Rautacisme

Ce “frumi” a fost la “Arta de a fi femeie”, un eveniment penibil, inventat pentru lingușirea cucoanelor Clujului!

„Duamnele” din high class-ul Clujului s-au adunat joi seara, la Opera Plaza, sub egida unui eveniment numai și numai despre “trânsele”. Întâlnirea a fost pusă la cale de niște “duamne” de la Camera de Comerț Româno-Suedeză, care s-au gândit ele așa din străfundurile creierelor că ce “frumi” ar fi să facă ceva să mai audă lumea de camera lor, că, dacă tot nu fac nimic, măcar să se mai lingușească un pic pe lângă femeile cu bani că, deh!, bine o fi. Au și botezat mișto evenimentul (“Arta de a fi femeie” – de când o fi o artă să fii femeie?), s-au gândit să și dea niște premii, să invite și o “spicheriță”, să dea câte un păhărel de șampanie, de vin și niște dumicați.

“Arta de a fi femeie” a început cu o artistică întârziere de aproape o oră. A intrat în “scenă” cu finețea unui taur care sforăie pe nas și scurmă cu copita în nisipul din arenă, speakerița, antreprenoarea de mare succes, care a făcut deja 1 milion euro (după cum a  ținut să le spună cucoanelor din sală că poate poate o crăpa vreuna de invidie), Adriana Crișan. Această doamnă speaker motivațional este o combinație de Gheorghe Hagi plus Dan Puric, care spune truisme de doi bani pentru minți dornice să înghită inepții. A vorbit ea suav ca o sirenă de ambulanță (a se înțelege că volumul vocii acestui Dan Puric feminin a fost îngrozitor de strident și ridicat = mai avea puțin și urla) preț de vreo 15-20 de minute. Și așa am aflat că dacă vrei să ai succes trebuie să fii diferit, vorba lui Hagi, să faci bine să nu fie rău, să ai curaj, să lucrezi pe cont propriu așa cum a făcut ea de vreo 15 ani, că oamenii de succes nu au nimic în comun că de aia sunt de succes. Adică, un fel de hai să vorbim ca să nu tăcem. Fețele femeilor din sală au spus tot: zâmbete ironice, șușoteli, poker faces.

adriana crisan

anca  buzoianu

Dacă aveți chef să puneți niște cretinisme motivaționale pe Facebook, ia luați de aici două mostre de la cucoana noastră cu voce puternică:

Viitorul aparține oamenilor inconfundabili.

Pentru a fi de neînlocuit trebuie să fii diferit, trebuie să fii reperul și să devii standardul.

Speech-ul motivațional ca speech-ul motivațional, dar, vai, înmânarea premiilor… Fix pe omul de afaceri Ștefan Gadola l-au găsit fraierul lor de serviciu să înmâneze premiile.  

“O să vă rog, dacă se poate, să veniți lângă mine, vă aștept, haideți, nu vă cunosc, vreau și eu să vă cunosc”, l-a luat la rost pe Gadola, pe un ton cam impertinent, doamna Crișan. O fi crezut că vorbește cu mulțimile care ascultă până le cade firicelul de scuipat din gură ce bine e să fii diferit și inconfundabil? Numa’ mă întreb și io, nimic mai mult.

Patru femei de succes au fost premiate. Patru nume la care nici nu s-ar fi așteptat nimeni niciodată. Deloc. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină, a fost prima premiată. Cam scump a plătit doamna decan pentru o tăbliță cu numele ei, băgată într-o cutie de catifea. Că doar nu o fi plătit Camera de Comerț Româno-Suedeză masa, felicitările și dansul care au avut loc la hotelul lui Octavian Buzoianu?

Cică premiile au fost surpriză, “laureatele” nu au știut. Poate Anca Buzoianu și-a pregătit un speech cu slide-uri în Powerpoint, doar așa, just in case. Cireașa de pe tort a discursului doamnei decan a fost când s-a autointitulat făptură.

“Nu sunt singura persoană din Cluj care a fost premiată, sunt singura făptură din Cluj și a patra din România care a primit acel premiu”, a spus Buzoianu, când s-a lăudat cu premiul ordinul național de merit în grad de cavaler acordat de Republica Franceză.

A urmat Lucia Morariu de la Eximtur, Mihaela Rus de la Vitrina și Irina Dallos, consultant business.

premii camera de comert

Am aflat că Mihaela Rus a fost aleasă iar, președinte al Asociației Femeilor de Afaceri, pentru încă un an și că e bunică și că cel mai important eveniment din cariera sa a avut loc înainte să se nască.

Nimeni nu știe pe ce criterii s-au dat premiile, cum au fost alese doamnele. Reprezentanții Camerei de Comerț Româno-Suedeze s-au învârtit în jurul cozii când i-am întrebat ce e cu premiile.

Premiile s-au luat, pupăturile s-au dat, a urmat mâncarea și băutura și apoi toată lumea acasă. În 5 iunie, Camera de Comerț Româno-Suedeză mai face un mega eveniment comunist: serbează doi ani de existență. La mulți ani și mai multă inspirație la organizarea festivității. Dacă nu, mai bine lăsați-o baltă! 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *