Politica

Ce au postat oficialitatile Clujului in spatiul virtual, in prag de Craciun

O parte dintre parlamentarii Clujului s-au intrecut in a face daruri celor mai putin norocosi dintre locuitorii orasului sau ai judetului, iar o alta parte au uitat pur si simplu de alegatori. Marea majoritate a politicienilor clujeni si-au petrecut sarbatoarea Nasterii Domnului in familie, insa nu inainte de a posta pe retelele de socializare diferite imagini de la evenimentele cu scop caritabil la care au participat in Ajun de Craciun, rapoarte de activitate si urari de bine celor care i-au ales. 

Senatori si deputati, primar, viceprimari si consilieri judeteni au tinut sa  adreseze prietenilor din spatiul virtual urari de sanatate cu ocazia Craciunului, nu insa fara a marca evenimentele caritabile la care au participat in acest sfarsit de an. 

Emil Boc si-a facut un obicei ca in Ajun de Craciun sa ofere cadouri persoanelor de varsta a treia de la Centru de Ingrijire si Asistenta Cluj-Napoca. Imaginile cu strangerile calduroase de mana alaturi de mesajul catre clujeni pot fi vizionate pe pagina oficiala a primarului. In mesajul de sfarsit de an adresat locuitorilor municipiului, edilul nu a uitat sa isi ceara scuze clujenilor pentru deranjul cauzat de marile santiere din oras, unele dintre ele neterminate inca. 

“Daca puteti face un bine, sa il faceti! Este un indemn pe care il transmit in fiecare an clujenilor, in special in preajma Sarbatorilor. Conteaza sa fim alaturi de cei mai putin norocosi dintre noi, nu numai de Craciun, insa cu atat mai mult in aceasta perioada in care dorim, fiecare, sa fim in familie. Sa nu uitam ca solidaritatea este poate cel mai frumos gest al nostru.Vreau sa va mutumesc pentru intelegerea de care ati dat dovada si pentru rabdarea pe care ati avut-o pe parcursul anului pentru ca am avut foarte multe lucrari care de multe ori ne-au intins nervii la maxim, dar acum, la sfarsit de an, putem spune ca a meritat pentru ca avem un Cluj frumos, minunat, cu lucrari moderne si care ne fac mandri de orasul nostru. Va multumesc inca o data pentru intelegere si pentru rabdarea de care ati dat dovada. Acum, in pragul noului an, vreau sa va doresc La multi ani, sarbatori fericite, frumoase, in familie, alaturi de cei dragi si sa aveti in 2016 un an asa cum vi-l doriti dumneavoastra, plin de impliniri si bucurii”, a fost mesajul transmis de catre  Emil Boc prin intermediul retelelor de socializare.

Viceprimarii Anna Horvath si Gheorghe Surubaru au profitat din plin de mini vacanta de iarna si au petrecut sarbatoarea Craciunului in familie fara a transmite urari virtuale celor apropiati. 

Colegul de partid al lui Emil Boc, senatorul Alin Tise, a considerat oportun ca in pragul sarbatorilor de sfarsit de an sa faca public un raport din activitatea sa parlamentara desfasurata in anul 2015. In cele prezentate, senatorul clujean nu a uitat sa aminteasca de faptul ca a solicitiat in numeroase randuri Guvernului finantarea proiectelor majore ale judetului. 

“Stimati clujeni va reprezint in Parlamentul Romaniei. Sunt platit din banii dumneavoastra. Va informez cu privire la activitatea mea: 102 inerpelari in Senat, 174 de intrebari catre minsitere, 80 declaratii politice,3 motiuni de cenzura145 de luari de cuvant in plen, 168 de audiente, 130 comuicate si 26 de conferinte de presa, solicitari anuale pentru finantarea proiectelor importante ale clujului:Spitalul regional, pista aeroport, reabilitarea drumurilor judetene, bani pentru sanatate, autostrada Transilvania”, a prezetat Alin Tise. 

In Ajunul Craciunului, senatorul Alexandru Cordos a facut o scurta vizita prin colegiul in care a fost ales si a impartit cadouri familiilor nevoiase care locuiesc in zona industriala de pe platforma fostei fabrici de ciment din Turda. Cordos nu a ezitat sa faca publica actiunea caritabila prin intermediul retelelor de socializare.      

“Cadouri de la Mosul pentru copilasi minunati”, si-a intitulat senatorul albumul foto pe pagina de socializare.

Aurelia Cristea si-a indreptat atentia catre copiii aflati in Centrul Social de Urgenta, in cadrul proiectului organizat de femeile social democrate, intitulat ”Cina de Craciun, cu bucate cu suflet”. Alaturi de cadouri, copiii s-au bucurat si de un concert de colinde sustinut de cunoscutul cateret clujean de muzica populara Ovidiu Purdea Somes. 

“Craciunul inseamna, inainte de toate, nasterea Mantuitorului. Este acel moment pe care vi-l doresc sa il petreceti alaturi de familie, cu gandul si sufletul curat, deschis catre iubire, intelegere, toleranta, frumusete. Sarbatori binecuvantate! Cina de Craciun, cu „Bucate cu suflet” si colinde alese, un proiect drag mie, desfasurat alaturi de OFSD Cluj, caruia i s-a alăturat astazi Ovidiu Purdea Somes”, a marcat evenimentul in spatiu virtual Aurelia Cristea.

Deputatul PMP  din colegiul 4 Cluj-Napoca, Adrian Gurzau, a uitat ca majoritatea celor care l-au votat traiesc la limita subzistentei, in defavorizata zona a orasului Pata Rat. Acesta nu a mediatizat prin intermediul internetului nicio actiune caritabila la care sa fi participat si prin care sa oferere cadouri copiilor “amarati” care locuiesc in Pata Rat. Deputatul s-a rezumat doar la a posta o imagine cu familia fericita in holul vilei sale, alaturi de urarile de sanatate adresate alegatorilor.

“Impreuna cu familia va doresc un Craciun fericit! Multa sanatate!”, a postat Adrian Gurzau.

Nici senatorul Marius Nicioara sau Laszlo Attila, nici deputatii Adrian Oros, Steluta Cataniciu, Cornel Itu, Ioan Moldovan, Mate Andras, Mircea Irimie sau Elena Uioreanu  nu au mediatizat vreo actiune cu scop caritabil la care sa fi luat parte in preajma Craciunului, sigurele lor mesaje catre cei care i-au ales fiind cate o felicitare virtuala si urari de sanatate. 

 

Foto:Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *