In vizor

Cat de generoasa a fost primaria lui Emil Boc cu organizatiile studentesti, in ultimii patru ani

Scris de 814

In ultimii patru ani, organizatiile studentesti din Cluj controlate de tineri cu puternice legaturi in politica, au beneficiat de finantari generoase de la bugetul local. Luna Studentului Clujean sau festivalul TiMAF primesc, in fiecare an, zeci de mii de euro din bani publici. Ziar de Cluj a aratat, ieri, cum aceiasi tineri sunt implicati in conducerile organizatiilor studentesti din Cluj, iar sponsorizarile publice ajung, in cele din urma, in conturile firmelor infiintate de ei in ultimii ani.

Federatia Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj, controlata de Vlad Pop (presedinte) si Bogdan Buta (cenzor) este abonata la sponsorizarile primariei Cluj-Napoca, in ultimii ani. Aceiasi tineri controleaza si Federatia SHARE, care a primit, in 2013 si 2014, un total de 560.000 de lei, finantare de la Primaria Cluj-Napoca pentru progamul “Youth 2015”.

Ziar de Cluj va prezinta lista finantarilor oferite de primaria Cluj-Napoca pentru principalele organizatii studentesti din Cluj si evenimentele organizate cu aceste sponsorizari, din 2011 incoace. Numele lui Bogdan Buta, Andrei Ciubuc sau Iancu Serbanescu sunt strans legate de aceste ONG-uri.

Anul acesta, Consortiul Organizatiilor Studentesti din Cluj a beneficiat de 80.000 de lei pentru evenimentul “Luna Studentului Clujean”, la capitolul “proiecte de tineret si activitati sportive”, finantare acordata in baza Legii 350/2005.

Federatia SHARE, controlata de aceiasi oameni care gestioneaza si Consortiul, a obtinut 300.000 de lei. Banii au fost alocati pentru pregatirea programului de anul viitor, cand Cluj-Napoca va fi Capitala Europeana a Tineretului.

O alta “abonata” a finantarilor nerambursabile de la primarie este Asociatia Student Plus, organizatorul festivalului TiMAF. Primaria Cluj-Napoca a alocat, anul acesta, 100.000 de lei pentru acest eveniment.

Sudent Plus este organizatia studenteasca care deruleaza programul OMNIPASS – cardul studentesc care, de anul acesta, este eliberat doar contra-cost pentru studentii clujeni. Presedintele organizatiei este acelasi Bogdan Buta, iar membrii fondatori, pe langa el, au fost Andrei Ciubuc si sora acestuia, Natalia Ciubuc.

De asemenea, Consortiul Studentilor din Romania  – initiatorul proiectului StudCard, controlat de Iancu Serbanescu – se afla si el pe lista ONG-urilor finantare din bani publici.

Consortiul Studentilor din Romania a obtinut anul acesta 75.000 de lei de la primarie pentru organizarea evenimentului Transilvania Music Events.

In 2013, aceleasi ONG-uri au beneficiat de finantari importante din bai publici: Federatia SHARE a obtinut, pentru „Tineret@Cluj-Napoca 2015: anul de pregatire 2013 pentru Capitala Europeana a Tineretului, 260.000 de lei.

Asociatia StudentPlus (Andrei Ciubuc si Bogdan Buta) a fost finantata cu 86.500 de lei pentru Transylvania Music&Art Festival (TiMAF). Iancu Serbanescu si al lui Consortiu al Studentilor din Romania a primit 20.000 de lei pentru Transilvania Music Event. In sfarsit, Consortiul Organizatiilor Studentesti Cluj  a beneficiat de 80.000 de lei pentru Luna Studentului Clujean.

In 2012, primaria a alocat un total de 1.938.000 de lei pentru activitatile culturale din Cluj.  Atunci, COS a primit de la primarie 70.000 de lei pentru organizarea “Luna Studentului Clujean”.

Asociatia StudentPlus a obtinut, de asemenea, 50.000 de lei pentru Transilvania International Music&Art Festival.

Consortiul Studentilor din Romania a obtinut, de asemenea, 50.000 de lei pentru Transilvania Music Event.

In 2011, Primaria Cluj-Napoca a alocat 950.000 de lei de la bugetul local pentru ONG-uri .

In acel an, Consortiul Studentilor din Romania a obtinut o finantare de 10.000 de lei pentru evenimentul “5 ani StudCard”, iar Federatia COS a primit, 10.000 de lei pentru “Luna Studentului Clujean”.

Foto: facebook.comULTIMA ORĂ

 • Acum 47 mins In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 57 mins In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 1 hour Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 1 hour Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 2 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 2 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 3 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 8 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE