Necategorizat

CE-A AJUNS PARTIDUL FĂCUT DE BĂSESCU PENTRU UDREA: George Simion le-a propus PMP-iștilor o alianță sau o fuziune cu AUR, promițându-le că-i va ajuta să-și facă grup parlamentar

Actualul lider al PMP, Cristian Diaconescu, l-a invitat, joi seara, pe liderul AUR, George Simion, la o ședință cu liderii de filiale (Colegiul Național), organizată pe Zoom, care le-a propus ca Partidul Micșarea Populară să încheie o alianță sau fuziune cu AUR, susține G4Media.ro.

George Simion le-a mai promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar. Potrivit unor surse participante la întâlnire, ar fi vorba de 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferați la PMP în acest sens.

Oferta lui Diaconescu către liderii de filiale are loc în contextul în care 41 de filiale din 49 au votat deja să convoace sâmbătă un Congres, în care Cristian Diaconescu ar urma să fie schimbat din funcție cu Eugen Tomac. Acesta din urmă a fost promotorul unei fuziuni cu PNL. Prin această mutare, Diaconescu ar încerca să-i convingă pe lideri să revină asupra deciziei de a convoca Congresul.

George Simion: Noi va trebui să materializăm ceea ce i-am propus domnului președinte încă din ianuarie, adică un pol conservator, cu reprezentare parlamentară pentru ambele partide. Sunt mulți doritori să ni se alăture în viitoarea construcție de guvernământ și avem această capacitate să avem două formațiuni parlamentare. Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune. Am discutat toate lucrurile astea cu domnul președinte și vă puteți baza pe spusele mele că vom construia trainic pentru România, nu pentru interesul unora sau altora.

Cristian Diaconescu: George îți mulțumesc foarte mult. Deci aceasta a fost intervenția care vă confirmă ceea ce eu pe unii am apucat să-i anunț. I-am anunțat pe cei care au binevoit să-mi răspundă la telefon, care sunt alături de partid. A doua chestiune este parcursul juridic.

Dorin Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, după ce George Simion le-a propus liderilor PMP o alianță sau o fuziune: ”Este fals că AUR face alianță cu cineva. Este fals că AUR fuzionează cu cineva”

Omul de afaceri Dorin Marius Lulea, unul dintre fondatorii AUR, susține, într-o postare pe Facebook, că AUR nu va face alianță sau fuziune cu PMP, așa cum le-a propus George Simion liderilor Partidului Mișcarea Populară într-o ședință la care a participat, joi, seară, la invitația lui Cristian Diaconescu.

”Este fals că AUR face alianță cu cineva. Este fals că AUR fuzionează cu cineva. Este fals că din AUR ar pleca 14 parlamentari. Este fals că AUR face înțelegeri ascunse cu PSD, PNL, USR, PMP, Pro România sau orice alt partid toxic creat de sistem”, a scris Lulea pe Facebook.

Oferta lui Geoarge Simion pentru PMP, lansată la ședința online de joi seara, a fost însă cât se poate de clar formulată de co-președintele AUR: ”Colaborarea noastră trebuie să meargă fie într-o viitoare alianță, fie într-o viitoare fuziune. Am discutat toate lucrurile astea cu domnul președinte și vă puteți baza pe spusele mele că vom construia trainic pentru România, nu pentru interesul unora sau altora.”

Liderul AUR le-a mai promis celor de la PMP că o să-i ajute să facă un grup parlamentar. Surse participante la întâlnire au declarat pentru G4Media.ro că ar fi vorba de 14 parlamentari de la AUR care ar urma să fie transferați la PMP în acest sens.

Redăm mai jos un fragment relevant din postarea lui Dorin Marius Lulea:

”Revenind la cele prezentate în spațiul public următoarele informații sunt adevărate: George Simion a enunțat încă din 2021 despre necesitatea unui pol conservator pentru după alegerile din 2024, care să ducă la o majoritate din care să nu facă parte PNL, PSD sau USR.

Ar fi cam singura formă să găsim o majoritate, asta dacă românii nu ne oferă votul lor într-o proporție covârșitoare, posibilitate care este luată în discuție. Este la fel de adevărat că George Simion a participat la o întâlnire publică a PMP, iar din moment ce discuți cu zeci de persoane se poate presupune de oricine că vorbim despre o întâlnire publică.

Afirmația că în partidele politice există și oameni buni este una corectă, s-a mai discutat în spațiul public despre necesitatea ca la conducerea acestora să vină acei oameni buni care astăzi sunt blocați. AUR nu va face declarații despre oamenii buni din aceste partide politice.

Următoarea informație este de asemenea adevărată: există parlamentari din alte partide politice parlamentare care ar dori să intre în AUR și și-au manifestat această dorință. În AUR parlamentarii și membrii nu susțin ideea ca parlamentari din alte partide politice să facă traseism politic și să ajungă în AUR. În acest sens una din variante este ca acești parlamentari să se orienteze către alte partide politice cum ar fi Forța Dreptei, PMP, PNȚ sau orice alt partid politic din zona conservatoare.

Este fals că AUR face alianță cu cineva. Este fals că AUR fuzionează cu cineva. Este fals că din AUR ar pleca 14 parlamentari. Este fals că AUR face înțelegeri ascunse cu PSD, PNL, USR, PMP, Pro România sau orice alt partid toxic creat de sistem.

Nu poate exista nici un parlamentar AUR care să susțină că i s-a propus așa ceva din partea cuiva din AUR. Că unii din afară au propus și ei au refuzat, asta este clar, chiar am fost informați de colegi de încercările de racolare.
Până acum intoxicările asupra AUR s-au dovedit a fi false. AUR nu a cheltuit subvenția publică și va construi spital, AUR nu oferă bani ca cineva să participe la mitinguri (astăzi facem plângere penală pentru dare și primire de mită, pentru a putea afla ce se află în spatele acestor informații), șamd.”

Lulea, patronul lui Simion

În februarie anul trecut, fosta senatoare AUR, Diana Iovanovici Șoșoacă, a declarat, în toiul disputei cu liderii partidului, că nu George Simion este adevăratul lider al formațiunii politice, ci un om de afaceri din domeniul imobiliar.

Marius Dorin Lulea a fost nominalizat de senatoarea Diana Șoșoacă, într-un interviu acordat Europa Liberă, că ar fi liderul de facto, din acte și chiar omul care controlează financiar Partidului Alianța pentru Uniunea Românilor (AUR). Dezvăluirile controversatei avocate ajunse senator au venit după ce aceasta a fost exclusă din grupul parlamentar AUR.

Pe site-ul AUR, Marius Lulea apare ca fiind președintele Organizației Oamenilor de Afaceri și membru în Biroul Național de Conducere, for care a sancționat-o pe senatoare. Acesta s-a mai prezentat și ca vicepreședinte al AUR.

Lulea se numără și printre cele trei persoane care au cerut înființarea partidului, alături de Sorin Lulea (fratele său) și Cosmin-Teodor Iosub.

De formație inginer constructor, el este acționar și director la Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL, cea mai importantă afacere pe care o conduce.

Aceasta este firma la care figura ca angajat George Simion înainte să ajungă deputat, conform declarației sale de avere. Societatea este Ideal Proiect Architecture & Engineering SRL este deținută, în proporție de 70%, de Marius Dorin Lulea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *