Eveniment

Caz revoltător! Un bărbat a murit, pe stradă, pentru că ambulanța a venit după o oră: „Tatăl meu a avut puls 41 de minute! Corupția mi-a ucis părintele”

Caz revoltător în județul Cluj. Un bărbat în vârstă de 74 de ani a murit, cu zile, după ce ambulanța a întârziat mai bine de o oră, după ce trecătorii au sunat la 112. Conform martorilor, bătrânul se plimba împreună cu nepotul prin Parcul Mare din Gherla și, din senin, s-a prăbușit la pământ. Un trecător a sunat imediat la 112 și a cerut de urgență o ambulanță, bănuind că bărbatul a suferit un infarct.

Între timp, până la sosirea ambulanței, mai mulți trecători au încercat să facă manevre de resuscitare, în condițiile în care bătrânul căzut pe asfalt avea puls și a reușit să vorbească pentru o perioadă scurtă de timp. „A mai trăit 20 de minute, putea fi salvat!”, au povestit oamenii revoltați. Revoltați pentru că ambulanța a ajuns după mai bine de o oră, potrivit Gherleanul .

Situația e absurdă, pentru că ambulanța a venit tocmai de la Cluj-Napoca, astfel că medicii nu au putut să mai facă nimic și au constatat decesul. Conform sursei citate, serviciile de Ambulanță din Gherla și Dej au un singur medic, care lucrează în ture, alternativ. În seara respectivă, ambulanțele din Gherla și Dej erau plecate la alte cazuri, astfel că s-a apelat la varianta de rezervă, trimiterea unei ambulanțe din Cluj-Napoca.

“Azi, corupția mi-a ucis părintele! În centrul municipiului Gherla, tatăl meu a stat la pământ timp de peste 50 minute pana a venit salvarea. Tatăl meu a fost cu puls 41 de minte, i s-au făcut toate procedurile de primajutor, am chemat un medic cardiolog de acasă, soția i-a făcut respirație gura la gura, a respirat 41 de minute. Eu am ajuns din Cluj înaintea ambulantei!”, a scris pe Facebook fiica bărbatului decedat. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *