Analiza

Ce a trecut poate neobservat din declaraţia de aseară a ministrului de Interne Vela

Scris de 4,708

ATENŢIE: Acestea sunt simple observaţii – se numeşte critică, iar guvernele şi guvernanţii nu trebuie să fie feriţi de critică. Că puterea corupe, iar puterea absolută, corupe absolut! Aceste critici sunt făcute pentru a-şi îmbunătăţi guvernanţii comunicarea şi a vedea că frica nu amorţeşte vigilenţa şi ei nu-şi pot face de cap (aşa, cum din păcate, şi-au făcut până acum). Nu înseamnă că nu suntem de acord cu măsurile luate pentru a ţine lumea în casă. Înseamnă doar că modul lo de comunicare este cam varză. Că modul în care nu îşi asumă, ci doar „recomandă”, înseamnă că şi-au pus interesul politic de-asupra interesului public – că încă o dată, scaunul şi privilegiile lor primează.

Prin urmare, haideţi să vedem ce a trecut poate neobservat din declaraţia de aseară a ministrului de Interne Vela?

Că se vor face angajări la Ministerul Afacerilor Interne. Şase luni „se dă de mâncare” cui vor vrea muşchii lor de miliţieni – poate mai au un nepot, o nepoată rămaşi pe drumuri zilele acestea. Angajările se fac cică temoporar, pentru a avea necesarul de poliţişti pe stradă. Numai că la ăştia care-şi angajează curvele şi neamurile în post „temporar” e primul pas către pentru totdeauna.

Că se vor da multe amenzi. Dar nu s-a spus nimic despre câţi „şuţi” şi câte „centuriste” s-au repatriat şi cum ne va apăra statul de toate aceste „valori” revenite în ţară numai că le-au picat „afacerile” de stradă şi nu mai pot „opera” străini la buzunare.

Am aflat că în lipsă de „vinovaţi de serviciu”, în stilul miliţienesc de pe vremea lui Ceauşescu, s-au scos pe interval, pentru oprobiul public, speculanţii (din anii de teroare ai secolului trecut, comuniştii, în situaţii de criză, au scos „speculanţii” la vedere; se mai descarcă lumea, se mai detensionează şi are impresia că „statul” munceşte). Cei care care au stocat (în locul „statului” ai cărui reprezentanţi se lăudau că au făcut ei astfel de stocuri, cu nici o lună în urmă), măști, mănuşi, dezinfectanţi, sunt daţi gloatei „că vor să obțină profit financiar”. Prin urmare voir fi expuşi ruşinii publice, amendaţi şi încarceraţi. În locul celor ai „statului”, cei care au obţinut deja profit financiar mimând că au făcut stocuri de măşti, mănuşi şi combinezoane. Doar că „statul” poate să fure şi nu suportă concurenţa…

Cei care vor fugi din izolare, vor fi prinşi şi băgaţi în carantină. După ce, normal, vor fi amendaţi. Dacă fug şi din carantină, vor fi prinşi şi vor „încasa” încă o tură de carantină. Carantina e noua puşcărie.

În loc să aflăm despre stocuri de medicamente, despre efortul statului în lupta cu Coronavirusul, că s-a stopat mizeria prin care politicienii, precum penalul acela de la Iaşi de Chirică, se „testează” aproape zilnic (sau le vine Ambulanţa cu testul la domiciliu, ca la deputatul PNL de Cluj, Dtamatian), să vadă dacă are „buba”, am aflat că statul s-a înarmat cu chitanţiere şi cu Codul Penal (în loc de locuri în spitale, biocide, echipamente de protecţie şamd). Deci: amenzi şi dosar penal pentru cei care încalcă „recomandările” autorităţilor. Că nici măcar atâta coaie nu au avut încât să pronunţe în clar „SE INTERZICE” şi nu că „se recomandă”! Că e an electoral – şi vorbim despre aceiaşi inconştienţi care, în urmă cu două săptămâni, în loc să se preocupe de pandemie, ne-ar fi îngrămădit la urne pentru „aniticipatele” lui Klaus Iohannis.

Statul are excedent de chitanţiere şi amintiri totalitariste, din moment ce nu s-a ostenit să facă, în 30 de ani de bugete tocate în interesele Grupurilor Infracţionale Organizate, nici spitale şi nici cele mai elementare stocuri de provizii.

Dacă vrei să ieşi din casă trebuie să ai „dosar cu şină” (justificarea scrisă a deplasării, care deplasare ţi-o poate aproba cu „da” sau „nu” orice patrulă). Dacă „aprobarea” e cu „nu”, se aplică amendă sau dosar penal. Că tot ce mişcă sub uniforma statului pe stradă a fost abilitat să dea amenzi şi să aprecieze „penalul” din faptele românilor.

Şi, deşi nu este Decembrie 1989, nu mai avem voie pe stradă în grupuri mai mare de trei. Iar amenda sau dosarul penal sunt incluse şi în această „recomandare”.

Şi, să nu uit, Vela nu cred că are, pe bune, mai mult de două clase (ca trenul) – chiar e miliţianul perfect. Ar fi de discutat cum de şi-a obţinut el patalamalele, ţidulele şi diplomele pe care s-aa căţărat în viaţă până la funcţia pe care o deţine – doar s-a auziit că nici să citească ce i-au scris alţii pe foi n-a fost capabil să o facă decât poticnit, ca un copil ce e la primul text citit legat din Alfabet.

Cât despre Klaus Iohannis…, după un mandat de sudat concedii şi vacanţe, a venit COVID-19 să-l mai ţină şi pe acasă.

Luptă, Klause, luptă pentru libertatea ta dea suda conciudiul cu vacanţa, dă-le ordin ăstora să ne scape de Coronavirus!

Şi, gata!

PS: FĂRĂ SĂ VĂ PANICAŢI

Grupul de comunicare strategică a anunțat, duminică dimineață, că a fost înregistrat primul deces din România al unui pacient cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat de 67 de ani, internat la Craiova, care avea cancer în stadiu terminal și care venise în urmă cu șase zile din Franța.
Mai ave trei cazuri de gen înregistrate şi despre care vom auzi (din păcate) în curând, aceleaşi lamentaţii pe tembeliziuniu: cazul din Suceava (cancer în fază avansată) şi cei doi cu dializă (deci cu rinichii praf, cu imunitatea la pământ).

STAŢI ÎN CASE, IEŞIŢI DOAR ÎN CAZ DE NECESITATE!ULTIMA ORĂ

 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Am auzit că e finalizat Podul Porțelanului. Însuși El, Primarul, a contribuit la lucrări
 • Acum 6 hours Politica
  USR, despre o ordonanță emisă de Guvern, „noaptea, ca hoții”, chiar înaintea mini-vacanței de 1 Decembrie: PSD-PNL a introdus taxa pe soare. Cerem stoparea publicării în Monitorul Oficial și refacerea ordonanței
 • Acum 7 hours In vizor
  Arogantul Culiță Sterp a omorât un om în 2016. Cu tupeu, a încercat o tentativă de mușamalizare de tipul ”Hai să ne înțelegem”. Acum, dacă autoritățile își fac datoria, riscă ani grei de pușcărie
 • Acum 1 day Din oras
  Boc OSĂ facă în Mărăști lift cu drone livrate prin metrou pe Someșul navigabil și cu vedere din Turnul Pompierilor. Zici c-a dat cu copy-paste din avioanele imobiliare ale Elenei Udrea de la Transilvania Smart City
 • Acum 1 day In vizor
  NICIO NOUTATE, PE BANII CLUJENILOR SE FAC ”SERVICII”: Primăria Cluj-Napoca cumpără sediul BCR de pe George Barițiu. Tranzacția costă 5.8 milioane de euro
 • Acum 1 day In vizor
  Polițiștii au cerut recalcularea alcoolemiei manelistului Culiță Sterp. Există suspiciunea că ar fi fost mai mare decât ce s-a raportat
 • Acum 1 day General
  CAI VERZI PE PEREȚI: Renegocierea PNRR e ”foarte limitată”, dar o ajustare va exista, susține ministrul Marcel Boloș: ”Trebuie să facem rost de banii aceștia”
 • Acum 2 days Din oras
  Colegiul Tehnic Anghel Saligny va fi mutat nu neaparat din răutatea ISJ Cluj, ci din nesimțirea celor care știau, încă din 2013, despre faptul că a fost retrocedat terenul, dar au ales să tacă și să pută ca în iarbă!
 • Acum 2 days Politica
  Tanczos Barna: Nu vor mai avea voie să se înscrie la ”Rabla pentru electrocasnice” cei care au blocat programul şi şi-au bătut joc de sprijinul financiar din partea statului
 • Acum 2 days Politica
  Csoma Botond, după ce un lider PNL a cerut ca UDMR să iasă de la guvernare: Are o atitudine antimaghiară consecventă. Nu sunt motive de rupere a coaliției
 • Acum 2 days Editorial
  Emil Ceausescu. Preamultul
 • Acum 2 days Vocea ta
  Minciuna, Tupeul și Primarul
 • Acum 2 days In vizor
  Boc ne anunță că legea îi zice că are 60 de zile la dispoziție să analizeze, cu atenție și îngrijorare, ofertele pentru metrou. OSĂ le analizeze până la sfârșitul lunii ianuarie, la anul. Deci, OSĂ se încadreze în toate termenele PNRR
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE