In vizor

Ce lucrează într-un an consilierii județeni PNL: susțin (cu proptele) șantierele întârziate, depun coroane și merg la zilele satelor. La mai mare!

Cele mai mari realizări ale consilierilor județeni PNL sunt prezența la vot, un număr magic de 5 proiecte de hotărâre pe care le-au ticluit la comun, plimbările pe șantiere, pe la zilele satelor și la depuneri de coroane. Nu este de mirare că rapoartele lor de activitate pe un an au cel mult o pagină. Să nu uităm că ei sunt plătiți din banii noștri, ai cetățenilor.

O parte din consilierii județeni nici nu s-au deranjat să își publice rapoartele de activitate pe anul 2018. Aceștia sunt Marius Gheorghe Balaj, Dorel Secară, Marinel Andro, Iuliu Sămărtean, Călin Felezeu. Ceilalți au scris ce au putut. Legea îi obligă să își justifice banii încasați.

Dan Horea Simplicean a muncit atât de mult încât e de mirare că nu a ajuns în spital din cauza epuizării. Într-un an întreg, a reușit mega performanța să fie prezent la 12 ședințe din 21, a inițiat un singur proiect de hotărâre și a vorbit de patru ori în plen. Spune în raportul de activitate că a participat la numeroase întâlniri. Care or fi acele întâlniri nu știe nimeni.

„Pe parcursul acestei perioade, am participat la numeroase întâlniri și dezbateri cu reprezentanți ai autorităților locale și cetățeni ai județului Cluj”, a notat Simplicean în raport.

Raportul de 11 rânduri se încheie apoteotic. Putem dormi liniștiți, județul e pe mâini bune!

„În calitate de consilier județean, voi susține modernizarea și dezvoltarea tuturor localităților din județul Cluj”.

Călin Tuluc măcar a fost prezent la toate 20 de ședințe din 21 și a vorbit în plen de 148 de ori. Cât despre proiecte de hotărâri nu avem cuvinte – a avut din proprie inițiativă sau la grămadă cu colegii nici mai mult nici mai puțin de 5 proiecte într-un an. În raport ne informează că este membru în tot felul de comitete și „comiții”, dar nu ne spune și ce anume lucrează acolo.

Angela Marchiș a intrat în componența Consiliului Județean în iulie 2018. A participat la toate cele 10 ședințe din anul trecut și a vorbit de 14 ori în plen. Nici ea nu s-a obosit să inițieze proiecte de hotărâre prea multe. 5 proiecte are în palamares pe parcursul anului precedent. Nu a avut întâlniri cu cetățenii, nici deplasări în teren. A avut o activitate la cota de avarie, atât cât să îi justifice la minim indemnizația încasată.

Ioan Haiduc a adunat cu greu 18 rânduri pe o foaie A4. La atât se rezumă munca sa în beneficiul cetățenilor județului. Aflăm că este președinte al Comisiei nr. 2 Buget și că a analizat toate proiectele care au ajuns la comisie. Acest lucru este de la sine înțeles, dar domnul consilier a ținut să ne reamintească acest aspect.

„Au fost analizate toate proiectele de hotărâre care au intrat în plenul Consiliului Județean. Am colaborat foarte bine cu aparatul de specialitate al Consiliului Județean în vederea clarificării problemelor ridicate”, a notat Haiduc în raport.

Mai aflăm din raport că a avut 142 intervenții în plen și a inițiat UN SINGUR proiect de hotărâre. Asta da realizare! Jos pălăria!

Deși a muncit asiduu pe parcursul anului trecut, Ioan Haiduc și-a făcut timp să se deplaseze și în teritoriu. Cu greu și-a împărțit viața între depuneri de coroane și activități culturale.

„În calitate de consilier județean, activitatea în teritoriu s-a desfășurat pe mai multe direcții:

– am participat la ședințele Consiliului Local al municipiului Câmpia Turzii ori de câte ori am fost invitat;

– am participat la întâlniri cu cetățenii în localitățile Ceanu Mare, Boian, Bolduț, Urca, Viișoara, Tureni, Tritenii de Jos, Moldovenești, Câmpia Turzii;

– am participat la depuneri de coroane de flori cu ocazia diferitelor evenimente la Câmpia Turzii și Turda;

– am participat la mai multe evenimente culturale în localitățile Câmpia Turzii, Frata, Mociu”.

Nicolae Groșan e exemplul suprem de lehamite și bătaie de joc la completarea raportului de activitate. A enumerat pe câteva rânduri, sec, numărul de ședințe la care a participat, cele mega 5 proiecte de hotărâre inițiate la grămadă cu colegii liberali și 24 de intervenții în plen. 

Dumitru Drăghici s-a străduit mai mult decât majoritatea colegilor. A publicat un raport de o pagină și jumătate. A fost prezent la 20 de ședințe din 21 și a inițiat, bineînțeles, 5 proiecte de hotărâre. Cele mai mari realizări din 2018 sunt susținerea unor proiecte care sunt pe butuci de ani buni. Probabil le-a susținut cu proptele, cum este cazul Centrului de Management Integrat al Deșeurilor să nu o mai ia la vale. Și Drăghici s-a preumblat prin județ la evenimente culturale și sportive, adică tradus ar însemna la zilele satelor și la meciuri din liga a IV-a. 

Ligia Pop a inițiat…5 proiecte. Din raportul de o pagină aflăm că a susținut dezvoltarea Aeroportului și a parcurilor industriale Tetarom. Cum le-a susținut doamna consilier? Moral? Aeroportul este la fel, în blocaj din cauza conflictelor dintre Alin Tișe și David Ciceo, iar parcurile industriale ori sunt pline deja ori sunt pe butuci. Așadar, Ligia Pop a scris câteva cuvinte doar în dorul lelii ca să umple cumva paginile. 

Gabriela Gîrboan a acordat și ea suport, pe lângă participarea la toate ședințele de Consiliu Județean și inițierea unui singur proiect de hotărâre. Aflăm că a reușit să vorbească în plen de 7 ori și a participat la 14 ședințe din 21. Susținerea proiectelor de către consilieri rămâne un mister de nedeslușit. Probabil trebuie să intre în acțiune Sherlock Holmes.

„În toată această perioadă am participat la întâlniri cu cetățenii din localitățile județului, primarii, consilierii locali, pentru cunoașterea și pentru a acorda suport pentru promovarea proiectelor locale”, a notat Gîrboan în raport.

Andrei Mărginean a intrat în Consiliul Județean în septembrie 2018. Raportul său de activitate este elevat și de bun simț în comparație cu al colegilor, care au scris în bătaie de joc, doar pentru că îi obligă legea.

„Activitatea mea nu s-a rezumat doar la ședințele de plen ci și la întâlnirile cu primari, consilieri locali și cetățeni pentru problemele socio-economice care există în județ. Aici menționez întâlniri cu cetățenii din Mociu, Căian, Palatca, întâlniri foarte productive, care m-au ajutat să identific problemele din teritoriu, iar împreună cu executivul Consiliului Județean am găsit soluții, care le-am inclus într-un plan concret și etapizat. Am avut întâlniri cu majoritatea managerilor de spitale subordonate Consiliului Județean, discutând pe probleme punctual, și anume îmbunătățirea condițiilor de funcționare și de înlocuire a aparaturii învechite, pentru a crește calitatea serviciilor medicale”, se arată în raport.

Marinela Marc a reușit să propună un singur proiect de hotărâre, a vorbit de 7 ori în plen și a fost prezentă la 19 ședințe din 21. Și Marinela Marc a participat la depuneri de coroane, activități culturale. Ea are un plus față de ceilalți colegi: a participat la emisiuni TV. Are și un minus: nu a susținut proiecte, dar le-a evaluat. A fost pe teren și a evaluat stadiul lucrărilor la șantierele Tetarom, CMID și a vizitat Aeroportul în vederea evaluării stării pistei. Așadar, consilierii județeni au atribuția de agenți constatatori, în cazul în care nu știați.

Anca Hodorogea are și ea cele 5 proiecte de hotărâre magice, a participat la 15 ședințe din 21, a vorbit în plen de 5 ori și cam atât. S-a deplasat și pe teren. Că au fost total inutile prezențele sale pe teren nici nu mai menționăm.

„În calitate de consilier județean am participat la Zilele muncipiului Turda, depuneri de coroane pentru Ziua Armatei, 1 Decembrie. Am participat la întâlniri cu cetățeni, primari, viceprimari, consilieri locali și alte autorități locale pentru a afla, la fața locului, problemele cu care aceștia se confruntă. Am avut deplasări în numeroase unități administrativ teritoriale pentru a verifica diverse situații, cum ar fi starea drumurilor județene asfaltate pe parcursul anului 2018”, a notat Hodorogea în raportul de activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version