe Tricolor
 • Acum 23 hours PubliNews
  Boa constrictor, pitoni regali şi cameleoni cu un colorit de excepție, într-o expoziţie exotică de reptile, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 23 hours Din oras
  Căldura “prosteşte” Natura: Au înflorit din nou castanii
 • Acum 1 day Eveniment
  Un pui de vulpe a fost filmat în Baza sportivă Gheorgheni
 • Acum 1 day Politica
  Sebastian Burduja, fiul unui devalizator al Bancorex, este noul interimar la Ministerul Educaţiei, după demisia lui Cîmpeanu
 • Acum 1 day Politica
  Sorin Cîmpeanu anunță că a demisionat din funcția de ministru al Educației
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu: ”Eu nu susțin amendamentul ca judecătorii să poată fi numiți în funcții de procuror-șef”
 • Acum 2 days In vizor
  Alo, domni, domnițe, domnișoare, ”comunicatorii” din CJ Cluj, Aline, ”întreținere” nu înseamnă ”investiție”. Maxim alocarea de fonduri de azi înseamnă ”investim în întreținere” (sperăm că nu a unor firme de casă)
 • Acum 2 days Rautacisme
  L-AU SCOS DE LA NAFTALINĂ PE ŞURUBARU, să-şi justifice salariul: După trei ani de “colectare selectivă” a deşeurilor, aceasta “Se face în proporție de 2% la blocuri”
 • Acum 2 days In vizor
  Primăria s-a asociat, firma faliment a dat, fie numele banilor risipiţi lăudat! SC ANSA SMART ENERGY SRL a dat faliment, dar asociatul Pantelică de la “readepică” şi municipalitatea nu s-au înscris la masa credală să recupereze aproape 11 milioane de lei
 • Acum 2 days PubliNews
  Festivalul SoNoRo aduce muzica clasică în Iulius Mall Cluj! Pe scenă vor urca muzicieni renumiți la nivel internațional
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE