Politica

Ce fac consilierii locali in timpul sedintelor? SMS-uri pe sub masa si cumparaturi on line

Sedintele de Consiliu Local sunt un bun prilej de socializare pentru alesii orasului; in loc sa fie atenti la dezbateri, majoritatea consilierilor locali au cu totul alte preocupari decat interesul cetateanului care le-a acordat votul. Astfel, cei mai multi dintre cei prezenti la sedintele de consiliu local sunt mai preocupati de telefoanele mobile de ultima generatie decat de ce se discuta pe marginea hotararilor de Consiliu.

 

Indiferent de culoarea politica sau de partidul care i-a trimis sa reprezinte interesele orasului in Consiliul Local, toti alesii au indeletniciri mult mai interesante in timpul orelor de serviciu decat cele pentru care au fost votati. In timpul ultimei sedinte desfasurata vineri, consilierii locali au ridicat mana si au votat fara sa isi ridice ochii de pe SMS-urile din telefoanele mobile.

Cosnilierul Ioan Pop de la PNL (PDL) si-a petrecut mai mult de jumatate din timpul sedintei vorbind la telefon. Acesta nu si-a intrerupt convorbirile nici macar atunci cand trebuia sa isi exprime dreptul de vot. Cu o mana pe telefonul pus la  ureche iar cu cealalta ridicata, Ionica Pop, cum il alinta prietenii, a votat la unison cu ceilalti colegi din partid.

Presedintele de sedinta Csoma Boton (UDMR) nu a lasat sa treava niciun minut fara sa ii faca ochi dulci secretarei primariei, Aurora Rosca.

Reprezentantii comunitatii maghiare din Consiliul Local s-au plictisit de moarte intimpul sedintei, lucru confirmat chiar de viceprimarul Anna Horvath, care la un moment dat a inceput sa caste lung, dupa care, la unison cu ceilalti reprezentanti ai UDMR, a privit in gol cum primarul Emil Boc o cearta in public pe Iulia Ardeus.  

Ligia Bocse, reprezentanta PDL, nu a pierdut ocazia ca in timpul sedintei, printre ridicari de mana, sa isi faca ordine in poseta. De cealalta parte a mesei, Gered Imre (UDMR) atat de preocupat sa citeasca, probabil pentru prima data, ordinea de zi a sedintei la care a luat parte, a ajuns sa isi bage degetul in gat.

In stilul caracteristic partidului, repezentantii din PSD Dan Morar si Flavius Milasan par sa puna la cale intrigi. Din pacate pentru ei, numarul  pe care il reperzinta in CL este nesemnificativ si fara sanse de izbanda pentru a sparge blocada PNL-ista.

Loredana Pop, dupa consultari pe SMS cu  Radu Constantea, si-a expimat opinia de jurist soptindu-i firav la ureche fostului primar Radu Moisin solutiile in legale cu privire la participarea cu 11.000 de metri patrati la capitalul social al societatii Tetarom.

Nici Ioan Baldea nu s-a lasat mai prejos fata de colegii sai de partid. Cu o mana pe telefon iar cu cealalta pe laptop, Baldea SMS-uia mai ceva ca o dactilografa dupa care, pentru a fi la unison cu votul, ridica agale mana.  

Cireasa de pe tort a sedintei desfasurate vineri a fost oferita de catre Ovidiu Florian, care se pregateste serios sa isi deschida o firma de detectivi particulari. In plen, printre soapte suave la urechea consilierului Dan Tarcea, Ovidiu Florian a dat semne ca este interesat de camere de filmat spion. Mai bine de jumatate de sedinta acesta a navigat pe internet in cautrea celui mai bun pret pentru a achizitiona minicamere si microfoane folsoite de catre servicii. 

La o scurta trecere in revista, cam acesta este desfasuratorul unei sedinte de Consiliu Local. In timp ce sute de cetateni contestatari ai noului PUG sunt pusi pe lista de asteptare si amanati la nesfarsit, in timp ce orasul e sapat de la un capat la altul, in timp ce bomba deseurilor sta sa explodeze in mai putin de o luna, alesii locali se SMS-uiesc si isi fac cumparaturi on line pe banii cetatenilor care i-au trimis sa ii reprezinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *