In vizor

Ce interese au parlamentarii clujeni

Scris de 366

Unii dintre parlamentarii clujeni au si afaceri pe langa indemnizatia de aproximatv 5.000 de lei pe luna. Din domeniul alimentatiei publice, al consultantei sau comertului, Ziar de Cluj va arata ce afaceri au alesii Clujului, asa cum reiese din declaratiile de interese ale acestora.

Deputatul PNL Adrian Oros nu este asociat in nicio firma, in schimb este vicepresedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Romania, de unde a castigat anul trecut 9.000 de lei. Oros este si presedintele Colegiului Medicilor Veterinari din Cluj.

Adrian Gurzau are 50% din societatea Worldwide Solutions Center, un call-center infiintat in 2014. Firma detinuta impreuna cu Cecilia Georgiana Petrovan a avut anul trecut o cifra de afaceri de 24.000 de lei si un profit de 23.116 lei.

Deputatul Cornel Itu este actionar in trei societati, valoarea totala a acestora fiind de peste 53.000 de lei. Itcomar Prodserv SRL se afla in lichidare si se ocupa cu intermedieri in comertul cu material lemnos si materiale de constructii. SC Mecsom SA se ocupa cu fabricarea de constructii metalice si parti componente ale structurilor metalice. Anul trecut a avut o cifra de afaceri de 2,7 milioane de lei si un profit de 45.000 de lei. Agro 33 SRL, infiintata in 2007, se ocupa de acvacultura si a adus familiei Itu anul trecut un profit de aproape 1.500 de lei, la o cifra de afaceri 137.000 de lei.

Elena Uioreanu are actiuni in valoare de peste 14.000 de lei la Banca Transilvania. De asemenea, este asociat unic in societatea Versatil UE Consult, infiintata in 2005. Societatea se ocupa cu activitati de consultanta pentru afaceri si management. Anul trecut a avut o cifra de afaceri de aproape 17.000 de lei si o pierdere de aproape 50.000 de lei.

Deputatul UDMR Mate Andras este asociat in firma Transylvanian Traditions, care se ocupa de fabricarea painii; fabricarea prajiturilor si a produselor proaspete de patiserie. Anul trecut firma a raportat un profit de doar 167 de lei la o cifra de afaceri de 340.000 de lei. Acelasi obiect de activitate are si Prodepan SRL, cealalta firma a parlamentarului clujean. In 2014 societatea a inregistrat un profit de 308 lei la o cifra de afaceri de 146.000 de lei.

Colegul sau din Senat, fostul viceprimar Laszlo Attila, este, si el, actionar in trei societati. La Paprika Radio SRL are parti sociale in valoare de 23.870 de lei. Studioul de radio a avut anul trecut o cifra de afaceri de aproape 400.000 de lei si un profit de 826 de lei. Aranyoskert SRL are activitatea intrerupta temporar. Kalas Management SRL a fost infiintata in 2014 si se ocupa cu comertul cu ridicata. Senatorul Laszlo este asociat cu Eugen Bucerzan in aceasta firma.

Senatorul PNL Marius Nicoara are actiuni la Banca Transilvania in valoare de peste 5 milioane de lei. De asemenea, parlamentarul este actionar in doua firme. DS Pharma este radiata, iar Compexit Trading SRL se ocupa de comert cu autoturisme si profitul pe anul trecut s-a ridicat la peste un milion de lei, la o cifra de afaceri de peste 56 de milioane de lei.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours Eveniment
  Cod galben de ploi torențiale, descărcări electrice, vijelii, grindină și inundații în județul Cluj
 • Acum 17 hours Vocea ta
  Unul dintre cei mai respectați fani U-iști, reacție după eșecurile pe linie: „Nu ți-e rușine obrazului, Ovidiu Vasu?”
 • Acum 18 hours In vizor
  La Cluj, ritmul de creștere a prețurilor imobiliare a încetinit. Sibiul este noua vedetă a scumpirilor
 • Acum 19 hours Eveniment
  Accident rutier în Apahida între un autoturism și un autotren
 • Acum 20 hours Justitie
  În ciuda declarațiilor de la dosarul de violență publică al lui Bone Ferenc, judecătorul care l-a condamnat cu suspendare a considerat că a fost un caz singular. ”Cazul singular” a dus la o crimă oribilă
 • Acum 21 hours Din oras
  Cluj Napoca: Un incendiu puternic a cuprins barăcile din Pata Rât, zona mărginașă a orașului de la groapa de gunoi, unde locuiesc sute de persoane
 • Acum 22 hours Politica
  Dacian Cioloș s-ar fi decis: Pleacă din USR și face alt partid. Va fi urmat de mai mulți europarlamentari și parlamentari
 • Acum 2 days Din oras
  Începe vara festivalieră! ”Cluj Pride”, festivalul minorităților sexuale, se va desfășura anul acesta între 6 și 12 iunie
 • Acum 2 days Rautacisme
  Mare minune la Cluj! Au reînceput pe bune lucrările la podul Porțelanului
 • Acum 2 days Rautacisme
  În Clujul Verde, de „Vinerea Verde”, care împlinește imediat un an, până și primarul Boc era să plătească bilet aiurea-n tramvai!
 • Acum 2 days Justitie
  Vanessa Youness, iubita lui Gelu Oltean, condamnata definitiv la inchisoare
 • Acum 2 days Politica
  NICIO EMOŢIE: Alegeri PNL: Lucian Bode (Sălaj) e noul număr 2 în partid ca secretar general. Dan Motreanu e prim-vicepreședinte după ce Virgil Popescu, favoritul președintelui Ciucă, s-a retras în ultimul moment
 • Acum 2 days In vizor
  Nu reușesc să-l modernizeze în 10 luni și propun un nou termen. Șantierul din Parcul Operei se va încheia pe «final 2022»
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE