In vizor

Cat de (ne)profitabile vor fi societatile Primariei clujene in 2015

Scris de 313

Niciuna dintre cele trei societati comerciale subordonate Primariei Cluj-Napoca nu estimeaza ca vor inregistra profituri spectaculoase in 2015, dimpotriva. Societatea care administreaza cele doua centre de sprijinire a afacerilor din Lomb, Buftea de Cluj si Centrul TEAM, va incheia anul cu o pierdere de 1,3 milioane de lei. Sala Polivalenta estimeaza ca va incheia anul pe zero, in timp ce profitul Companiei de Transport Public este estimat la 100.000 de lei.

Societatea Cluj Innovation Park SA administreaza cele doua structuri de sprijinire a afacerilor din Lomb, Centrul Regional de Excelenta pentru Industrii Creative (Buftea de Cluj), care are termen de finalizare luna mai a acestui an, si Centrul TEAM, cu termen de executie a lucrarilor iunie 2015.

Societatea a realizat un plan de afaceri pentru primele luni de functionare ale celor doua centre din Lomb si construite de Primaria Cluj-Napoca din fonduri europene. Potrivit estimarilor, Buftea de Cluj (CREIC) va realiza un venit de 753.000 de lei in primele sapte luni de functionare din 2015.
In acelasi timp, pentru primele cinci luni de functonare, Centrul TEAM va realiza venituri de 881.000 de lei. Veniturile vor fi obtinute din inchirierea spatiilor de birouri, a salilor de conferinte si a atelierelor de creatie.
In schimb, cheltuielile societatii Cluj Innovation Park  vor depasi cu mult veniturile din 2015. Totalul acestora se va ridica la aproape 3 milioane de lei, din care cheltuielile cu bunurile si serviciile sunt preconizate la 2 milioane de lei si cheltuielile de personal la aproape 900.000 de lei.
Societatea va avea in primul an de functionare o pierdere de 1,3 milioane de lei, potrivit Bugetului de venituri si cheltuieli, care va fi supus votului consilierilor locali in sedinta din 11 februarie.

In schimb, Sala Polivalenta va incheia anul 2015 pe zero, potrivit estimarilor realizate de administratorii acesteia. Sala Polivalenta a presupus o investitie de 70 de milioane de lei, din fonduri publice, si a fost inaugurata in toamna anului trecut.

In 2015, Sala Polivalenta va realiza venituri de 1.597.000 de lei, potrivit proiectului de buget. Cea mai mare suma de bani va fi obtinuta din redeventa si chirii – 929.000 de lei. Din spatiile publicitare si vizitarea salii, se estimeaza pentru 2015 un venit de 405.000 de lei, iar din exploatarea spatiilor comerciale va fi obtinut un venit de 227.000 de lei. Administratorii salii au estimat cheltuielile din acest an la aceeasi valoare cu veniturile, astfel ca la sfarsitul lunii decembrie, cand se va trage linie, Sala Polivalenta va inregistra un profit de zero lei.

Sala Polivalenta cheltuie un milion de lei pe salariile angajatilor

Cele mai mari cheltuieli vor fi cu personalul angajat al salii, ce se vor ridica la peste un milion de lei. Cheltuielile cu bunurile si serviciile se ridica la 524.000 de lei, iar alte cheltuieli de exploatare, la 50.000 de lei.
La fundamentarea bugetului, reprezentantii Salii Polivalente au luat in considerare organizarea lunara a doua evenimente de amploare, care vor impune o inchiriere de 48 de ore, si un eveniment care va impune o inchiriere de 12 ore, la care se adauga competitii sportive si antrenamente.

Compania de Transport Public (CTP) estimeaza venituri mai mari pe transportul metropolitan in semestrul I din 2015 fata de aceeasi perioada a anului trecut, deoarece in 2014 cursele metropolitane efectuate de companie s-au dezvoltat abia incepand cu lunile mai-iunie. CTP estimeaza, astfel, venituri de 124.521.000 de lei pentru 2015.

In acelasi timp, cheltuielile vor fi cu 100.000 de lei mai mici, adica de 124.421.000 de lei, astfel ca rezultatul brut al anului 2015 s-a prognozat la aceasta suma, de 100.000 de lei.

Pentru 2015, CTP doreste sa angajeze persoane in plus si sa se ajunga la un numar optim de 1.556 de salariati, fata de 1.452, cati au fost inregistrati la sfarsitul anului trecut. In acest fel, s-a estimat o crestere a cheltuielilor cu personalul de 3,4 milioane de lei pentru acest an. Astfel, cheltuielile cu personalul CTP se vor ridica, in total, la peste 67 de milioane de lei.ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 3 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 4 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 6 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 7 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 9 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 10 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 10 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE