Politica

CATALOG PARLAMENTAR: Viorel Badea, senatorul care a propus doar 27 de legi în aproape patru ani – VIDEO

Mandatele parlamentarilor din această legislatură se apropie de final. Dacă ar fi obligați să prezinte în fața alegătorilor un bilanț al celor patru ani de muncă, mulți dintre ei ar trebui să pună capul în pământ de rușine. În ciuda faptului că unii nu au depus un efort prea mare pentru a-și respecta promisiunile din campania electorală, sunt remunerați cu sume mari, în fiecare lună. Desigur, există și deputați și senatori care și-au luat rolul în serios. În fiecare zi, noi vă aducem în atenție activitatea celor care au ajuns în Parlament, grație voturilor electoratului. Iar dumneavoastră decideți dacă merită să mai câștige alt mandat.

Viorel Badea, senatorul despre care vom vorbi astăzi, a fost ales în circumscripția pentru românii cu domiciliul în afara țării, pe listele PNL. Acesta este al treilea mandat consecutiv. Primele două mandate le-a câștigat pe listele PDL și a ajuns în PNL odată cu unificarea celor două partide. În prezent, este președintele Comisiei pentru comunitățile de români din afara țării și membru al Comisiei pentru politică externă. De-a lungul anilor a ocupat diverse funcții, precum consilier în Ministerul Afacerilor Externe și președinte al Camerei de Comerț România – Serbia.

Despre activitatea sa din Senat se poate spune că este redusă. Datele oficiale despre munca sa din decembrie 2016 până acum arată astfel:

27 inițiative legislative

12 declarații politice

52 luări de cuvânt în plen

1 întrebare

12 interpelări

1 interpelare pentru prim-ministru

14 moțiuni

Cât despre avere, senatorul PNL a reușit să adune următoarele bunuri:

1 teren în București

2 apartamente în București

2 autoturisme

În ceea ce privește veniturile, potrivit declarației de avere aferente anului 2019, Viorel Badea a declarat 135.053 lei/an – indemnizație de senator.

Tot la referitor la bani, trebuie menționat faptul că indemnizația de senator pe care o încasează în fiecare lună este semnificativă. În martie 2020 a fost remunerat cu 11.803 lei. 

Acum că am văzut cât a muncit Viorel Badea în acest mandat, este momentul să aflăm care sunt

PUNCTE TARI

– fără probleme cu legea

– fidel partidului

PUNCTE SLABE

– intervenții în plen reduse

– proiecte de legi puține

– interes scăzut pentru electorat

La final, considerăm că pentru lipsa de implicare din cadrul acestui mandat, merită nota 5 senatorul PNL, Viorel Badea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *