In vizor

Cât costă, timp de un an, plata paznicilor sediului Consiliului Județean Cluj?

Consiliul Județean Cluj contractează servicii de pază pentru sediul de pe Calea Dorobanților și achită lunar salariu pentru un agent de pază, deși are propria firmă de pază și protecție. Mai mult, Pază și Protecție (societatea Consiliului Județean) este pe pierdere încă din 2013.

Consiliul Județean Cluj va achiziționa servicii de pază pentru propriul sediu, care înseamnă asigurarea pazei, protecției și supravegherii sediului timp de 24 de ore din 24. Pentru aceasta este nevoie de un post fix de agent de pază. Contractul de achiziții va fi valabil pentru perioada 1 mai 2020 – 31 decembrie 2020.

Valoarea totală a serviciilor estimată este de 99.500 lei (20.700 euro), fără TVA. Dacă se optează pentru suplimentarea serviciilor pentru patru luni, atunci valoarea contractului va fi de 148.000 lei (30.900 euro), fără TVA.

„Serviciile prestate se vor factura lunar până în data de 15 a lunii următoare, iar facturile vor fi însoțite de un raport de activitate pentru fiecare post de pază privind serviciile prestate și incidentele întâmpinate. Plata serviciilor se va face în termen de 30 de zile de la emiterea facturii fiscale prin Trezoreria municipiului Cluj-Napoca”, se arată în caietul de sarcini pentru achiziția serviciilor de pază.

Prin serviciile de pază și intervenţie rapidă trebuie să se asigure 24 de ore din 24, asigurarea pazei și protecției obiectivului și asigurarea controlului accesului în spațiile obiectivului.

În decembrie 2019, Consiliul Județean a publicat un anunț și pentru contractarea de servicii de pază pentru rampele amplasamentelor stațiilor de transfer deșeuri din Huedin, Gherla și Mihai Viteazu. Pentru fiecare din cele trei amplasamente a fost pus la bătaie un post permanent de pază, 24 de ore din 24. Valoarea contractului a fost estimată la 300.000 lei, fără TVA.

În timp ce conducerea județului contractează servicii de pază din afară, propria societate, Pază și Protecție, merge pe pierdere încă din 2013. Cele mai mari pierderi, de peste 673.000, au fost înregistrate în 2017. În urmă cu doi ani, Pază și Protecție a avut pierderi de aproape 500.000 lei. Cifra de afaceri a societății Consiliului Județean nu a depășit 2,4 milioane lei în ultimii doi ani. Pe fondul pierderilor, a scăzut și numărul de angajați. Dacă în 2013, societatea avea 320 de angajați, în 2018 a ajuns la doar 88 de angajați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *