Analiza

Câți angajați din administrația locală din Cluj s-au vaccinat? Peste 50% din pompieri au schema completă. Vezi statisticile de la Înmatriculări și Permise, Pașapoarte, IPJ Cluj și Prefectură

Județul Cluj se menține în topul clasamentelor cu procentajul populației vaccinate. Statisticile prezentate de Prefectura Cluj în 15 octombrie arată că de la începutul anului și până în prezent s-au vaccinat 541.168 de persoane, 2.474 în ultimele 24 de ore, din totalul de aproape 700.000 de oameni care au domiciliul în acest județ. 

Ziar de Cluj a solicitat instituțiilor publice locale statisticile cu angajații vaccinați. Iată situația la o parte dintre acestea: 

  • Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Cluj au un procent de 50,47 % de angajați vaccinați cu schema completă. Oficialii instituției susțin că procentajul putea fi mai mare, însă mulți dintre aceștia au fost infectați cu COVID, motiv pentru care au fost nevoiți să amâne procedura de vaccinare. În total, la nivelui ISU Cluj activează aproximativ 700 de persoane;
  • Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Cluj, aproximativ 1.300 de persoane, se apropie de pragul de 50%. Oficialii instituției susțin că în ultima raportare, cea din luna septembrie, figurau cu 49% din personal vaccinat cu schema completă. Cei de la Biroul Mass-media mai arată că în realitate procentul poate fi mai ridicat, pe motiv că polițiștii care optează să se vaccineze în timpul liber nu au obligația de a raporta instituției;
  • Serviciul de Permise și Înmatriculări Cluj are un procent de 60% din personal vaccinat, asta însemnând 20 de persoane (două dintre acestea s-au vaccinat cu o singură doză) din totalul de 33 de angajați.
  • Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte Cluj are doar patru angajați nevaccinați, din totalul de 22. 
  • Fruntași la vaccinare/instituție sunt și cei din Primăria Cluj-Napoca. Viceprimarul Dan Tarcea a anunțat că peste 75% dintre angajați sunt vaccinați împotriva coronavirusului.
  • Solicitarea a fost făcută și celor de la Consiliul Județean Cluj, însă purtătorul de cuvânt al instituției susține că nu mai există o evidență clară cu angajații vaccinați, cel mai probabil procentul fiind tot de 50%, raportat la faptul că majoritatea nu mai poartă mască în birou și au plecat în ultimele luni în concedii în afara țării. 

*Menționăm că există angajați în instituțiile menționate mai sus care, din motive medicale, au fost sfătuiți de către medici să nu se vaccineze. 

Citește și: CLUJ: 10 persoane infectate cu Covid au murit în ultimele 24 de ore

La nivelul Insituției Prefectului Cluj, din totalul de 46 de angajați, opt persoane sunt nevaccinate. Prefectul județului Cluj, Tasnádi István Szilárd îndeamnă angajații din administrația locală să se vaccineze „Acum, când situația epidemiologică este una extrem de îngrijorătoare”. 

„De mai mulți ani județul Cluj este unul care crează tendințe pe toate planurile la nivel  național. În ultima perioadă oricine poate vedea că noi clujenii am înțeles că singura modalitate în care viața îşi poate continua parcursul firesc este strâns legată de vaccinarea împotriva acestui virus care amenință să ne schimbe întreaga existență. Într-o astfel de societate, Instituția Prefectului nu a putut decât să se înscrie pe aceeaşi direcție, context în care majoritatea angajaților s-au vaccinat împotriva Covid 19. Doar prin exemplul nostru, al tuturor, ne putem înscrie în rândul statelor civilizate şi putem să ne reluăm viața le care ne-o dorim!
Vã mulțumesc că ați făcut ca județul nostru să fie unul care să depăşească procentul de 50% persoane vaccinate şi să dea tuturor un exemplu de solidaritate civică! Acum, când situația epidemiologică este una extrem de îngrijorătoare vă rog încă o dată să fim un exemplu pentru toată țara şi să creştem acest procent!”, a declarat prefectul Tasnádi István Szilárd.

Iată statisticile generale, publicate vineri, 15 octombrie, la nivelul județului Cluj: 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *