In vizor

Ce averi au functionarii Primariei din Floresti, cea mai mare comuna din Romania

Scris de 1,416

Daca primarul si viceprimarul nu au facut tranzactii notabile in 2013 si nu au venituri considerabile de la buget, sunt cativa dintre functionarii Primariei Floresti care isi depasesc sefii flagrant.

Primarul Horea Sulea a vandut anul trecut un autoturism Audi pentru 8.200 de euro. I-au mai ramas un alt Audi, din 2010, si doua tractoare. Edilul are patru terenuri in Floresti si Cluj-Napoca, obtinute prin mostenire, iar in cazul unui teren agricol din Floresti si prin cumparare. Are, impreuna cu familia, un apartament cumparat, o casa si o casa de vacanta mostenite. Pagina care ar trebui sa arate venitul sau pe anul trecut lipseste, insa, din declaratia sa de avere.

Viceprimarul Victor Ticu Pop nu a facut nicio tranzactie in 2013. A ramas cu cele patru terenuri si cu casa de 290 de metri patrati din Floresti. Are doua masini si 195.000 de lei in cont. Anul trecut de la Primaria Floresti a castigat peste 23.000 de lei, adica aproape 2.000 de lei pe luna.

Secretarul comunei, Maria Vanea a avut un venit mai mare, de peste 26.000 de lei pe an, adica peste 2.200 de lei pe luna. Aceasta are un apartament si o casa impreuna cu sotul, dar si un teren de 500 de metri patrati si un autoturism.

Administratorul public Albert Zoltan nu si-a publicat declaratia de avere.

De departe directorul executiv Florin Zanc a avut cel mai mare salariu dintre functionarii Primariei Floresti. Anul trecut a castigat aproape 40.000 de lei, aproape dublu fata de venitul anual al viceprimarului sau al secretarului. Are un apartament in Dej si conduce un autoturism marca Volkswagen Bora. Directorul a incasat lunar de la Primaria Floresti in jur de 3.300 de lei.

Bine mai e la Urbanism

Daniela Gherman, consilier urbanism la Primaria Floresti, si-a deschis un cont anul trecut cu 10.000 de euro. Are un teren mostenit in Dealul de Jos si patru apartamente cumparate impreuna cu sotul in Floresti in 1992, 2008 si 2010. Are doua masini, si pe langa contul deschis anul trecut, are altele trei, deschise in 2008 cu 285.000 de lei in total. Venitul ei a fost de peste 22.000 de lei pe an, adica peste 1.800 de lei pe luna.

Colegul ei, Bogdan Ginsca, si-a construit o casa in 2013 cu o suprafata de 120 de metri patrati in Floresti. Acesta mai are o casa de 135 de metri patrati mostenita in 2004, precum si un apartament cumparat in 2011 impreuna cu sotia. De asemenea mai are un teren de 500 de metri patrati, cumparat in 2012. Salariul sau de la Primaria Floresti a fost de 12.485 de lei, adica in jur de 1.000 de lei pe luna.

Totul in familie

Ioan Hinteuar, inspector al Politiei Locale, a cumparat anul acesta un apartament de 70 de metri patrati in Floresti. Noua achizitie se alatura altor doua imobile detinute: un apartament cumparat in 2010 si o casa mostenita in 2007, impreuna cu sotia. Hinteuar are trei terenuri in Floresti unul la Stolna, toate mosteniri de-ale sotiei sale. Familia mai are trei masini si 45.000 de lei in cont. Anul trecut, de la Politia Locala Floresti a castigat peste 13.700 de lei, adica peste 1.100 de lei. Sotia acestuia este consilier local in Floresti.

Mosteniri si achizitii

Emilia Butas, inspector la Taxe si Impozite, a facut achizitii importante in ultimele luni. In 2013 si-a cumparat un teren extravilan de peste 600 de metri patrat in Somesu Rece si a obtinut tot aici prin cesiune o casa de vacanta de 70 de metri patrati. Anul acesta a mai cumparat un teren extravilan in Tauti, comuna Floresti de 700 de metri patrati. Butas mai are o casa de locuit in Floresti si alte doua terenuri in Jibou, judetul Salaj. Are actiuni si parti sociale in valoare totala de 80.000 de lei. Venitul anual a fost de putin peste 13.000 de lei, adica in jur de 1.100 de lei pe luna.

Ana Cobarzan, referent in cadrul Primariei Floresti, a mostenit ¼ din trei terenuri si o casa. Mai are un apartament impreuna cu sotul. Conduce o Dacie Super Nova si nu are bani in banca. Anul trecut a castigat de la Primaria Floresti 13.620 de lei, adica putin peste 1.100 de lei pe luna.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  ”Pure invenții”, sau lui Vasile Dîncu ”i se arată pisica remanierii”?
 • Acum 14 hours Vocea ta
  Azi s-au demontat, pentru totdeauna, poveștile lui Emil ”OSĂ” Boc despre Oraș: ”Nimeni nu este uitat, nimeni nu este lăsat în urmă. Orașul pentru oameni, nu pentru profit. Eco, nu ego”
 • Acum 18 hours In vizor
  Cum a fost la festivalul romilor din Cluj, unde nu participă nici o autoritate publică: ”Lasă că vine Boc cu nevasta-n spinare, ca la Untold”
 • Acum 22 hours Vocea ta
  INVITAȚIE LA KHETANE PE TEMA JUSTIȚIEI SOCIALE: ”Vă invităm la un exercițiu de reflecție și solidaritate, pornind de la cazul clujenilor care locuiesc în cartierul Pata Rât al Clujului”
 • Acum 23 hours In vizor
  CLUJENII SE PLÂNG DE BETOANE, numai Emil Boc vede cu oglinda strâmbă a ”bunelor practici” și cum crește spațiul verde mai ceva ca promisiunile în campania electorală.
 • Acum 2 days In vizor
  ”Pornohaci” invitat la Zilele Comunei Jucu. Pe bani publici. De ce?
 • Acum 2 days In vizor
  Pro TEMBEL l-a omorât pe Florin Salam. Acesta susține că zvonurile sunt o exagerare. Fără să își ceară scuze, prompteriștii au șters știrea de pe site
 • Acum 2 days Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Vernisaj Darius Ludwig la Khetane!
 • Acum 2 days FOTOGRAFILA
  BAȘI, ARTIFICII ÎN NOAPTE, BETOANE ȘI CLAXOANE: Bine că amicul Videanu livrează, că Emil Boc dalează. Dacă și ce e pe malul Someșului în Grigorescu e parc, atunci să ne fie nouă rușine! Că nu protestăm
 • Acum 2 days Din oras
  Garibaldi, podul care ”OSĂ” fie modernizat încă din 2014. Ecoul lui Boc, Dan Tarcea, a mai zis și el niște cuvinte despre cum ”OSĂ” fie mai frumos, mai trainic și mai arătos
 • Acum 2 days Din oras
  ZILELE CULTURII MAGHIARE DIN CLUJ-NAPOCA: Ministrul Culturii din Ungaria și nunțiul apostolic în România, la sfințirea Bisericii ”Sf. Mihail” după restaurare
 • Acum 2 days Din oras
  Emil ”OSĂ” Boc și-a sos ”Ecoul” și ”Inutilul” pe stradă să se tragă-n chip cu niște puble de gunoi inteligente. Cel mai inteligent lucru la aceste pubele este afacerea de cumetrie prin care au fost achiziționate de la ex-penelistul Doru Stoica
 • Acum 2 days Politica
  PSD: Nu susținem diminuarea schemei de compensare a prețurilor la energie, ci reglementarea pieței
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE