Din oras

Câți bani plătește Primăria pentru paza parkingurilor noi din Mănăștur

Scris de 58

Lucrările la două noi parkinguri (Primăverii nr. 20 și Mogoșoaia nr. 9) în Mănăștur au fost finalizate și urmează al treilea (Primăverii nr. 8). Primăria a publicat un anunț pentru achiziția de servicii de pază pentru cele trei parkinguri. Valoarea estimată este de 14,19 lei/oră fără TVA, pentru servicii de pază asigurate de un agent și intervenție rapidă/mobilă, buton de panică, servicii de pază permanentă, 24/24, pentru un număr total estimat de ore de 11.016. Aceste servicii vor fi asigurate permanent.

Contractul va fi valabil în perioada 1 septembrie 2020 – 31 ianuarie 2021 și are valoarea de 156.317 lei (aproximativ 32.500 euro).

O parte din atribuțiile agenților de pază vizează următoarele: să asigure ordinea și liniștea în interiorul obiectivului, iar în cazuri extreme să evacueze persoanele recalcitrante; să restricționeze accesul persoanelor care nu dețin abonament sau care folosesc zonele de acces în parking pentru alte activități care nu vizează destinația parkingului; să nu părăsească sub niciun motiv postul decât în condiții prevăzute în planul de pază.

Parkingul Mogoșoaia 9 are 294 locuri de parcare, 2 destinate persoanelor cu dizabilități, 9 mașinilor electrice (5 cu echipament și 4 fără echipament), 23 motocicletelor/mopedelor și încă 46 locuri pentru biciclete.

Pornind de la solicitările oamenilor, noul parking asigură în subteran autoturismele, dar scoate la suprafață natura și spațiile de recreere pentru clujeni.

Detaliile tehnice ale proiectului:

Regim de înălțime = 2S+P, parțial 2S+P+E

Suprafață teren = 3.910 mp

Suprafață construită = 3.046,31 mp

Suprafață desfășurată totală = 9.854,70 mp

Primăverii 20 are următoarele specificații tehnice:

– 376 locuri de parcare din care: 16 pentru persoanele cu dizabilități, 6 pentru mașini electrice (2 cu echipament și 4 fără echipament), 4 pentru motociclete/mopede și încă 32 locuri pentru biciclete.

– clădirea are un regim de înălțime de 2S+P+4E/5E/6E parțial

– suprafață construită: 1532,32 mp

– suprafață construită desfășurată: 13.196,80 mp.

Parcul din vecinătatea parkingului:

– suprafață de aproximativ 4.000 mp

– gazon rulat 2.424 mp

– 55 arbori cu balot plantați

– 490 mp dale din granule de cauciuc

– amenajare loc de joacă, loc de fitness

Parkingul de pe strada Primăverii nr. 8 nu este încă finalizat. Va avea 266 de locuri de parcare, două niveluri de subsol, parter şi două etaje supraterane și este construit pe o platformă rezultată din demolarea a 110 garaje.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour PubliNews
  Lumea Dinozaurilor: expoziție cu dinozauri animatronici de până la 13 metri lungime, la Iulius Mall Cluj
 • Acum 1 hour Vocea ta
  Apare un nou #metoo? Proprietara localului Insomnia dă în vileag numele unui alt bărbat violent, după moartea tinerei Molnar Beata
 • Acum 2 hours Rautacisme
  Mesajul subtil al Elenei Udrea pentru Emil Boc
 • Acum 2 hours Din oras
  Sunt șanse ca anul acesta să înceapă lucrările la pasajul Tăietura Turcului? Emil Boc: „Dacă nu vor fi contestații, că aici, partea de contestații, numai Dumnezeu o poate ști!”
 • Acum 3 hours Sport
  Gura securiciului Dîncu adevăr grăiește: „OPERATIV, am lucrat mai mult pentru CFR Cluj”
 • Acum 4 hours Din oras
  Clujul duce tema gunoaielor «la nivelul următor»: „Problema de la Pata Rât nu noi am construit-o. Ea își are originea în anii 2000, prin scăparea de sub control a orașului de-atunci”
 • Acum 4 hours In vizor
  Veste bună pentru investitorii imobiliari, proastă pentru cumpărători! Trenul metropolitan va duce, pe o rază de 50 de km, prețurile mari din Cluj
 • Acum 4 hours Justitie
  Suspecții principali în cazul tinerei ucise ar trebui să fie polițiștii, procurorii și judecătorii? De ce era Bone Ferenc în libertate?
 • Acum 4 hours Din oras
  Termoficare Napoca SA vrea să își facă parc fotovoltaic în Cluj-Napoca
 • Acum 7 hours Din oras
  E ca și făcută – Centura metropolitană – în «etapa finală de pregătire»: „Aceste proiecte vor permite Clujului să treacă iarăși la nivelul următor, în orizontul anilor 2030-2050”
 • Acum 7 hours Din oras
  “FOTOŞOAPELE” lui Emil Boc: “Lucrările la Parcul Zorilor ar putea să înceapă într-o lună de zile”. Cam cum e şi cu “Someşul Navigabil”, clădirea Filarmonicii, sau linia de tramvai prelungită până în Floreşti
 • Acum 8 hours Politica
  Grindeanu: “Tarom trebuie să ajungă la 90% personal navigant şi 10% personal suport, nu invers”. Grindeanu l-a pus administrator la Tarom pe fostul șef al Aeroportului Timișoara, consilier județean PSD
 • Acum 9 hours PubliNews
  Luca Toni, Sébastien Frey și Dario Dainelli vin la Sports Festival!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE