Administrația județeană anunță faptul că, comisiile de specialitate constituite la nivelul Consiliului Județean Cluj au încheiat procesul de evaluare și selecție a celor 660 de proiecte depuse de către organizațiile non-profit și de entitățile publice din sfera tineretului și activităților socio-educaționale, a sportului, culturii, precum și a cultelor religioase.
Proiectele care vor primi finanțare nerambursabilă de la Consiliul Jidețean Cluj în 2022 sunt împărțite astfel pe 4 domenii: sport, tineret, culte și cultură.
Un număr semnificativ de proiecte au fost depuse în sfera tineretului – 117, din care 105 au fost propuse spre finanțare.
Spre exemplu, pentru susținerea structurilor de tineret administrația județeană a alocat suma de 900.000 de lei
Sumele acordate structurilor asociative – finanțare nerambrusabilă – variază între câteva mii de lei și 11.000 lei/asociație.
Asociația pentru Formare, Inovare și Dezvoltare în Domeniul TIC – Introducere în transformarea digitală a României Ediția I – 11.000 de lei
Asociația Argumentum Nostrum – Tabere de vară pentru copii – 10.000 de lei
Asociația Tineri pentru Transilvania – Lideri pentru comunitate – 11.000 de lei
Asociația Ordogtergye – Gala ansamblurilor folclorice de copii și tineret Tuzet Viszek – 7.000 de lei
Asociația Părinților Bathory – Tabăra Matematicieni în devenire – 8.000 de lei
Asociația Septimiu Mureșan Cluj-Napoca Niciodată singuri – Tabără internațională de instruire pentru viitorii agenți de poliție – Ed. a XIII-a – 9.800 de lei
Colegiul Național Gheorghe Șincai Cluj-Napoca Mediul curat oriunde – 9.900 de lei
Asociația Academia Orban Balazs Implicarea civică a tinerilor din mediul rural – 2.000 de lei
Asociația Clujul Cultural Cluj Folk Fest 2022 – Ediția a II-a – 5.000 de lei
Asociația de Sprijin a Activității Inspectoratului Școlar Județean – pentru Olimpiada satelor din România (ediția a V a) – 11.000 lei.
Palatul Copiilor Cluj – pentru Festivalul Național de Teatru pentru Liceeni ”TEATRU FEST ”, Ediția a XIII – a – 11.000 lei.
Sunt sprijinite astfel asociații care activează pe lângă instituții de învățământ preuniversitar din Cluj, dar și structuri cu caracter cultural dedicate tinerilor.
Lista completă a beneficiarilor poate fi consultată AICI.
Administrația județeană a alocat și pentru structurile cu caracter cultural suma de 900.000 lei – din cele 115 cereri depuse, un număr de 111 urmează să fie susținute din fondurile alocate.
Din cele 111 acțiuni culturale eligibile, cea mai mare parte au primit sume derizorii, sub 10 000 de lei.
Alin Tișe, președintele CJ Cluj, și-a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, „convingerea că inițiativele ce urmează să fie susținute vor avea un impact semnificativ asupra comunității clujene”.
La capitolul «sport», ”U” Cluj a obținut suma de 200 mii lei.