Politica

Ce afaceri invart consilierii locali – de la covrigarii pana la decoratiuni si consultanta

Scris de 1,877

Multi dintre consilierii locali clujeni au si afaceri. Atunci cand nu decid soarta orasului si nu administreaza bugetul Clujului se ocupa de firme din cele mai diverse: de la decoratiuni interioare pana la plante sau covrigi, firme de transport sau contabilitate Ziar de Cluj va arata ce firme au si cat de bine le merge in afaceri consilierilor locali din Cluj-Napoca.

Consilierul PSD Gabriel Oniga si-a deschis in luna mai a acestui an si o patiserie, pe langa firma de pantofi pe care o are din 2013. SC Spic Simigerie a fost infiintata doar in 29 mai 2015, si se ocupa cu fabricarea “biscuitilor, piscoturilor, prajiturilor si produselor conservate de patiserie”. Pe de alta parte, cifra de afaceri a OMG Invest, firma de comert al incaltamintei si articolelor din piele, aproape s-a cvadruplat in ultimul an, ajungand la aproape 280.000 de lei de la 78.000 de lei. Si profitul a crescut considerabil, de la aproape 29.000 de lei la peste 55.000 de lei.

Firma Fynkers Consulting SRL, unde asociat unic este consilierul PSD Claudia Anastase, se ocupa de activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal. Infiintata in 1997, societatea a avut anul trecut o cifra de afaceri de 95.000 de lei si un profit de 47.000 de lei. In acelasi an a fost infiintata si cealalta firma a lui Anastase, SC Sotel Computer SRL, care se ocupa cu editarea de ghiduri, compendii, liste de adrese si similare. Anul trecut nu a avut activitate si a inregistrat o pierdere de 23 de lei.

Consilierul Irimie Popa este asociat in trei firme. Infiintata in 2002, firma de contabilitate Contaudit SRL a avut n profit de peste 15.000 de lei anul trecut, la  cifra de afaceri de aproape 90.000 de lei. De asemenea, in firma Curs Conta SRL Popa este asociat cu Razvan Flaviu Marcus. Societatea are obiect de activitate  Invatamant secundar, tehnic sau profesional si a avut un profit de 46.000 de lei, la o cifra de afaceri de 119.000 de lei.
In societatea Magic Account Popa este asociat cu Georgeta Span. Firma infiintata in 2011 se ocupa de secretariat. Anul trecut firma a avut o cifra de afaceri de 86.000 de lei si un profit de 45.000 de lei.

Firma lui Radu Moisin, Bavaria Dekor SRL, este administrata de colegul din Consiliul Local, Radu Constantea. Moisin a infiintat firma in 2012 cu obiectul de activitate de comert cu amanuntul a textilelor, in magazine specializate. Daca in 2013 a avut o cifra de afaceri de 6.800 de lei si o pierdere de 13.000 de lei, anul trecut firma nu a avut activitate si a inregistrat o pierdere de 50 de lei.

Italianul Giacomo Dreoni are trei firme, dintre care doua cu sediul in Alba Iulia. Euro Acces SRL a fost infiintata in 2004 si se ocupa cu dezvoltarea imobiliara. Anul trecut a avut o cifra de afaceri de aproape 36.000 de lei si un profit de peste 16.000 de lei. Cealalta firma, Deipell SRL, care se ocupa cu Fabricarea articolelor de voiaj si marochinarie si a articolelor de harnasament are activitatea intrerupta temporar.
Cea de-a treia firma, Mira Euroserv, a fost infiintata abia anul trecut impreuna cu cetateanul turc Gocer Kasim. Societatea ofera servicii de secretariat si a avut un profit de 87.000 de lei la o cifra de afaceri de 91.000 de lei.

Consilierul Florin Gliga este implicat in 5 firme. Aiax Capital Consult, unde e asociat cu Mircea Popescu, este in faliment, iar Aiax Business Consult, unde sunt asociati tot impreuna, nu a avut activitate.

Compania de Integrare si Management B&G SRL a fost infiintata in 2007, iar asociatul lui Gliga este Florin Oancea. Se ocupa cu activitati de contabilitate si audit financiar; consultanta in domeniul fiscal si a inregistrat un profit de 3.000 de lei la o cifra de afaceri de 3.093 de lei.

In Aqart SRL Gliga este asociat cu Ramona Vuza. Infiintata in 2005 societatea se ocupa cu activitati de asistenta medicala. A incheiat anul trecut pe pierdere, cu 1.500 de lei, in timp ce a avut o cifra de afaceri de 6.600 de lei.

Firma consilierului Dan Morar, Casa Confort SRL, care se ocupa de cultivare de plante a depasit cifra de afaceri cu profitul anul trecut. A inregistrat un castig de 88.000 de lei, la o cifra de afaceri de 80.000 de lei. Cealalta firma a lui Morar, Agro Holding, are activitatea intrerupta temporar.
Nici Rizzuti Morar Auto, firma care se ocupa de comert de autoturisme nu a avut activitate in ultimii ani.

Curatatoria Expres a consilierului Adrian Muresan a avut o pierdere de 43.000 de lei la o cifra de afaceri de 200.000 de lei. In schimb spalatoria cu acelasi nume a avut insa un profit frumusel – 122.000 de lei, la o cifra de afaceri de 194.000 de lei. Madcom SRL, o alta firma a lui Muresan a avut profit de 15.000 de lei cu zero cifra de afaceri.

Firma lui Ovidiu Florian, Dafo Logistics, societatea din spatele Gourmet Aparthotel a incheiat anul 2014 pe pierdere cu aproape 10.000 de lei la o cifra de afaceri de 714.000 de lei.

Firma lui Anna Horvath, Socio Cons, din Harghita, unde este asociata cu sotul, are activitatea intrerupta temporar.

Consilierul local Radu Ratiu, directorul Cluj Arena, fost consilier personal al actualului senator Alin Tise pe vremea cand era la carma judetului, are mai multe contracte prin firma sa de constructii cu primarii PDL-iste din judet.
RRF Comserv, infiintata in 2007, este pe pierdere din 2011 incoace. Anul trecut a avut un minus de peste 100.000 de lei. Anul acesta, insa, Radu Ratiu a gasit o posibila portita de salvare: contracte de lucrari publice cu finantare europeana. Detalii despre acest subiect AICI.

Doru Stoica, in asociere cu Alexandra Stoica, detine societatea Das Engineering. Se ocupa cu lucrari de instalatii sanitare, de incalzire si de aer conditionat si a avut un profit de 330.000 de lei la o cifra de afaceri de aproape 7 milioane de lei. Instal Das SRL, cealalta societate a familiei Stoica, a avut un profit de peste 4.000 de lei la o cifra de afaceri de 5.500 de lei.

Firma lui Mirel Tagorean, Casa Tagorean care se ocupa de asigurari, nu a avut activitate anul trecut.

Dan Tarcea este asociat cu Rares Pripon in SC Roniv SRL, o firma ce comercializeaza produse cosmetice. Anul trecut, la o cifra de afaceri de 27 de milioane de lei au avut o pierdere de aproape 1,8 milioane de lei.
D&T Intermed este o alta firma de-a lui Tarcea. Se ocupa cu intermedieri in comertul cu materii prime agricole, animale vii, materii prime textile si cu semifabricate, dar nu a avut activitate. Cea de-a treia firma din declaratia de interese a lui Tarcea, Dacora SRL, se afla in lichidare.ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Rautacisme
  Emiluț, reacție de curtea din dos a grădiniței la declarațiile lui Drulă: ”Trebuie ţinut departe de Cluj”
 • Acum 8 hours Politica
  Drulă s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent și paralel cu proiectele mari de infrastructură. Cum va da Boc de gard metroul și centura metropolitană?
 • Acum 9 hours Rautacisme
  Clujul devine și mai ”smart” prin amplasarea a 4 toalete inteligente „în zonele turistice intens frecventate și în spațiile de agrement” din Piața 1 Mai, str. Bucium, Piața Mărăști și Parcul Detunata
 • Acum 10 hours Politica
  ”DOSARUL CU ȘINĂ” PRIMEȘTE O LOVITURĂ: Documentele financiar-contabile nu vor mai trebui arhivate 50 de ani, ci doar 5 ani. Legea a fost promulgată
 • Acum 11 hours Justitie
  Cică abia se descurcă cu banii, dar a preluat afacerea de milioane de la fostul consilier judeţean Traian Florinel Cuc, judecat pentru evaziune
 • Acum 11 hours Sanatate
  Clujul, din nou, în topul COVID
 • Acum 12 hours Sanatate
  Numărul cazurilor COVID crește alarmant. Anunțul ministrului Sănătății: “Numărul de decese, din fericire, rămâne mic” (…) “Estimăm o creștere a infectărilor”
 • Acum 12 hours Politica
  Noroc cu Daniel Buda că mâncăm porcul “ieftin şi bun”: “Fără subvenții, un kg de carne de porc ar costa 60 de euro”. Şi cât ar fi costat dacă clasa politică nu ar fi distrus întreaga Agricultură, din România?
 • Acum 13 hours Cooltura
  Cea mai recentă premieră a Naționalului clujean: teatru pe tonalități de alarmă antiaeriană cântată la saxofon
 • Acum 14 hours Editorial
  În maximum 30 de zile Rareş Bogdan nu va accepta ceva. Orice, numai să fie într-o zi de marţi. Ca să „scârţi-scarţi”!
 • Acum 15 hours Din oras
  IPOCRIZIILE LUI EMIL BOC: Una fumăm în spaţiul public, alta în scris, oficial. Nu a reuşit să ia Băile Someşeni? Băile Someşeni pot să piară!
 • Acum 17 hours Sport
  U Cluj a fost ciuca bătăilor în stagiul de pregătire din Austria
 • Acum 1 day General
  Gazeta de Cluj a câștigat procesul intentat de un contabil cercetat pentru evaziune
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE