In vizor

Câți bani investesc primarii comunelor bogate din județul Cluj pentru a-și face publicitate în presa locală

Comunele județului Cluj se pregătesc intens de alegerile locale din iunie, drept pentru care unele dintre ele, mai potente financiar, au început să pompeze bani în presa locală pentru a se promova în ziarele tipărite sau pe site-urile online.

Comuna Baciu

Comuna Baciu a plătit unei firme din Hrghita, Octopus Communication, 128.000 de lei pentru servicii de promovare.

Oferta se referă la campania online de imagine a unei comune pe suprafețele social media. O prezență online permanentă asigură informarea constantă a locuitorilor comunei în legătură cu lucrările în derulare, dezvoltarea comunei și diverse realizări. Activitatea continuă lunară (cca. 80 de ore lunar) – – Formarea unei comunități online (care participă activ la distribuirea, promovarea conținuturilor), astfel ei vor deveni prin suprafețele lor propagatori ai conținuturilor de calitate. – Producție constantă de conținut: scrierea textelor (HU, RO), design (online) – servicii design grafic pentru suprafete online – servicii design grafic pentru materiale print – Accesarea și mobilizarea grupurilor target – 2 videoclip, 2 ședință foto lunar (Elaborarea planurilor de producție) – Administrarea paginii de Facebook – Derularea campaniilor de publicitate plătită (facebook ads). Costurile includ și bugetul reclamelor pe Facebook (social media buying, in valoare de 1000 RON lunar.

Cu presa locală, primarul din Baciu, Balasz Ianos a fost mai puțin darnic.

Primăria a achiziționat doar publicarea de anunțuri de angajare si licitații în Ziarul Monitorul de Cluj, ediția tiparită. Livrarea a 5 abonamente/lună pentru suma de 3600 de lei.

Comuna Jucu

Comuna cea mai darnică cu presa locală este de departe Comuna Jucu.

Primarul Valentin Dorel Pojar a împărțit cu dărnicie sume importante de bani mai multor ziar și site-uri de știri.

Ziua de Cluj -15.000 de lei pentru 10 materiale, 2 pe lună.

– doua anunturi/stiri/comunicate de presa cu activitatiile, proiectele realizate, lunar, cu aparitie pe site-ul www.zcj.ro , distribuire pe paginile si grupurile social media detinute de prestator, 1 material va aparea si in cotidianul Ziua de Cluj, editia tiparita.

– publicare anunturi licitatii/angajari/concursuri/informari sau orice alte anunturi utile cu aparitie pe site-ul www.zcj.ro si in cotidianul Ziua de Cluj , editia tiparita.

Media 9, site-ul jurnalistului Ionel Lespuc a primit 14.900 de lei.

– realizarea a două advertoriale (între 3.000 și 10.000 de semn cu 2-4 foto în funcție de subiect) -postarea advertorialelor pe website-ul Media9.ro -postarea advertorialelor pe pagina de Facebook a Media9.ro -distribuirea advertorialelor pe cel putin 8 grupuri de Facebook, fiecare. Preț 190 euro x 2 + TVA = 1.870 lei + TVA Discount de volum 20% Preț final 1.496 lei +TVA.

15.000 de lei pentru DHC Media, (Stiri de Cluj) 10 materiale, 2 stiri publicitare/lună.

Abonament anual ziar Faclia – 4400 de lei

– Ziarul Faclia de Cluj este un cotidian care contine informatii generale din mai multe domenii (politica, social, cultura, externe, economie,publicitate, diverse), cu aria de distributie preponderenta pe raza judetului Cluj. De asemenea se publica articole privind promovarea obiectivelor de investitii. Apare de luni pana sambata, respectiv 23-27 editii pe luna.

Abonament anunțuri Monitorul de Cuj – 6000 de lei.

Abonament anual pentru publicare anunturi in editia tiparita a ziarului Monitorul de Cluj : anunturi de mediu, licitatii, angajari, inchirieri, publicarea anuala a doua comunicate pe fonduri europene, mesaje de sarbatori. Numar anunturi: minim 12 , maxim 48/an. Anunturile neconsumate se pot reporta pana la sfarsitul perioadei contractuale. Livrarea ziarului pe perioada contractuala. Pretul total pe 12 luni este de 7200 lei Bonus: Publicare comunicate, stiri locale, transmise de beneficiar, maxim 12/an si pot fi folosite oricand in perioada contractuala

Comuna Apahida

Abonament Gazeta de Cluj –  8000 de lei

Abonarea pe o perioada de 10 luni la un număr de 20 de exemplare/saptamana 80/luna, oferta include publicarea a 2 anunturi la rubrica LICITATII sau INTERES PUBLIC gratuit, lunar la solicitarea beneficiarului. Pret pachet 800 de RON / luna + tva 5%, taxele postale sunt incluse, Tariful este pentru 1 luna cu taxe postale de livrare inclus pentru o luna si fara tva de 5%.

Stiri de Cluj a cerut 15.000 de lei și de la Apahida, dar primarul Fati le-a respins oferta.

Abonament anual ziar Faclia – 2 buc – 1774 de lei.

Comuna Gilău 

Abonament Gazeta de Cluj – 8000 de lei

Abonarea pe o perioada de 10 luni la un număr de 20 de exemplare/saptamana 80/luna, oferta include publicarea a 2 anunturi la rubrica LICITATII sau INTERES PUBLIC gratuit, lunar la solicitarea beneficiarului. Pret pachet 800 de RON / luna

Abonament lunar la Monitorul de Cluj – 419 lei.

 

Se remarcă prin absență comuna Florești, dar fiți fără grijă, primarul Bogdan Pivariu este recunoscut și el pentru sumele de bani pe care le dă presei ca să fie promovat.

Dar stați liniștiți, Ziar de Cluj vă va ține la curent cu sumele de bani pe care primarii le vor cheltui pentru a-și crește șansele să obțină un nou mandat.