Analiza

Cât e de tare Cluj-Napoca la capitolul educație? Topul orașelor cu cele mai bune facilități educaționale

Un studiu realizat de o platformă de imobiliare arată care sunt orașele din România cu cele mai bune facilități educaționale. În acest clasament se află și Cluj-Napoca. Cercetarea scoate în evidență și cartierele din orașele studiate cu cele mai bune oferte pentru educație.

Oradea, Brașov și Pitești se află pe primele trei poziții în topul orașelor cu cele mai bune facilități educaționale, potrivit unei analize publicată de capital.ro. Studiul analizează percepţia cetăţenilor asupra accesului la facilităţile educaţionale în regiunile, oraşele şi cartierele în care aceştia locuiesc.

Cluj-Napoca se situează abia pe locul cinci, fiind devansat de Târgu-Mureș. După Cluj-Napoca, urmează Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timişoara şi Râmnicu Vâlcea, în timp ce la polul opus se situează Giurgiu, Alexandria şi Focşani, acestea din urmă fiind desemnate cele mai dezavantajoase oraşe din punct de vedere al facilităţilor educaţionale.

Capitala ocupă a 14-a poziţie în clasamentul celor mai avantajoase oraşe din punct de vedere al facilităţilor educaţionale, potrivit respondenţilor care au evaluat Bucureştiul şi cartierele în care locuiesc.

Studiul este defalcat și pe cartiere. În Cluj-Napoca, cele mai bune cartiere în ceea ce privește educația sunt Gheorgheni și Grigorescu.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *