In vizor

Ce mananci in cluburile grupului JANIS. Filmulete cu "ingrasamantul natural pentru clienti" si cum este transportat el

UPDATE: Cititi dreptul la replica trimis de Adrian Munteanu, la finalul articolului.

Revolta angajatilor sau fostilor angajati abuzati de Adrian Munteanu, patronul din umbra al grupului de firme Janis (peste 50 de sereleuri), trece la un alt nivel. Se strang semnaturi si declaratii de la fosti si actuali angajati in vederea depunerii unei super reclamatii la ITM, care sta deocamdata cu mainile in san la vederea abuzurilor verbale la care sunt supusi acestia. 

Recent, ati putut vedea cum angajatii Janis sunt „denumiti” de Adrian Munteanu nici mai mult, nici mai putin decat „handicapati oligofreni” si „jigodii ordinare”, iar articolele despre „sclavagismul” din grupul Janis au facut mii de citiri si au generat zeci de comentarii (vezi AICI si AICI)

Astazi, angajatii Janis ne-au furnizat noi dovezi despre minciunile pe care Adi Munteanu le serveste in drepturile sale la replica vizavi de respectul pe care il are grupul Janis, pe care il conduce, fata de clienti. 

Toti clientii fideli ai Janis stiu ca localurile se lauda cu micii deosebiti pe care ii servesc clientilor carora li se spune ca sunt din „carne de vita tocata in bucatarie”, o minciuna pastoasa, asa cum veti vedea mai jos.

Mai mult, chelnerii angajati sunt indemnati, ba chiar fortati, sa promoveze micii grupului Janis, fiind momiti cu un comision-discount de 10 la suta din comenzile pe care le fac rost. Iata si felul in care sunt „impinsi de la spate” chelnerii sa le bage pe gat clientilor micii.

O face chiar „managera” localurilor, Renata Mos:

 

 

Nimic rau in asta. Ce este insa cu adevarat rau urmeaza sa va aratam.

In fapt, micii nu sunt nicidecum tocati in bucataria localurilor din grupul Janis, ci adusi in conditii insalubre nu se stie de unde. In materialul video primit, pana si angajatii fac misto de aspectul si ambalajul carnii pe care o denumesc razand „ingrasamant natural pentru clienti”.

Practic, celebra si gustoasa carne de vita „tocata in bucatarie” este adusa in saci industriali si carata cu o remorca ruginita si jegoasa (a unui angajat, care e ajutat de doi piccolo, si care descarca fara tragere de inima „marfa” chiar in fata Casei Tauffer).

Nu stim ce vor spune clientii grupului Janis despre asta, dar angajatii care ne-au remis inregistrarile (astazi prezentam doar doua) ne-au indicat, fapt confirmat si de actuali angajati, ca asemenea carne este folosita in toate cluburile Janis, pentru mai multe preparate precum musaca sau paste cu carne, si ca ea este tocata in cu totul alta parte decat „bucataria” de care vorbesc chelnerii.

Suntem curiosi daca inspectorilor DSV Cluj li se par interesante aceste materiale video, mai ales dupa peripetiile avute in scandalul Michelangelo.

Asteptam dreptul la replica al domnului Adrian Munteanu, cu speranta umila ca el nu va depasi 7000 de semne ca in editorialele pe care le scrie cu atata talent pe blogurile adevarul.ro si ca va contine referiri strict la subiectul de fata.

Altfel, isi va gasi un somn odihnitor in Recycle Bin. 

 

Precizarile lui Adrian Munteanu

Cele doua filmulete sunt, chiar ele, dovada unei facaturi ordinare, o cacealma, ce face parte din „razboiul Janis” pe care cativa fosti angajati, concediati pentru furt si/sau grava indisciplina, l-au declansat impotriva noastra in Vinerea Mare. E destul sa privesti „productia”, sa te uiti la fetele, la atitudinea si replicile lor si mai ales la „regia” de film cu prosti…

Dar, chiar si asa, in momentul in care vocea de femeie intreaba cu un ton (prost) teatral „astia sunt mici pentru berarie?”, raspunsul hilar si spontan al tinerilor imberbi este „NU”, respectiv „sunt ingrasamant natural”, dupa care „regizorul” revine, extrem de insistent si de tendentios, „ingrasamant pentru clienti?!”, dupa care (doar) rasete… inca ceva, copiii aceia nu au nicio legatura cu bucataria sau cu aprovizionarea… Cum poate cineva sa creada asa un bluf ordinar?!

Bucataria noastra este una din foarte putinele bucatarii de restaurant adevarat (nu de fast-food) din Cluj (eu nu mai stiu alta, de fapt…), complet la vedere, transparente, cu vitrina si deschideri pe toate laturile, tocmai ca sa poata vedea toata lumea, tot timpul, tot ce se intampla!… Micii din imagini erau pur si simplu destinati casarii. Sa ma explic. Cu toate ca regula este ca noi folosim doar carne prospata, a existat si o exceptie, in cadrul unei colaborari din a doua parte a anului trecut, cu „Carmaflora”, care i-a preparat special pentru noi, dupa reteta noastra exacta, exclusiv din carne de vita si fara niciun fel de E-uri si alte prostii.

Prestigioasa carmangerie s-a obligat sa ni-i si pastreze in capacitatile lor frigorifice, de unde ne erau livrati la cerere, cu respectarea tuturor normelor! Nu trebuie sa ne creada cineva pe cuvant, sunt sigur ca cei de la „Carmaflora” vor confirma…

La un moment dat insa colaborarea a incetat, nu cunosc acum motivele, dar sunt sigur ca nu au legatura cu fondul problemei in discutie… Sunt aceeasi mititei care ti-au fost si tie „bagati pe gat”, de cateva ori, prin toamna trecuta, la Casa Tauffer, la My Way sau la memorabila editie de debut a emisiunii mele radiofonice, Janistock, pe vremea cand eram prieteni (credeam eu), apoi colaboratori, si nu te-ai plans, chiar defel! Dar stai linistit, nu stim sa se fi plans cineva vreodata…

La fel si cu celelalte preparate, pe care am avut onoarea sa le degustati, tu si colaboratorii tai, la acel memorabil chef cu bufet suedez… In rest, FOLOSIM DOAR CARNE INTREAGA, PROASPATA, TOCATA DE NOI! Nu ca ar fi foarte important, aspectul asta e minor fata de cele legate de calitatea in sine a ingredientelor, ce degeaba is proaspete, daca-s proaste…

sigur, e preferabil sa nu fie congelate, pe cat posibil…dar stii tu bine ce vreau sa zic…

Acest lucru, ca si altele cu relevanta, vor fi insa, cu siguranta, stabilite de catre organele DSV, care a primit deja solicitarea noastra de a efectua un control la noi. Cu speranta ca n-am depasit 7000 de semne, Adrian Munteanu

P.s. Filmuletele sunt si dovada implicita ca aveam dreptate in comentariile la articolele precedente, vezi si tu acum ca o (mica) parte din a angajatii nostri sunt niste nenorociti. Indiferent de circumstante, nu aveau voie sa aiba un asemenea comportament…iar chestiunea cu bonusul pt mititei se practica cam de pe cand i-am introdus in meniu, intrucat sunt mandria casei…cand penalizam nu e bine, cand dam bonusuri nu e bine…

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *