Din oras

Ce mai reclamă clujenii pe net: concertele din centru să fie mutate în pădure pentru că nu se aude slujba la biserică

Scris de 282

Zilnic, problemele cetățenilor înroșesc pagina domnuleprimar.ro. Unele sesizări trimise către municipalitate sunt foarte interesante.

Clujenii expun zilnic în spațiul public diverse ”rufe” murdare ale societății pe care le observă în orașul de cinci stele. Dacă acestea sunt spălate sau nu de către autoritățile în măsură să intervină, rămâne de văzut în multe cazuri. Noi am cules câteva reclamații inedite, mai mult sau mai puțin agramate, trimise de cetățeni Primăriei Cluj-Napoca.

Controlori CTP care fac orașul de rușine

O clujeancă i-a scris primarului că ne facem de râsul curcilor, pardon, al turiștilor străni cu angajații CTP care controlează biletele. Estera descrie situația în felul următor:

”Controlorii CTP fac orasul de rusine fata de turistii straini
Azi, 17 martie 2017, in troleul 5, pe la orele 14.20 un tinerel controlor a amendat 2 turisti straini. Bietii, aveau bilete dar nu au stiut ca trebuie perforate sau tiparite.
E jenant. Nici multe explicatii nu au primit si se uitau nedumeriti.
Controlorul voia sa ii dea jos ca nu avea sa le dea rest 5 lei, pana ca d o doamna a dat ea cei 5 lei.
Bugetul primariei e mai bogat cu vreo 35 lei, si mai sarac la capitolul imagine in Europa.
Educati controlorii sa aiba o atitudine umana, sa explice turistului. Scopul sa nu fie amenda, ci educarea si corectarea cetatenilor.
Mi-a crapat obrazul de rusine.
Asta e imaginea pe care dorim sa o exportam in UE, noi, un oras cu pretentii de capitala nustiudecare europeana??”

Momentan, Emil Boc nu a oferit un răspuns la această petiție dar cu siguranță clujenii nu se vor lăsa până nu se vor corecta atitudinile neprofesioniste ale unor angajați plătiți din banii publici.

Desfințarea bătătoarelor de covoare, o mare bubă

Unii clujeni sunt supărați că li se desființează bătătoarele de covoare dintre blocuri și cer lămuriri cu privire la legea care demolează o tradiție, adânc înrădăcinată în mentalul colectiv, de pe vremea lui Ceașcă. 
”Buna ziua, referitor la desfiintarea batatoarelor de covoare dintre blocuri, in calitate de presed, al unei asociatii de Proprietari am nevoie URGENTA sa aflu numarul Legii sau a hotaririi care se refera la aceasta interdictie. Multumesc anticipat!, a scris C. Istocaci.

Concertele din centru să fie mutate în pădure

O altă problemă care a fost adusă destul de des în atenția primarului este deranjul pe care îl resimt pensionarii, de regulă, când vin în centrul orașului la biserică și nu se pot concentra la slujbă datorită zgomotelor lumești care răzbat dincolo de zidurile sacre. 
“Buna ziua ! Va rog sa spuneti o vorba buna si pentru noi,care frecventam biserica Sf Mihail din centrul orasului Cluj-Napoca, sa nu se mai ingradeasca intrarea in biserica, iar sapaturile sa se faca, asigurind intrarea. Iar concertele din aer liber mutati in padurea Hoia, sau Faget, ca in zile libere sa avem liniste in biserici, si in locuinte ! Multumesc cu respect,” a cerut doamna Maria în solicitarea trimisă în data de 19 martie. O dată cu anotimpul cald, se vor înmulți evenimentele în aer liber și suntem curioși cum va împăca municipalitatea și ”capra, și varza”.

Cerșetorii la masă cu…Emil Boc?

Un clujean e deranjat de faptul că a văzut un cerșetor stând lângă fereastra unui local popular din centru. Bărbatul care îi urează primarului să îi aibă pe cerșetori drept comeseni, a trimis și o fotografie care înfățișează o scenă cel puțin interesantă: paria societății mănâncă un corn în fața geamului iar elita înghite cu noduri la vederea cerșetorului și face poze. 
”dle p,va doresc sa aveti parte de compania cersetorilor la masa de pranz, precum o au cei de la rest. Opera” a scris Gigi.

Precizăm că nu am intervenit asupra textului sesizărilor și reclamațiilor.

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  MÂNDRU CĂ SUNT PROSTOI și-mi plac lucrările de mântuială girate de Emil Boc
 • Acum 11 hours Editorial
  Patrioți de-o zi, patrihoți pe viață! Funcția curvei la politicianul român. Nu că ar fi electoratul mai deștept
 • Acum 12 hours Politica
  Președintele tuturor românilor, indiferent de sex, religie, etnie, Klaus Iohannis, face recepție la Cotroceni, de Ziua României, ca pe tarlaua lui. Liderii UDMR, USR și AUR nu au fost invitați
 • Acum 12 hours Politica
  Liberalii vor comasarea alegerilor ca să le numească tot Iohannis premierul. PSD se opune
 • Acum 13 hours In vizor
  După ce li s-a bătut obrazul de către clujeni și mass media și li s-a atras atenția că, de 5000 de lei pe lună redevență, nu sunt stăpânii Pieței Universității și nu ei decid cine ”se integrează în peisaj”, organizatorii Târgului de Crăciun a reprimit Asociația NUCA în spațiul public
 • Acum 1 day Politica
  CINE NU SARE, NU VREA SCHIMBARE! Valeriu Stoica anunță că PSD și PNL vor să comaseze alegerile locale și parlamentare din 2024
 • Acum 1 day In vizor
  De Sfântul Andrei, primarul Boc a mințit în față națiunea și SEAP-ul, spunând că ”60 de zile este perioada de evaluare a ofertelor” pentru Metrou
 • Acum 1 day Vocea ta
  CLUJ-NAPOCA, VÂNDUT DE BOC. CLUJENII ALUNGAȚI DIN PROPRIILE PARCURI ȘI PIEȚE. Zice organizatorul mizeriei de Târg de Crăciun din Piața Unirii: ”Nu vă integrați” și alungă Asociația NUCA din spațiul public. Că doar a dat trei lulele, trei surcele la buget, e stăpân!
 • Acum 1 day Editorial
  A minți și a fura constituie avantaj la angajare, la numirea în funcții, la cățărarea pe scara profesională și socială. Imposture este dorită, că poate fi controlată
 • Acum 2 days Politica
  ÎNCĂ O MITĂ SALARIALĂ PENTRU BUGETARI: La ”Prima de Osânză” se mai dau 10 procente majorări salariale. Punctul de pensie se majorează cu 12,5%. Să aibă nesimțiții de cumetrie, pensionari de lux ai statului interlop român și pensie majorată, și salariu majorat
 • Acum 2 days Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 2 days PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE