Rautacisme

Cât de ipocrit să fii să ne vorbeşti despre poluare în Cluj-Napoca, când pentru protejatul Buta şi afacerea sa desfiinţezi transportul electric şi o arzi pe motorină de UNTOLD?

Scris de 1428

Pus în faţa unui microfon prietenos, primarul Emil Boc ne-a arătat calităţi de ministru de Externe al Rusiei în relaţia cu Ucraina: îl asculţi şi te cruceşti cum se află el într-o operaţiune specială împotriva poluării, în timp ce politicile sale sunt cele care poluează: atât aerul, cât şi fraierul Clujului.

Din vorbe omul e minunat, eco, cu verdele-n sus, vopsit frumos pe asfalt:

Mașina clar poluează și am ajuns, de la 30.000 de mașini în 1989 la peste 200.000 de mașini. Iar Clujul nu este un elastic să se întindă, nu poți face magii, pentru că este un oraș medieval, de fapt este un oraș antic, de 2.000 de ani, care are o configurație care nu îi permite să aducă de șapte ori mai multe mașini” – a zis primarul, îndemnându-i, din nou, pe clujeni să lase maşina acasă şi să folosească transportul în comun.

Poate ne spune Emil Boc câţi dintre cei peste 1000 de angajaţi ai municipalităţii vin la serviciu cu mijloacele de transport în comun ale CTP?

Şi acelaşi Emil Boc ne spune cum este să o arzi pe motorină în zilele de UNTOLD, că au desfiinţiat pentru amicul Buta rutele de tramvai de pe Splaiul Independenţei?

Puterea exemplului Măestrică, Excelenţa Ta, asta vine prima dată când începi să ne vorbeşti despre conştiinţă (aia pe care nu dovediţi că o aveţi în cadrul primăriei, unde primează întâi afacerea şi profitul, nu cetăţeanul).

Să vii să zici că “mașina nu reprezintă un element de bunăstare individuală, dimpotrivă, mijloacele alternative la mașină sunt cele care arată prosperitatea unei nații, a unui oraș, a unei comunități”, e mai mult decât demagogie, când nimeni nu foloseşte maşina să se dea grozav, decât poate printre cocalarii de care te-ai înconjurat şi pe care-i ţii în sinecuri bine plătite din bani publici, cu tot cu SPOR DE OSÂNZĂ (mai ţii minte Măestrică, când ne vorbeai despre “omul gras care l-a încălecat pe cel slab”? Ce fain ne vorbeai tu despre principii în care nu credeai!).

Ai făcut un imens dormitor din Cluj-Napoca, oraş pus preş intereselor amicilor imobiliari, fără nici o alternativă pentru clujeni să-şi găsească o grădiniţă, o şcoală, un loc de muncă lângă casă – aşa că maşina este o necesitate. Lux e numai în educaţia UASCRistă a tuturor parveniţilor.

Ai promis parkinguri, park and ride – ai abandonat tot ce ai promis. Să fi avut unde-şi lăsa maşinile, clujenii şi le-ar fi lăsat, că nu s-au născut în maşini – poate cu excepţia celor înţepeniţi în traficul infernal pe care tot tu, cu politicile tale de Urbanism de Cumetrie l-ai creat (să-ţi mai explic cum ai dat “drumul” şi ai “avizat” cu ştampiluţa ta blocuri în zone de case, fără nici un studiu de impact pe trafic?).

Plus, să ne vorbeşti despre poluare şi cât de nepoluant este transportul CTP care este majoritar pe motorină şi cu flota electrică nefolosită la întreaga capacitate, este chiar neruşinare.

Din faţa microfoanelor prietenoase, cu moderatorii ăia plătiţi din banii clujenilor să-ţi faci tu publicitate şi care nu intervin să te corecteze, decât dacă ai o scamă pe rever, tu poţi bate câmpii cu graţie, cât vrei şi când vrei, minciuna tot cu picioare scurte rămâne şi Adevărul tot cu capul spart.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 18 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 26 mins Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 31 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 4 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 5 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 19 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE